CADsite

  • ma 26 08 2019, 01:22:35
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: geen linetypes  (gelezen 4648 keer)

hhenk

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
geen linetypes
« Gepost op: di 28 05 2019, 13:25:37 »

beste mensen,

ik heb in Autocadlt sinds kort alleen maar 1 type lijn, er is dus geen keus om stippellijnen ed te maken, hoe krijg ik die er in? ik gebruik LT2019 en geen geoefend tekenaar.

end hhenk
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2350
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: geen linetypes
« Reactie #1 Gepost op: di 28 05 2019, 13:33:58 »

Je moet de linetypes laden.
Commando LINETYPE en dan load...
Gelogd

hhenk

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: geen linetypes
« Reactie #2 Gepost op: di 28 05 2019, 13:38:10 »

als ik dat doe dan vraagt ie om een file. geen idee wat ik dan moet invullen.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1992
    • Bekijk profiel
Re: geen linetypes
« Reactie #3 Gepost op: di 28 05 2019, 16:56:48 »

Je moet acadiso.lin hebben
raar dat die niet al standaard geselecteerd is.
hoe begin je met een nieuwe tekening?

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

hhenk

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: geen linetypes
« Reactie #4 Gepost op: wo 29 05 2019, 08:15:47 »

Bij de linetype manager wordt om een file gevraagd als ik wil loaden. Vul ik acadiso.lin in dan wordt gevraagd
'Select one or more linetypes to load' die er niet zijn in het overzicht.
Bij nieuwe tekening kan ik alleen een 'gewone' lijn tekenen.Waar in de Autocad map zou dit bestand moeten zitten, dan kijk ik of het uberhaupt wel op mijn computer staat.
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2350
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: geen linetypes
« Reactie #5 Gepost op: wo 29 05 2019, 13:07:00 »

Ik gebruik Civil 3d 2019 en bij mij staat ie hier:
C:\Users\EddyBeerke\appdata\roaming\autodesk\c3d 2019\enu\support\acadiso.lin
Gelogd

hhenk

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: geen linetypes
« Reactie #6 Gepost op: wo 29 05 2019, 13:56:00 »

ik ben toch het .Lin bestand ergens tegengekomen in de AutocadLT 2019 map, de Linetype Manager gebruikt helaas een verkeerd pad. Ik heb het bestand naar het Bureaublad gekopieerd en dat ingevoerd in de Linetype Manager.
Bij laden geeft ie aan dat er wat errors zijn, toch geeft ie meer lijntypes nu. Misschien moet ik een herinstallatie doen, dat dan alles weer op zijn plek valt.
Bedankt voor de reacties!

Gr hhenk
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2350
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: geen linetypes
« Reactie #7 Gepost op: wo 29 05 2019, 14:54:26 »

ik ben toch het .Lin bestand ergens tegengekomen in de AutocadLT 2019 map, de Linetype Manager gebruikt helaas een verkeerd pad. Ik heb het bestand naar het Bureaublad gekopieerd en dat ingevoerd in de Linetype Manager.
Bij laden geeft ie aan dat er wat errors zijn, toch geeft ie meer lijntypes nu. Misschien moet ik een herinstallatie doen, dat dan alles weer op zijn plek valt.
Bedankt voor de reacties!

Gr hhenk

Meestal is een herinstallatie niet nodig.
Wat het wel kan zijn is dat je een profiel hebt dat niet goed is ingesteld.
Commando: OPTIONS
Kijk bij het tabblad "Profile"
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2350
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: geen linetypes
« Reactie #8 Gepost op: wo 29 05 2019, 14:57:45 »

Er is bij AutoCAD 2019 een Reset tool.
Kijk even onder de Windows knop -> AutoCAD (LT) 2019 -> "Reset Settings To Default".
Probeer dat eerst eens.
Gelogd

hhenk

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: geen linetypes
« Reactie #9 Gepost op: ma 17 06 2019, 13:48:31 »

De reset werkt idd.
Thanx!

Gr hhenk
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog