CADsite

  • do 21 11 2019, 13:18:12
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Hoe zorg ik dat acad opstart met een bepaalde ribbon tab open.  (gelezen 511 keer)

hubruja

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 98
    • Bekijk profiel
Hoe zorg ik dat acad opstart met een bepaalde ribbon tab open.
« Gepost op: ma 04 11 2019, 09:00:00 »

Elke keer als ik een tekening opstart staat de ribbon tab [Insert] open.
Dat wil ik niet, ik wil beginnen met [home].

Ik had al op internet gezocht en vond dit: https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-start-AutoCAD-with-a-certain-tab-in-ribbon.html

Dit werkt echter niet.
Gelogd
A progammer is a device to turn coffee into programms.

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2008
    • Bekijk profiel
Re: Hoe zorg ik dat acad opstart met een bepaalde ribbon tab open.
« Reactie #1 Gepost op: ma 04 11 2019, 09:54:38 »

hij start wel met de juiste workspace?
(daar gaat het artikel in de basis over)

heb je alle stappen doorlopen?

heb je wel voldoende rechten voor deze aanpassing op het systeem waar je op werkt?
staat jouw workspace lokaal of is deze gedeeld en staat hij op een server?

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

hubruja

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 98
    • Bekijk profiel
Re: Hoe zorg ik dat acad opstart met een bepaalde ribbon tab open.
« Reactie #2 Gepost op: di 05 11 2019, 11:44:58 »

Ja, hij start met de juiste workspace.

En ja, ik heb alle stappen doorlopen.
Echter, zodra ik stap 4 doe (workspace opslaan) springt hij weer op een ander tab.
Ook als ik hem onder een andere naam opsla.

Ik heb alle rechten, het geheel staat lokaal.
Gelogd
A progammer is a device to turn coffee into programms.

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2369
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Hoe zorg ik dat acad opstart met een bepaalde ribbon tab open.
« Reactie #3 Gepost op: di 05 11 2019, 16:13:20 »

Je zou het volgende kunnen proberen:
(command "+RIBBON" "[MENUNAAM].[TABNAAM]")

MENUNAAM: de naam van het geladen menu, in mijn geval "CIVIL"
TABNAAM: dit is het "Element ID" in het betreffende menu, in mijn geval "ID_Civil3DHome". Dit vind je in de CUI, zie afbeelding:



Dan krijg ik het volgende waarmee ik de tab open:
(Command "+RIBBON" "CIVIL.ID_Civil3DHome")

Dit kun je startup zetten.
Gelogd

hubruja

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 98
    • Bekijk profiel
Re: Hoe zorg ik dat acad opstart met een bepaalde ribbon tab open.
« Reactie #4 Gepost op: do 07 11 2019, 08:43:59 »

dat lukt niet, ik doe het vast fout.
zie bijlage.
Gelogd
A progammer is a device to turn coffee into programms.

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2008
    • Bekijk profiel
Re: Hoe zorg ik dat acad opstart met een bepaalde ribbon tab open.
« Reactie #5 Gepost op: do 07 11 2019, 09:36:30 »

Je doet inderdaad niet het zelfde als eddy
lees de commandregel eens goed dan zie je dat hij je vraagt om de menunaam + ID of om de tabnaam

je geeft nu alleen de ID op

probeer het een met de volledige regels zoals eddy aangeeft
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2369
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Hoe zorg ik dat acad opstart met een bepaalde ribbon tab open.
« Reactie #6 Gepost op: do 07 11 2019, 09:38:01 »

dat lukt niet, ik doe het vast fout.
zie bijlage.

Als je de commandoregel leest moet je de fout kunnen achterhalen:
"(e.g. ACAD.ID_TabHome)"
Probeer eens:
(Command "+RIBBON" "ACAD.ID_TabHome")
Gelogd

hubruja

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 98
    • Bekijk profiel
Re: Hoe zorg ik dat acad opstart met een bepaalde ribbon tab open.
« Reactie #7 Gepost op: do 07 11 2019, 12:21:08 »

Lukt nog steeds niet.

Laat maar zitten, ik klik elke keer wel op de tab.
Gelogd
A progammer is a device to turn coffee into programms.

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2369
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Hoe zorg ik dat acad opstart met een bepaalde ribbon tab open.
« Reactie #8 Gepost op: vr 08 11 2019, 10:00:11 »

dat lukt niet, ik doe het vast fout.
zie bijlage.

Als je de commandoregel leest moet je de fout kunnen achterhalen:
"(e.g. ACAD.ID_TabHome)"
Probeer eens:
(Command "+RIBBON" "ACAD.ID_TabHome")

Maak een bestand met bv de naam "OpstartTAB_Home.lsp
Zet daar alleen dit in:(Command "+RIBBON" "ACAD.ID_TabHome")
(princ)
Vervolgens zet je dit in je Statup Suite op de volgende manier:
...

Nu het laden nog.
 - Je kunt je lisp handmatig laden
 - Vanuit verkenner de lisp-file in je tekening slepen
 - Laden en uitvoeren met een knopje
 - Of in je "startup" zetten

Dit laatste doe je met het commando "appload" (of kort "ap")
Dan sleep je jou lisp-file in de "Startup Suite" of klik op "Contents..."
En klik dan op "Add..." zou k je lisp op en klik op "openen".

Laat even weten of het lukt...
Suc6
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog