CADsite

  • za 04 07 2020, 17:24:17
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Kleur op scherm komt niet meer overeen met de layer kleur.  (gelezen 654 keer)

Indo_Jim

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 170
  • Beter is best, maar best is beter
    • Bekijk profiel
Kleur op scherm komt niet meer overeen met de layer kleur.
« Gepost op: ma 08 06 2020, 11:29:42 »

Hallo

Welke instelling zorgt ervoor dat layer kleur geel wordt weergegeven als cyan en blauw als kleur rood en anders om.

Probleem doet zich voor alleen op een bepaalde laptop.
Andere laptop geeft wel de juiste weergave
Gelogd
Praat geen poep,
want er is al genoeg schijt in de wereld.

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2389
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Kleur op scherm komt niet meer overeen met de layer kleur.
« Reactie #1 Gepost op: ma 08 06 2020, 12:14:52 »

Dat kun je vinden in de layermanager.
Dubbel klik in je viewport. Als het goed is zie je dan in de layermanager dat er viewportoverrides zijn.
Gelogd

Indo_Jim

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 170
  • Beter is best, maar best is beter
    • Bekijk profiel
Re: Kleur op scherm komt niet meer overeen met de layer kleur.
« Reactie #2 Gepost op: ma 08 06 2020, 13:44:26 »

Layermanager?

Heb geen probleem als ik de tekening open op een andere laptop of pc.
Kleur is zelfs in modelspace verkeerd.

Modelspace kent geen viewports.
« Laatst bewerkt op: ma 08 06 2020, 13:49:14 door Indo_Jim »
Gelogd
Praat geen poep,
want er is al genoeg schijt in de wereld.

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2046
    • Bekijk profiel
Re: Kleur op scherm komt niet meer overeen met de layer kleur.
« Reactie #3 Gepost op: ma 08 06 2020, 17:02:09 »

Dan is het dus een instelling die niet in de tekening is opgeslagen.

De lagen in je model op een andere kleur laten zien kan volgens mij alleen via je paginasetup en dan weergeven als te plotten selecteren
(display plotstyle)

in de geselecteerde ctb of stb moeten de kleuren dan afwijkend van de laagkleuren zijn aangegeven

ik vermoed dat die laatste op je laptop afwijken
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Indo_Jim

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 170
  • Beter is best, maar best is beter
    • Bekijk profiel
Re: Kleur op scherm komt niet meer overeen met de layer kleur.
« Reactie #4 Gepost op: wo 10 06 2020, 15:15:27 »

Probleem blijkt zoals ik al dacht aan de Laptop te liggen.

We maken gebruik van centrale plot/printer instellingen. (zoals ctb, layer ed.)

Maar toch bedankt allemaal
Gelogd
Praat geen poep,
want er is al genoeg schijt in de wereld.

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2046
    • Bekijk profiel
Re: Kleur op scherm komt niet meer overeen met de layer kleur.
« Reactie #5 Gepost op: wo 10 06 2020, 15:38:59 »

het zal aan de instelling op de laptop leggen dat geloof ik graag.
maar met de laptop heeft het niets te maken.


dat de bestanden centraal staan wil nog niet zeggen dat er op je laptop geen lokale versie in gebruik kan zijn.
heb je dat nagelopen?
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Indo_Jim

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 170
  • Beter is best, maar best is beter
    • Bekijk profiel
Re: Kleur op scherm komt niet meer overeen met de layer kleur. (Opgelost)
« Reactie #6 Gepost op: do 11 06 2020, 10:40:25 »

Lag aan de videocard bleek niet goed te zijn ingesteld.
Gelogd
Praat geen poep,
want er is al genoeg schijt in de wereld.

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2046
    • Bekijk profiel
Re: Kleur op scherm komt niet meer overeen met de layer kleur.
« Reactie #7 Gepost op: do 11 06 2020, 15:02:50 »

En dat was alleen in autocad zo?
of was gewoon de hele weergave in alle software onjuist?
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart
Pagina's: [1]   Omhoog