CADsite

  • vr 09 12 2022, 22:59:27
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 [2]   Omlaag

Auteur Topic: Juiste lijndikte afdrukken Acad2018 OPGELOST  (gelezen 4035 keer)

gery

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 557
    • Bekijk profiel
Re: Juiste lijndikte afdrukken Acad2018
« Reactie #15 Gepost op: vr 07 05 2021, 16:40:53 »

Er staat een bepaalde bit fout in de metadata van de tekening.
Begin een nieuwe tekening en kopieer alles naar die tekening.
Gelogd
AutoCAD 2020 - Windows 10

PBeverwijk

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 10
    • Bekijk profiel
Re: Juiste lijndikte afdrukken Acad2018
« Reactie #16 Gepost op: vr 07 05 2021, 22:01:32 »

Er staat een bepaalde bit fout in de metadata van de tekening.
Begin een nieuwe tekening en kopieer alles naar die tekening.

Bedankt voor het uitzoeken maar helaas lijkt dit niet het printprobleem op te lossen. Ik heb nieuwe tekeningen gemaakt met een aantal verschillende templates, maar nog steeds hetzelfde probleem. Ik heb daarna een tekening geprobeerd die op een andere computer en een andere Acad versie is gemaakt. Ook in die tekening lukt het me niet om dikkere lijnen af te drukken.
Gelogd

gery

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 557
    • Bekijk profiel
Re: Juiste lijndikte afdrukken Acad2018
« Reactie #17 Gepost op: vr 07 05 2021, 22:17:22 »

Er staat een bepaalde bit fout in de metadata van de tekening.
Begin een nieuwe tekening en kopieer alles naar die tekening.

Bedankt voor het uitzoeken maar helaas lijkt dit niet het printprobleem op te lossen. Ik heb nieuwe tekeningen gemaakt met een aantal verschillende templates, maar nog steeds hetzelfde probleem. Ik heb daarna een tekening geprobeerd die op een andere computer en een andere Acad versie is gemaakt. Ook in die tekening lukt het me niet om dikkere lijnen af te drukken.
Hier lukt het nochtans wel.
Gelogd
AutoCAD 2020 - Windows 10

gery

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 557
    • Bekijk profiel
Re: Juiste lijndikte afdrukken Acad2018
« Reactie #18 Gepost op: ma 10 05 2021, 13:41:54 »

Het vinkje bij "Scale lineweights" in de plotinstellingen van modelspace is in casu de boosdoener (zie bijgevoegde afbeelding).
Dit vinkje kan je weghalen op volgende manier:
  • open een (goede) tekening waarbij deze optie in modelspace niet aangevinkt is
  • maak in die tekening een page setup aan en geef die een naam
  • open de foute tekening en importeer de net aangemaakte page setup uit de goede tekening, en activeer deze page setup
  • pas eventueel andere plotinstellingen aan
Alternatief: plotten via paperspace
« Laatst bewerkt op: ma 10 05 2021, 13:43:36 door gery »
Gelogd
AutoCAD 2020 - Windows 10

PBeverwijk

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 10
    • Bekijk profiel
Re: Juiste lijndikte afdrukken Acad2018 <OPGELOST>
« Reactie #19 Gepost op: ma 10 05 2021, 17:17:39 »

Het vinkje bij "Scale lineweights" in de plotinstellingen van modelspace is in casu de boosdoener (zie bijgevoegde afbeelding).
Dit vinkje kan je weghalen op volgende manier:
  • open een (goede) tekening waarbij deze optie in modelspace niet aangevinkt is
  • maak in die tekening een page setup aan en geef die een naam
  • open de foute tekening en importeer de net aangemaakte page setup uit de goede tekening, en activeer deze page setup
  • pas eventueel andere plotinstellingen aan

Hier zit inderdaad het probleem. Met een nieuwe setup kan ik dit vinkje uitzetten en gaat het goed! Ook in dezelfde tekening.

Hiermee is mijn probleem opgelost. Iedereen enorm bedankt voor het meedenken en het geven van jullie suggesties!
Alternatief: plotten via paperspace
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2432
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Juiste lijndikte afdrukken Acad2018 OPGELOST
« Reactie #20 Gepost op: wo 12 05 2021, 08:24:29 »

Het vinkje bij "Scale lineweights" in de plotinstellingen van modelspace is in casu de boosdoener (zie bijgevoegde afbeelding).
Dit vinkje kan je weghalen op volgende manier:
  • open een (goede) tekening waarbij deze optie in modelspace niet aangevinkt is
  • maak in die tekening een page setup aan en geef die een naam
  • open de foute tekening en importeer de net aangemaakte page setup uit de goede tekening, en activeer deze page setup
  • pas eventueel andere plotinstellingen aan
Alternatief: plotten via paperspace
Netjes! was er niet op gekomen...
Je kunt inderdaad niet het vinkje uitzetten in modelspace... Bug??? Meld het ook gelijk even bij Autodesk zou ik zeggen.
Gelogd
Pagina's: 1 [2]   Omhoog