CADsite

  • vr 22 01 2021, 06:48:47
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Overzetten Toolbars (Opgelost)  (gelezen 1006 keer)

2den

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Overzetten Toolbars (Opgelost)
« Gepost op: zo 13 12 2020, 19:36:15 »

Ik werk momenteel nog met Autocad 2015,
Nu krijg ik een nieuwe PC, dus ook allemaal vernieuwde software waaronder Autocad.
Kan ik mijn Toolbars overzetten van 2015 naar de nieuwe versie, en zo ja, hoe doe je dat ?

Bedankt op voorhand voor de hulp
« Laatst bewerkt op: di 15 12 2020, 19:40:03 door 2den »
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2948
    • Bekijk profiel
Re: Overzetten Toolbars
« Reactie #1 Gepost op: ma 14 12 2020, 08:47:00 »

Dat kan, en dat werkt vrij goed.
bij versie 2021 ziet het er zo uit:
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2073
    • Bekijk profiel
Re: Overzetten Toolbars
« Reactie #2 Gepost op: ma 14 12 2020, 10:48:31 »

zijn het jouw eigen toolbars
of heb je de standaard indeling van autocad alleen wat aangepast?

bij dat eerste adviseer ik je om in je huidige autocad jouw toolbars onder te brengen in een custom menu.
welke je bij het standaard autocad menu kan laden.
en deze vervolgens in je nieuwe autocad te laden.
dat geeft je veel beter controle over je eigen stukje autocad


als je alleen de indeling hebt aangepast kan je dit beter even opnieuw doen
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

2den

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: Overzetten Toolbars
« Reactie #3 Gepost op: di 15 12 2020, 19:39:24 »

Het zijn mijn eigen toolbars, en met een eigen menu.
De oplossing gegeven van Julien werkt, dus dit is opgelost.
Bedankt voor de snelle hulp.

Enkel weet ik niet of mijn tool palettes mee overgenomen worden.
« Laatst bewerkt op: di 15 12 2020, 19:43:26 door 2den »
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2073
    • Bekijk profiel
Re: Overzetten Toolbars (Opgelost)
« Reactie #4 Gepost op: di 15 12 2020, 21:52:35 »

die oplossing werkt inderdaad.

Maar als je een eigen menu hebt kan je die veel beter helemaal los halen van het standaard menu.
bijvoorbeeld omdat je hem dan ook makkelijk op een ander systeem kan zetten er een reserve kopie van kan maken etc.

het is overigens ook best leerzaam om te doen
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2408
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Overzetten Toolbars (Opgelost)
« Reactie #5 Gepost op: wo 16 12 2020, 10:38:09 »

Ik heb ook een hele Ribbon-tab (3 stuks) gemaakt voor de tools die ik gebruik.
Ik kreeg de tip om er een ".bundle" van te maken.
Hierin kun je ook aangeven dat het ook in alle toekomstige versies vanzelf laad.
En voordeel is dat je het makkelijker kunt delen.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog