CADsite

  • zo 09 08 2020, 08:11:05
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: symbool naar tool palettes slepen lukt niet  (gelezen 340 keer)

Welles

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
symbool naar tool palettes slepen lukt niet
« Gepost op: zo 26 07 2020, 08:32:56 »

Hallo, ik ben hier nieuw en ik stel al direct een vraag!
Ik heb autocad 2018 en het is al een hele tijd geleden dat ik hier nog eens mee getekend heb.
Vermits ik in het najaar mijn elektrische installatie op papier wil zetten, heb ik een paar weken geleden een autocad tekening gedownload met praktisch alle elektrische symbolen op i.v.m. een eendraadsschema.
Uit dit schema heb ik al een deel symbolen als wblock uit gehaald.
Deze symbolen staan nu in een aparte map. Nu wil ik deze symbolen in de "Toolpalettes" inbrengen, maar dit lukt me langs geen kanten.
In deze "Toolpalettes" heb ik nochtans een apart mapje gemaakt, genaamd "Elektro".
Wat zou ik verkeerd gedaan hebben.
Drag en drop werkt dus van geen kanten.
Ik heb hier als bijlage een proef tekening ingesloten, waaruit ik dus die symbolen naar "Toolpalettes" wil transporteren.
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2922
    • Bekijk profiel
Re: symbool naar tool palettes slepen lukt niet
« Reactie #1 Gepost op: zo 26 07 2020, 14:15:38 »

Geen idee wat er precies fout loopt, want hier werkt het perfect met jouw tekening.
Selecteren en erna aanklikken en verslepen naar een toolpalette.

Kan je eventueel een filmpje maken van wat je doet?

Heb je dit trouwens al gezien?
https://cadsite.be/blocks/block.php
De eerste download zijn zowat alle symbolen die je nodig hebt.
Gelogd

Welles

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
Re: symbool naar tool palettes slepen lukt niet
« Reactie #2 Gepost op: zo 26 07 2020, 22:45:31 »

Goeieavond,

Ik heb er een filmpje van gemaakt.
Hopelijk kan je er iets mee?
Op voorhand dank!

Noot: Ik heb het filmpje in een zip-bestand gestoken.(vanwege de toegelaten extenties)
Gelogd

Welles

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
Re: symbool naar tool palettes slepen lukt niet
« Reactie #3 Gepost op: ma 27 07 2020, 07:08:23 »

Goeiemorgen,

Ik heb nog iets ontdekt!
Vanmorgen heb ik de tekening van de "Differentieel" naar volgende map gekopieerd:


C:\Users\Welles\AppData\Roaming\Autodesk\AutoCAD 2018\R22.0\enu\Support\ToolPalette\Palettes

Waarna ik de doorgestuurde tekening opende, nu kan ik enkel de differentieel naar de "Toolpalettes" slepen, ik moet dan wel als mijn cursor zich in die "Toolpalettes" bevind op 'Paste' klikken.
Maar, nu komt het addertje, als ik een ander symbool naar de "Toolpalettes" sleep, dan herkent hij enkel maar de "differentieel".
Ra, ra, ra.
Gelogd

Welles

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
Re: symbool naar tool palettes slepen lukt niet
« Reactie #4 Gepost op: ma 27 07 2020, 10:32:38 »

Eindelijk, ik heb het gevonden!
Ik mocht het symbool niet bij het insertiepunt aangrijpen, wel ergens in het midden of toch op een ander punt.
Er is terug een filmpje bijgevoegd in zip-formaat.
Achteraf zet ik deze vraagstelling dan wel als OPGELOST!
Bedankt voor alle medewerking.
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2391
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: symbool naar tool palettes slepen lukt niet
« Reactie #5 Gepost op: ma 03 08 2020, 14:41:19 »

Je kunt ook de design center gebruiken om van een tekening alle blocks in een toolpalette te krijgen
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog