CADsite

  • zo 17 11 2019, 04:29:28
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Open van een tekening in Autocad  (gelezen 944 keer)

Ropa

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 146
    • Bekijk profiel
Open van een tekening in Autocad
« Gepost op: do 14 02 2019, 10:39:04 »

Als ik een tekening wil openen komt er een "verkenner" in beeld (zie bijlage). Nu is dat niet bij elke map hetzelfde. Ik wil eigenlijk staandaard het tabje "gewijzigd" vooraan (erin) hebben staan. Kan ik de layout hiervan ook ergens instellen/vastzetten? Als ik een tabje toevoeg dan blijft het niet staan als ik de volgende keer weer een tekening open in hetzelfde mapje.
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2365
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Open van een tekening in Autocad
« Reactie #1 Gepost op: do 14 02 2019, 11:03:04 »

Dit is een windows ding denk ik.
Je kunt in (de gewone) verkenner bij Mapopties de weergave veranderen:
https://www.schoonepc.nl/windows10/windows_verkenner.html#weergave
Gelogd

Ropa

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 146
    • Bekijk profiel
Re: Open van een tekening in Autocad
« Reactie #2 Gepost op: do 14 02 2019, 11:29:19 »

Nee, dat is het ook niet. In windows verkenner staat alles wel goed maar  verschilt met die van Autocad
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2002
    • Bekijk profiel
Re: Open van een tekening in Autocad
« Reactie #3 Gepost op: do 14 02 2019, 12:32:27 »

nee kan je niet opslaan
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2365
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Open van een tekening in Autocad
« Reactie #4 Gepost op: do 14 02 2019, 15:15:09 »

nee kan je niet opslaan
Wel raar dat iedereen dan een andere weergave heeft, toch?
Gelogd

Ropa

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 146
    • Bekijk profiel
Re: Open van een tekening in Autocad
« Reactie #5 Gepost op: do 14 02 2019, 17:29:24 »

Weet niet of het raar is maar mij lukt het niet om iets vast te zetten :-)
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2365
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Open van een tekening in Autocad
« Reactie #6 Gepost op: vr 15 02 2019, 13:26:05 »

Je kunt als het goed is (in Windows) de kolommen verslepen naar de gewenste plek.
Probeer eens of het helpt om de [Ctrl] -toets in te drukken tijdens het afsluiten van dat dialoogvenster door bv op "OK" of "Save" te klikken.
Hiermee leg je de grootte e.d. vast van een dialoogvenster in Windows als het programma dat ondersteund.
Gelogd

Ropa

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 146
    • Bekijk profiel
Re: Open van een tekening in Autocad
« Reactie #7 Gepost op: vr 15 02 2019, 15:37:57 »

Helaas ook niet. Wat ik in Windows verkenner doe heeft totaal geen effect op de verkenner in autocad.
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2365
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Open van een tekening in Autocad
« Reactie #8 Gepost op: vr 15 02 2019, 16:45:16 »

Helaas ook niet. Wat ik in Windows verkenner doe heeft totaal geen effect op de verkenner in autocad.
Heb je het gedaan met de Windows Verkenner of met het dialoogvenster van AutoCAD?
"In Windows" is het besturingssysteem, ik weet niet of dit ook kan met iOS
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog