CADsite

  • vr 27 05 2022, 14:07:19
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Vraag over wanden in Toolpalet  (gelezen 2385 keer)

rvanderheiden

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 8
    • Bekijk profiel
Vraag over wanden in Toolpalet
« Gepost op: di 08 02 2022, 21:48:27 »

Hallo Forum genoten.
Ik ben al enige tijd opzoek naar een manier een om bovenaanzicht van een hout skelet bouw wand in de toolpallet te krijgen.
Momenteel staan er mooie binnenwanden in, waarmee je makkelijk de wanden kan tekenen en o.a. kozijnen in kan klikken zodat de tussenliggende wand gelijk verdwijnd.
Echter zal ik dit graag willen met een h.s.b wand.
Zal iemand mij kunnen helpen om dit voor elkaar te krijgen?
De houten staanders (38x184) zouden dan automatisch h.o.h. 600 moeten komen te staan als ik de wand doortrek zeg maar (zoals je ook bij de wanden uit de toolpallet kan doen)
Het gaat eigenlijk om bijgevoegd wandopbouw.
Dit hoeft alleen in 2d uitgevoerd te worden, ik teken geen 3d.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen hiermee

.
Alvast bedankt voor de moeite allemaal.

mvg Ronald van der Heiden

Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 3005
    • Bekijk profiel
Re: Vraag over wanden in Toolpalet
« Reactie #1 Gepost op: wo 09 02 2022, 08:20:11 »

Dan ga je aan de slag moeten met dynamische blocks.
Heb je hier al mee gewerkt?
Gelogd

rvanderheiden

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 8
    • Bekijk profiel
Re: Vraag over wanden in Toolpalet
« Reactie #2 Gepost op: wo 09 02 2022, 09:32:29 »

Dan ga je aan de slag moeten met dynamische blocks.
Heb je hier al mee gewerkt?

Nee, zover ik weet niet.
Normaal gebruik in de wanden uit de toolpalet die al kant en klaar zijn. Alleen die voldoen dus net niet aan mijn wensen.
Is het lastig om daarmee aan de slag te gaan? Of kan een beginner dat ook prima?
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 3005
    • Bekijk profiel
Re: Vraag over wanden in Toolpalet
« Reactie #3 Gepost op: wo 09 02 2022, 11:13:49 »

Een inleiding tot dynamische blocks kan je hier vinden:
https://cadsite.be/cursus/les_4/

Voor wat jij nodig hebt zal je de action ARRAY nodig hebben.
Gelogd

rvanderheiden

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 8
    • Bekijk profiel
Re: Vraag over wanden in Toolpalet
« Reactie #4 Gepost op: wo 09 02 2022, 12:05:54 »

Een inleiding tot dynamische blocks kan je hier vinden:
https://cadsite.be/cursus/les_4/

Voor wat jij nodig hebt zal je de action ARRAY nodig hebben.

Dankjewel! ik ben al een heel eind, ik krijg het alleen niet voor elkaar na de stretch dat alles ook kloppend uitgerekt gaat worden.
Ook lukt het me niet om bijvoorbeeld meerdere richtingen te stretchen zoals bij normalen wanden in toolpallet
Is dit uberhaupt wel mogelijk?
Gelogd

Jacob

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 58
    • Bekijk profiel
Re: Vraag over wanden in Toolpalet
« Reactie #5 Gepost op: do 10 02 2022, 07:03:50 »

Het is belangrijk de goede volgorde aan te houden met het instellen van het DB.
Je stelt eerst de dikte van de wand, houtzwaarte e.d. in en als laatste trek je hem uit.
Gelogd
Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder.
Pagina's: [1]   Omhoog