CADsite

  • zo 02 10 2022, 20:33:12
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2   Omlaag

Auteur Topic: [OPGELOST] Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?  (gelezen 1231 keer)

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 81
    • Bekijk profiel

Ik heb hier een kader die indertijd aangemaakt is in modelspace.
Deze heb ik in paperspace ingebracht, maar hier kan ik in deze blok geen enkel attribuut invullen.
Is er een manier om deze blok ontvankelijk te maken?
Vooraf dank!
« Laatst bewerkt op: vr 16 09 2022, 13:59:13 door derockere »
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 3017
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #1 Gepost op: zo 11 09 2022, 18:31:56 »

Je hebt het commando ATTSYNC nodig denk ik.
Toets dat in en klik dan op je kader. Dat zou het moeten oplossen.
Gelogd

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 81
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #2 Gepost op: ma 12 09 2022, 07:37:10 »

Als ik ATTSYNC intik dan krijg ik de melding:
"The selected block has no attributes."
Als ik daarna dubbelklik op de kader krijg ik de melding te zien zoals bijgevoegde afbeelding.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2137
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #3 Gepost op: ma 12 09 2022, 08:28:01 »

Bij mij doen beide blocken die in de download zitten het gewoon.

Beschrijf eens hoe je het kader hebt geinsert in de layout.

« Laatst bewerkt op: ma 12 09 2022, 15:19:04 door bart »
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 3017
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #4 Gepost op: ma 12 09 2022, 08:49:17 »

Zeker dat je de test gedaan hebt op dezelfde tekening die je hier geüpload hebt?


Meer over attributes:
https://cadsite.be/cursus/les_2/Les02.php

En als je dan toch aan je kader werkt, je kan hem ineens dynamisch maken:
https://cadsite.be/cursus/les_6/
Gelogd

gery

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 549
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #5 Gepost op: ma 12 09 2022, 09:17:39 »

Je hebt het commando ATTSYNC nodig denk ik.
Toets dat in en klik dan op je kader. Dat zou het moeten oplossen.
Dat heb je nodig bij een block redefine.
Gelogd
AutoCAD 2020 - Windows 10

gery

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 549
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #6 Gepost op: ma 12 09 2022, 10:17:55 »

Hier werkt het zonder problemen.
Gelogd
AutoCAD 2020 - Windows 10

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 81
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #7 Gepost op: ma 12 09 2022, 12:37:28 »

Ik heb mijn tekening geupload, mogelijk werkt dit beter?
Toch al bedankt voor jullie denkwerk hoor!
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 3017
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #8 Gepost op: ma 12 09 2022, 15:21:10 »

Ah, nu zie ik het.
Je hebt een block van je block gemaakt.
Het block "A4" heeft attributes.
Erna heb je een block van block "A4" gemaakt met de naam "Kader".
Als je dus dubbelklikt op KADER, dan zoekt die eerst attributes in KADER, maar die zijn er niet, dus opent de blockeditor.

Je moet dus A4 gebruiken.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2137
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #9 Gepost op: ma 12 09 2022, 15:26:22 »

of bij het maken van kader het block a4 eerst met explode in zijn onderdelen splitsen
en daarna hiermee kader aanmaken.

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 81
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #10 Gepost op: di 13 09 2022, 08:02:34 »

Dag Julien,
Als ik A4 aanklik krijg ik het volgende te zien in bijlage.
Nu weet ik helemaal niet wat te doen!
Gelogd

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 81
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #11 Gepost op: di 13 09 2022, 13:32:09 »

Ik heb het ondertussen over een andere boeg gegooid!
Ik heb de A4 kader 3 maal in modelspace gezet, in PS heb ik 3 pagina's geplaatst.
Nu heb ik in MS 3 views aangemaakt, iedere view bestaat uit ieder een kader, kader1,2 en 3.
Mijn bedoeling is om in PS iedere pagina een volledig kader te zien.
Nu heb ik dat opgevangen d.m.v. een aparte Layer "PS_View" die in een kleurtje staat en oorspronkelijk bevroren is.
Weet soms iemand de truuk om in pagina 1 de view "V1" op te roepen? Idem voor pagina 2 tot 3?
Gelogd

gery

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 549
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #12 Gepost op: di 13 09 2022, 21:44:57 »

Ik zie je probleem niet. In de 1e tekening die je gepost hebt, is toch alles in orde? Daarin zit de block "A4" mét attributen. Dat block kan je simpelweg inserten in paperspace, mét attributen.

Bijgevoegd de 3 tekeningen die je gepost hebt, ik heb daarin wat gecorrigeerd, en het ziet er momenteel wel goed uit, maar het is bijlange niet zoals ik het zou doen.
In tekening experiment_kader.dwg was je block "A4" correct wat betreft attributen.
In tekening test_kader.dwg had je block "A4" genest in block "kader".

Ik heb zo de idee dat jouw kennis van AutoCAD te beperkt is om zelf te gaan experimenteren. Tijd voor een goede cursus lijkt me.
Gelogd
AutoCAD 2020 - Windows 10

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 3017
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #13 Gepost op: di 13 09 2022, 22:09:19 »

Ik heb zo de idee dat jouw kennis van AutoCAD te beperkt is om zelf te gaan experimenteren. Tijd voor een goede cursus lijkt me.
Bwaa...
Het is wat lastiger zo, maar het kan wel.
Ik heb in totaal ongeveer 4 uur les gekregen en daarin zijn we niet verder geraakt dan het aanmaken van layers. Al de rest heb ik (in pre-internet tijd) op mezelf geleerd.
"F1" is jouw vriend.  :mrgreen:
Gelogd

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 81
    • Bekijk profiel
Re: Kan een blok aangemaakt in modelspace gebruikt worden in paperspace?
« Reactie #14 Gepost op: wo 14 09 2022, 07:39:06 »

Dag Gery,
Ik ben ergens wel blij dat je me een serieuze oorvijg hebt gegeven hoor!
Daarom heb ik mijn tekening "Test_Kader" geopend en in volle kolere het block geëxplodeerd en voilà het was plotseling opgelost! 
Ik kon bij het aanwijzen van het kader mijn attributen gewoon invullen.
Ook bedankt voor de aangepaste tekeningen. Ik weet dus nog altijd niet hoe ik met die "named views" kan omgaan, maar dat komt misschien nog wel.
Iedereen van harte bedankt voor jullie inzet!
Gelogd
Pagina's: [1] 2   Omhoog