CADsite

  • do 18 07 2019, 11:38:38
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2   Omlaag

Auteur Topic: plot probleem (opgelost)  (gelezen 2259 keer)

H

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 78
    • Bekijk profiel
plot probleem (opgelost)
« Gepost op: di 26 02 2019, 16:32:23 »

Ik heb het volgende

DGW bestand met meerdere x-refs.
Het gaat om een gebouw met 10 plattegronden, voor elke plattegrond gebruik ik onderlegger > DWG file gekoppeld als xref. In totaal dus ook 10 xerfs.

Vervolgens staan per plattegrond een aantal opmerkingen en lijnen van mij getekend.
Per plattegrond heb ik een layout aangemaakt.

Alle layouts plotten goed, behalve 1tje. Daar zie ik bij de plot mijn getekende lijnen in modelspace en paperspace niet staan op de pdf. Het licht aan de xref, daar ben ik al achter. Maar wat gaat er fout.

De objecten die ik zelf heb getekend worden wel geplot (zie bijlage) maar ze zijn niet zichtbaar.


Autocad 2018
Acad to PDF priner

gr H

PS. ik kan het autocad bestand helaas niet uploaden.
« Laatst bewerkt op: di 12 03 2019, 21:01:28 door H »
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2877
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #1 Gepost op: di 26 02 2019, 16:53:10 »

Zou het kunnen dat de layer op "freeze or thaw in current viewport" staat?

Even dubbelklikken in je viewport in layout en in het drop down menu van je layers kijken.
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2347
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: plot probleem
« Reactie #2 Gepost op: wo 27 02 2019, 09:32:59 »

Misschien staat de xref op "een" layer die niet geplot wordt, zoals de layer "defpoints"?
Of de layers van die xref staan op niet plotten.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1989
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #3 Gepost op: wo 27 02 2019, 09:56:40 »

De opmerking van eddy heeft m.i grote kans

check eventueel of de systeemvariabele VISRETAIN  ingesteld staat zoals je wilt
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

H

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 78
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #4 Gepost op: wo 27 02 2019, 11:35:37 »

Dit is het niet. Ik zal mijn vraag verduidelijken.

Als ik de layout plot dan:
is de xref wel zichtbaar
maar zijn mijn getekende lijnen en symblen over de xref heen niet zichtbaar (deze lijnen staan in zowel model als paperspace)

Als ik de xref delete, en dezelfde layout plot, dan zijn opeens wel alle lijnen zichtbaar.


De xref lijkt dus als het ware over alles heen te liggen, maar ik zie hier niets van terug in het bestand.

gr H
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #5 Gepost op: wo 27 02 2019, 11:48:36 »

Is de bewuste xref een dwg of een image?
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

H

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 78
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #6 Gepost op: wo 27 02 2019, 12:06:34 »

DWG
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2877
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #7 Gepost op: wo 27 02 2019, 13:33:34 »

Staat "plot paper space last" aangevinkt in je page setup van die layout?
Gelogd

H

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 78
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #8 Gepost op: wo 27 02 2019, 14:05:36 »

Dit stond inderdaad aangevinkt.
Het uitvinken lost al wel een deel op.
Objecten in paperspace worden nu wel meegeplot, objecten in modelspace nog steeds niet.

gr H
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2877
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #9 Gepost op: wo 27 02 2019, 15:12:20 »

Eigenaardig dat dit een oplossing geeft.
Ik zet dit steeds aan om top papier te krijgen wat je ziet in de layout.  :oops:

Het heeft blijkbaar iets te maken met draworder. Helpen 'bring to front' op objecten dat je niet geprint krijgt?
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2347
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: plot probleem
« Reactie #10 Gepost op: wo 27 02 2019, 15:59:38 »

zit er niet toevallig en hele grote Wipeout in die xref?
WIPEOUTFRAME op 1 zetten:
0 Frames are not displayed or plotted
Frames are temporarily displayed for object selection and selection preview.
1 Frames are displayed and plotted
2 Frames are displayed, but not plotted
Gelogd

H

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 78
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #11 Gepost op: wo 27 02 2019, 16:13:30 »

Wipe-out is het ook niet.

Ik heb een plaatje toegevoegd ter illustratie.

Links zie je een deel van de xref in beeld, daar gaat het nog goed. Het renvooi wat ik in modelspace heb getekend (en wat overigens in een andere viewport staat dan de xref) wordt geplot.

Rechts zie je dat ik een groter deel van de xref het viewport heb "ingesleept". Dan valt ineens alles weg.

De zwarte vlakken heb ik er zelf in gezet ivm info die in niet mag delen.



Ik vermoed toch een bug ofzo in de xref file.

gr h
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1989
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #12 Gepost op: wo 27 02 2019, 17:04:20 »

tekeningen en xrefs al eens door recover of audite gehaald.

zijn hel allemaal eigen tekeningen?
of zou het kunnen dat ze afwijkende elementen bevatten uit andere software dan autocad?
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

H

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 78
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #13 Gepost op: wo 27 02 2019, 17:26:29 »

het zijn geen eigen tekeningen,

niet-autocad componenten zou best kunnen; ik krijg geen meldingen bij het opnenen van de xref

purge/recover/audit > geen resultaat, helaas

ik denk dat de mogelijkheden op beginnen te raken, bedankt voor het meedenken
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: plot probleem
« Reactie #14 Gepost op: wo 27 02 2019, 17:35:38 »

Altijd moeilijk te bepalen als je de tekening zelf niet kan openen en bestuderen.
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10
Pagina's: [1] 2   Omhoog