CADsite

  • ma 14 10 2019, 01:24:04
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Purge (OPGELOST)  (gelezen 1372 keer)

Vonk

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 36
    • Bekijk profiel
Purge (OPGELOST)
« Gepost op: ma 16 09 2019, 15:16:49 »

Beste,
Na een herinstallatie krijg ik bij het commando Purge geen menu meer te zien.
Alleen onder in de commandobalk de optielijst. Iemand idee hoe ik het purge window menu weer
aan kan krijgen, ik kan het niet vinden? Alvast bedankt voor de reacties, Armand.
« Laatst bewerkt op: wo 02 10 2019, 09:48:57 door Vonk »
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2889
    • Bekijk profiel
Re: Purge
« Reactie #1 Gepost op: ma 16 09 2019, 21:08:37 »

Krijg je bij andere commando's wel nog het dialoogvenster te zien?
Indien niet, dan staat de variabele van ATTDIA waarschijnlijk niet naar wens.
Als je deze op 1 zet krijg je weer dialoogvensters te zien.
Gelogd

Vonk

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 36
    • Bekijk profiel
Re: Purge
« Reactie #2 Gepost op: di 17 09 2019, 09:01:35 »

Dag julien,
geen verschil met attdia op 0 of 1.
een attribute laat gewoon bij beide optie een dialoogscherm zien. Allen bij
purge ondervind ik het probleem. Al wel even snel gegoogled en lees dat het ook
een xref confilct met een geladen lisp zou kunnen zijn. in ieder geval bedankt.
Gelogd

Reimer

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1309
    • Bekijk profiel
Re: Purge
« Reactie #3 Gepost op: do 19 09 2019, 15:39:44 »

Voor commando's is het CMDDIA die uit kan staan, voor bestanden FILEDIA.

Reimer.
Gelogd

Vonk

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 36
    • Bekijk profiel
Re: Purge
« Reactie #4 Gepost op: vr 20 09 2019, 09:38:41 »

Dag Reimer,
bedankt voor je reactie.

Ik heb beide geprobeerd, op 0 gezet en op 1 gezet maar helaas werkt het niet.
CMDDIA die uit kan staan, voor bestanden FILEDIA en  ATTDIA
Ik zal eens proberen om autocad settings op default te zetten en te kijken of het dan werkt.
Dan bij het terug plaatsen van mn workspace profiel, instellingen en een aantal lisp vanaf wanneer het fout gaat.
Kost wel wat tijd helaas. :cry:

Gelogd

Reimer

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1309
    • Bekijk profiel
Re: Purge
« Reactie #5 Gepost op: do 26 09 2019, 21:42:46 »

Start je purge vanuit de ribbon?
Als je het commando PURGE intypt moet je normaal ook het venster krijgen. Met -PURGE krijg je purge alleen op de commandoregel. Kun je aangeven wat er bij jou gebeurt met deze 2 commando's?

Reimer
Gelogd

Vonk

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 36
    • Bekijk profiel
Re: Purge
« Reactie #6 Gepost op: vr 27 09 2019, 08:17:23 »

Beste Reimer,
Dit heb ik eerder ook al geprobeerd, kwam ik ergens tegen via google. Bij het intikken met en zonder streep, krijig ik onderstaande in de commando balk.
Command: -PURGE
Enter type of unused objects to purge [Blocks/DEtailviewstyles/Dimstyles/Groups/LAyers/LTypes/MAterials/MUltileaderstyles/Plotstyles/SHapes/textSTyles/Mlinestyles/SEctionviewstyles/Tablestyles/Visualstyles/Regapps/Zero-length geometry/Empty text objects/Orphaned data/All]: *Cancel*

Command: PURGE
Enter type of unused objects to purge [Blocks/DEtailviewstyles/Dimstyles/Groups/LAyers/LTypes/MAterials/MUltileaderstyles/Plotstyles/SHapes/textSTyles/Mlinestyles/SEctionviewstyles/Tablestyles/Visualstyles/Regapps/Zero-length geometry/Empty text objects/Orphaned data/All]: *Cancel*
 
De 3e optie via ribbon(drawing utilities bij start menu), het zelfde verhaal alleen zie je dan een Underscore
Command: _PURGE
Enter type of unused objects to purge [Blocks/DEtailviewstyles/Dimstyles/Groups/LAyers/LTypes/MAterials/MUltileaderstyles/Plotstyles/SHapes/textSTyles/Mlinestyles/SEctionviewstyles/Tablestyles/Visualstyles/Regapps/Zero-length geometry/Empty text objects/Orphaned data/All]: *Cancel*

Denk toch dat ik het ga resetten op een geschikt moment. Ik heb al wel een lisp gevonden die ervoor zorgt dat er een purge samen met een audit gebeurd.  dus kan al wel uit de voeten.

in bijlage de lisp voor de geïnteresseerde. gr
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1998
    • Bekijk profiel
Re: Purge
« Reactie #7 Gepost op: vr 27 09 2019, 16:38:54 »

over welke autocad heb je het?.
Heb je na de nieuwe installatie ook alle updates geïnstalleerd die bij die versie horen.


Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Vonk

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 36
    • Bekijk profiel
Re: Purge
« Reactie #8 Gepost op: wo 02 10 2019, 08:25:24 »

acad2017.
update gedaan. Ik heb net de setting to default gezet. maar dan werkt purge via dialoogvenster
helaas nog steeds niet. ik zal nu eens een herinstallatie doen.
Wellicht is het dan opgelost. ik laat het weten.
Gelogd

Vonk

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 36
    • Bekijk profiel
Re: Purge (OPGELOST)
« Reactie #9 Gepost op: wo 02 10 2019, 09:50:53 »

Na een volledige herinstallatie werkt het weer. Is even wat werk maar toch de oplossing.
Wellicht een BUG oid. In ieder geval bedankt voor het meedenken iedereen. gr :D
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1998
    • Bekijk profiel
Re: Purge (OPGELOST)
« Reactie #10 Gepost op: wo 02 10 2019, 15:21:53 »

waarschijnlijk een foutje in je profiel geslopen
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart
Pagina's: [1]   Omhoog