CADsite

  • ma 14 10 2019, 01:35:17
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: probleem plotter Designjet T520  (gelezen 809 keer)

TTB

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 152
  • BricsCAD V14
    • Bekijk profiel
probleem plotter Designjet T520
« Gepost op: wo 20 03 2019, 10:27:18 »

Probleem roteren in HP Designjet T520

Een A0 landscape layout wordt goed geplot, echter wanneer ik een nieuwe pc3-file aanmaak van b.v. 1300x841 en autorotate staat aangevinkt wordt deze niet gedraaid en komt dus maar gedeeltelijk uit de plotter.
Iemand een idee welke instelling alsnog aangepast dient te worden.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1998
    • Bekijk profiel
Re: probleem plotter Designjet T520
« Reactie #1 Gepost op: wo 20 03 2019, 11:19:44 »

autocad gaat op een afwijkende manier om met landscape en portrait

De simpelste oplossing is om het blad aan te maken als 841*1300 (breedte * hoogte)
en de oriƫntatie op landscape te zetten

mocht je de tekening portrait willen hebben op het blad dan is jouw maat goed
en gebruik je portrait als oriƫntatie in het menu.

standaard vellen werken wel goed
daar zit schijnbaar meer intelligentie in
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

TTB

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 152
  • BricsCAD V14
    • Bekijk profiel
Re: probleem plotter Designjet T520
« Reactie #2 Gepost op: wo 20 03 2019, 11:33:43 »

Bart, ontzettend bedankt, probleem hiermee opgelost.
Het blijft echter vreemd dat m'n vorige plotter (T790) dit probleem niet had!

Groet, Peter
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1998
    • Bekijk profiel
Re: probleem plotter Designjet T520
« Reactie #3 Gepost op: wo 20 03 2019, 13:45:02 »

Bij sommige plotters pakt de functie autorotatie van de plotter dit probleem goed op
Maar wij hebben er ook 1 of 2 gehad waar dat niet goed ging

verder heb je als je naar een pdf print dit ook bij veel pdf printers
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2889
    • Bekijk profiel
Re: probleem plotter Designjet T520
« Reactie #4 Gepost op: wo 20 03 2019, 14:23:33 »

Wij hebben hier ook een HP plotter en vloeken er ook vaak op.
Onbegrijpelijk dat dit zo'n zootje is.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1998
    • Bekijk profiel
Re: probleem plotter Designjet T520
« Reactie #5 Gepost op: wo 20 03 2019, 16:58:36 »

Julien dat is een niet helemaal terechte conclusie.
Het probleem is grotendeels autocad/autodesk gerelateerd.

Als je een afdruk vanuit bijvoorbeeld word maakt gaat het gewoon goed.
ook met die grote vellen

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2889
    • Bekijk profiel
Re: probleem plotter Designjet T520
« Reactie #6 Gepost op: wo 20 03 2019, 16:59:34 »

Hier ondervinden we zelfs meer problemen met het plotten vanuit Solid Edge dan vanuit AutoCAD.  :oops:
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog