CADsite

  • zo 19 01 2020, 05:26:40
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: een object verschalen naar het origineel  (gelezen 349 keer)

vleuten01

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2
    • Bekijk profiel
een object verschalen naar het origineel
« Gepost op: za 04 01 2020, 15:15:17 »

Hey, met welke commando kan ik een lijn of block verschalen? ik heb dus al een lijn of block in de tekening staan en ik wil een ander lijn of block net zo groot maken als het "origineel" zonder het op te meten.
(dus een soort scale in de x-as en in de y-as).

alvast bedankt
« Laatst bewerkt op: za 04 01 2020, 17:28:22 door vleuten01 »
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2012
    • Bekijk profiel
Re: een object verschalen naar het origineel
« Reactie #1 Gepost op: zo 05 01 2020, 11:44:30 »

een lijn heeft geen schaal wel een lengte

een block kan je snel aanpassen aan een ander block met het kwastje
maar is in principe bij het inserten reeds als het orgineel als je geen verschaling opgeeft

het makkelijkste commando om iets nogmaals te krijgen is copy
« Laatst bewerkt op: zo 05 01 2020, 11:46:04 door bart »
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1442
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: een object verschalen naar het origineel
« Reactie #2 Gepost op: zo 05 01 2020, 14:41:00 »

Probeer het _Align commando.
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2896
    • Bekijk profiel
Re: een object verschalen naar het origineel
« Reactie #3 Gepost op: zo 05 01 2020, 15:57:38 »

Persoonlijk doe ik dit ook met Align, maar het zou ook kunnen met scale en dan kiezen voor de optie reference.
Gelogd

vleuten01

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2
    • Bekijk profiel
Re: een object verschalen naar het origineel
« Reactie #4 Gepost op: zo 05 01 2020, 16:59:32 »

Bedankt voor de reactie's,
Ik was op zoek naar het commando align.

 :D :D :vreegoe:


Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2373
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: een object verschalen naar het origineel
« Reactie #5 Gepost op: ma 06 01 2020, 12:04:56 »

Voor het net zo groot maken van objecten gelijk aan een ander object (lees afstand) kun je het commando scale gebruiken en dan bij de opties voor "Reference" kiezen:

Citaat
Command: SC
SCALE
Select objects: 1 found

Select objects:

Specify base point:
Specify scale factor or [Copy/Reference]: R

Specify reference length <1.00>:  Specify second point:
Specify new length or [Points] <1.00>:
Command:
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog