CADsite

  • za 04 07 2020, 17:34:22
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Attributen in stempel doornummeren  (gelezen 1157 keer)

info@cadopmaat.nl

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 1
    • Bekijk profiel
Attributen in stempel doornummeren
« Gepost op: di 31 03 2020, 14:25:01 »

Kan iemand mij helpen met het volgende:

Binnen mijn tekeningen heb ik in de onderhoek 5x een wijzigingsletter staan met daarachter een datum en omschrijving van de wijziging.

A - 25-03-2020 - Wijziging 1
B - 26-03-2020 - Wijziging 2
C - 27-03-2020 - Wijziging 3
D - 28-03-2020 - Wijziging 4
E - 29-03-2020 - Wijziging 5

Nu wil ik dat als ik de onderhoek aanpas dat alles opschuift waardoor ik een nieuwe letter en datum kan toevoegen.
A wordt dan dus B, B wordt C enz enz.

B - 26-03-2020 - Wijziging 2
C - 27-03-2020 - Wijziging 3
D - 28-03-2020 - Wijziging 4
E - 29-03-2020 - Wijziging 5
F - 30-03-2020 - Wijziging 6

Is er een script / lisp of programma om de attributen door te schuiven en de onderste leeg te maken?

( uiteraard zijn de letters, data's en omschrijvingen losse attributen )
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2046
    • Bekijk profiel
Re: Attributen in stempel doornummeren
« Reactie #1 Gepost op: di 31 03 2020, 15:27:32 »

dat is te doen.
een kwestie van uitlezen en wegschrijven als alle velden een waarde hebben
(Je schuift niet echt iets maar past alle waardes aan net zoals je het met de hand zou doen)

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 491
    • Bekijk profiel
Re: Attributen in stempel doornummeren
« Reactie #2 Gepost op: di 31 03 2020, 19:19:05 »

dat is te doen.
een kwestie van uitlezen en wegschrijven als alle velden een waarde hebben
(Je schuift niet echt iets maar past alle waardes aan net zoals je het met de hand zou doen)
Dat zou ik ook op die manier doen, maar dan moeten de betreffende attributen wel unieke tags hebben.
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2389
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Attributen in stempel doornummeren
« Reactie #3 Gepost op: wo 01 04 2020, 11:51:17 »

dat is te doen.
een kwestie van uitlezen en wegschrijven als alle velden een waarde hebben
(Je schuift niet echt iets maar past alle waardes aan net zoals je het met de hand zou doen)
Dat zou ik ook op die manier doen, maar dan moeten de betreffende attributen wel unieke tags hebben.
In de expresstools kun je attributen uitlezen naar csv en dan bewerken in excel.
Vervolgens weer inlezen met de expresstools.
Het gedoe zit m denk ik het bewerken in excel.

Wat ook kan is dat er 5 wijzigingsblocks zijn in de tekening... deze verplaats je dan met move en degene met wijziging "A" pas je dan aan en zet je in jou geval onderop en maak je wijziging "F" van.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2046
    • Bekijk profiel
Re: Attributen in stempel doornummeren
« Reactie #4 Gepost op: wo 01 04 2020, 12:13:18 »

Wij hebben al heel lang een lisp die dit doet zonder tussen handelingen
je klikt op wijzigen hij vraagt een omschrijving en vult het vakje in in principe met de actuele datum en geeft de tekening een wijzigingsletter

Als alle attributen al een waarde hebben wordt de onderste ingevuld en alle bestaande waarde 1 veld omhoog weer weggeschreven.
het is echter een samenspel tussen de stempel en de lisp
(lisp is bedrijfseigendom waarvan wij hebben afgesproken deze niet te delen)
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

delangstevandestraat

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 189
  • a penny for your thoughts
    • Bekijk profiel
Re: Attributen in stempel doornummeren
« Reactie #5 Gepost op: wo 08 04 2020, 09:42:11 »

Misschien ben je hier iets mee,

gewoon stel je vult je F- revisie in op de A (kan je vooraf doen of op het einde)

en dan laatje deze routine lopen en je klikt een aantal keer...
als de volgorde is :
FBCDE na één keer switch wordt dat dan
BFCDE
BCFDE
BCDFE
BCDEF

deze switch is ook handig op andere plaatsen
Gelogd
Ik hou van werken,
ik kan er uuuren naar kijken...
daarom zorg ik ook dat er altijd genoeg overblijft voor morgen :-)
Pagina's: [1]   Omhoog