CADsite

  • wo 08 12 2021, 20:39:20
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Ongeldige index - probleem (OPGELOST)  (gelezen 2445 keer)

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Ongeldige index - probleem (OPGELOST)
« Gepost op: vr 25 09 2020, 10:50:43 »

Hallo,

In ACAD2019 maak ik gebruik van de (al-dan-niet) bekende lisproutine "Layer Creator"
Deze heeft mij jaren heel veel plezier verschaft in het snel aanmaken van layers.

Onlangs zijn we overgestapt naar de ACAD2021 versie.
Als ik hier mijn Layercreator als lisproutine wil opladen krijg ik volgende melding als ik de routine wil opstarten:

; error: ActiveX Server returned an error: Ongeldige index

Wie-o-wie kan mij uit de nood helpen om dit terug aan de praat te krijgen?
Bedankt
« Laatst bewerkt op: ma 28 09 2020, 11:43:56 door Cad_user86 »
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2123
    • Bekijk profiel
Re: Ongeldige index - probleem
« Reactie #1 Gepost op: vr 25 09 2020, 12:40:52 »

begin eens met posten van de code
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: Ongeldige index - probleem
« Reactie #2 Gepost op: vr 25 09 2020, 13:28:57 »

Dag Bart, wat bedoel je juist met de code?
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2996
    • Bekijk profiel
Re: Ongeldige index - probleem
« Reactie #3 Gepost op: vr 25 09 2020, 15:01:55 »

Dag Bart, wat bedoel je juist met de code?
Het lisp bestand.
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: Ongeldige index - probleem
« Reactie #4 Gepost op: vr 25 09 2020, 16:26:56 »

Dit is de lisp, hieraan zijn nog enkele bestanden gekoppeld.
Het vreemde is dat hij in ACAD2019 nog steeds perfect werkt, maar in de 2021 versie niet meer.
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1470
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Ongeldige index - probleem
« Reactie #5 Gepost op: ma 28 09 2020, 09:42:21 »

Volgens het WWW wordt deze foutmelding veroorzaakt door het toepassen van de vlax-safearray->list functie op een lege safearray.

In de code wordt vlax-safearray->list slechts 1x gebruikt:
(setq PlotStyleTables
  (vlax-safearray->list
    (vlax-variant-value
      (vla-getplotstyletablenames
        ActiveLayout
      )
    )
  )
)

Er is dus mogelijk een probleem met de CTB/STB files?
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: Ongeldige index - probleem
« Reactie #6 Gepost op: ma 28 09 2020, 09:50:49 »

Wow,  hoe dat je deze fout uit al die punten, komma's en onverstaanbare woorden kan halen.
Ik heb mijn CTB-file opgeladen en nu werkt die wel!
Fantastisch. You make my day  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gelogd

loeky

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 6
    • Bekijk profiel
Re: Ongeldige index - probleem (OPGELOST)
« Reactie #7 Gepost op: do 21 10 2021, 13:43:09 »

Bij mij hetzelfde probleem maar waarom dient de tool naar de plotstyletables te kijken?
Ik heb de regels verwijderd (niet echt maar met een ;; aan de voorzijde van de regel) en nu werkt hij weer prima.

Groeten, Loek
Gelogd

Jacob

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 57
    • Bekijk profiel
Re: Ongeldige index - probleem (OPGELOST)
« Reactie #8 Gepost op: vr 22 10 2021, 06:13:05 »

Zomaar een vraagje tussendoor....

Wat is de reden om deze lisproutine te gebruiken?
Wij hebben de benodigde layers in onze template zitten.
Gelogd
Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder.

gery

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 534
    • Bekijk profiel
Re: Ongeldige index - probleem (OPGELOST)
« Reactie #9 Gepost op: vr 22 10 2021, 11:29:17 »

Wij hebben de benodigde layers in onze template zitten.
Deze layers kan je dan eenvoudig overhalen naar je eigenlijke tekening via de "layer states manager", of via het commando "-layer", bijv.:(command "_.-layer" "_state" "_import" (findfile "template.dwg") "savedLayerStates" "_restore" "savedLayerStates" "_delete" "savedLayerStates" "" "")Bijkomend voordeel is dat reeds bestaande layers in de eigenlijke tekening "gereset" worden naar de layer properties in de template.
Gelogd
AutoCAD 2020 - Windows 10

Jacob

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 57
    • Bekijk profiel
Re: Ongeldige index - probleem (OPGELOST)
« Reactie #10 Gepost op: di 26 10 2021, 06:25:03 »

Dank voor de toelichting.  :vreegoe:
Gelogd
Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder.
Pagina's: [1]   Omhoog