CADsite

  • ma 27 05 2019, 14:16:51
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 [2] 3   Omlaag

Auteur Topic: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers  (gelezen 967 keer)

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2336
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #15 Gepost op: do 14 02 2019, 10:35:11 »

zie grafische stappenplan bij onze hp voor een vel van 900*2000
Maar worden deze custom papierformaten wel bewaard in de PC3 of PMP? Mijn inziens worden die elders bewaard.
In de PMP-file staan de aangepaste papierformaten.
Dus als die gekoppeld is dan zouden er extra papierformaten beschikbaar moeten zijn.

Om het eens te testen kun je van de pc3-file en de PMP een kopie maken.
Koppel de PMP aan de DWG to PDF.pc3
Maak dan in die laatste een papierformaat aan met een duidelijk opvallende naam.
Koppel dezelfde PMP aan de pc3-kopie waar je mee gaat testen, je krijgte natuurlijk eerst een melding dat het misschien niet mogelijk is ofzo -> toch doen dus.

In acad plot je dan met de test pc3-kopie na het kiezen van het nieuwe papierformaat.

Let op als je bv via OneDrive dingen synchroniseert -> acad dingen altijd op deze lockatie behouden aanvinken.
« Laatst bewerkt op: do 14 02 2019, 10:36:59 door EddyBeerke »
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1983
    • Bekijk profiel
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #16 Gepost op: do 14 02 2019, 12:26:36 »

Maar niet de zelfde driver.
De plotter is aangesloten op een server op 't netwerk. De server en (netwerk)driver is nog steeds dezelfde als vóór de PC-migratie. Daar kan ik lokaal niets aan veranderen.
Of zie ik dit verkeerd?

Ja dat zie je verkeerd op de server zijn voor alle besturingssystemen andere drivers aanwezig
De daar aanwezige driver wordt naar jouw systeem gekopieerd.
of je instellingen dan voor jouw systeem blijvend kunnen worden aangepast hangt van de instellingen af die de systeembeheerder heeft gedaan


Bij mij zit het papier formaat die ik op deze manier invoer gekoppeld aan de pc3 in de windows omgeving is hij niet zichtbaar
« Laatst bewerkt op: do 14 02 2019, 12:29:26 door bart »
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1983
    • Bekijk profiel
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #17 Gepost op: do 14 02 2019, 12:30:33 »

ps geef je plotter even op dan kan ik even kijken of er een goede acad driver beschikbaar is
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #18 Gepost op: do 14 02 2019, 12:46:29 »

plotter: HP Designjet T770ps 44in HPGL2
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #19 Gepost op: do 14 02 2019, 15:05:49 »

Het probleem met de pc3 bestanden heb ik ondertussen kunnen oplossen door de printers op alle nieuwe PC's opnieuw te installeren.
Ik dacht dat hiermee het probleem was opgelost, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Als ik een pc3 bestand dat op mijn PC goed werkt, op de PC's van mijn collega's zet, krijg ik daar steevast de foutmelding in bijlage als ik de pc3 file wil openen met Plotter Manager. De plotter wordt niet gevonden, ook al is die wel aanwezig én mét dezelfde naam als in de pc3.

We zoeken verder ...
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2336
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #20 Gepost op: do 14 02 2019, 15:50:17 »

Wij hebben hier ook een HP Designjet T7200ps HPGL2 staan
Stuur die PC3 van jou eens...
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #21 Gepost op: do 14 02 2019, 21:40:11 »

Stuur ik morgen door Eddy.
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #22 Gepost op: do 14 02 2019, 21:47:34 »

Blijkt dat ik toch niet helemaal mee was met het hele driver/pc3/pmp gebeuren, maar dankzij jullie hulp heb ik weer wat bijgeleerd, waarvoor dank.
Het probleem is nog niet opgelost, maar we zoeken verder.
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #23 Gepost op: ma 18 02 2019, 10:48:56 »

Hierbij de bewuste pc3- en pmp-bestanden.
Om het pc3 bestand te bekomen moet je de extentie txt vervangen door pc3,
om het pmp bestand te bekomen moet je de extentie doc vervangen door pmp.
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2336
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #24 Gepost op: ma 18 02 2019, 11:55:15 »

Hierbij de bewuste pc3- en pmp-bestanden.
Om het pc3 bestand te bekomen moet je de extentie txt vervangen door pc3,
om het pmp bestand te bekomen moet je de extentie doc vervangen door pmp.
Ik krijg direct de melding dat de printername niet geldig is.
Wil ik plotten met AutoCAD dan wordt er gevraagd om de PC3 te updaten met een nieuwe printer.
dan kies ik dus de "HP Designjet T7200ps HPGL2"
"The pmp-file is set to none" krijg ik dan omdat het pad natuurlijk niet klopt met die van mij.
Deze heb ik in "C:\Users\[gebruiker]\appdata\roaming\autodesk\c3d 2019\enu\plotters" gezet en kies voor [OK] als antwoord op de vraag "Do you want to attach this file anyway?"
Nu is het zo dat er wel een zoekpad in AutoCAD toegevoegd moet worden naar die bewuste pmp-file en pc3-file.
Ik neem aan dat je weet waar in de options -> Printer Configuration Search Path en Printer Desription Search Path.
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2336
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #25 Gepost op: ma 18 02 2019, 11:57:21 »

Hierbij de bewuste pc3- en pmp-bestanden.
Om het pc3 bestand te bekomen moet je de extentie txt vervangen door pc3,
om het pmp bestand te bekomen moet je de extentie doc vervangen door pmp.
Bij deze de bestanden terug...
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #26 Gepost op: ma 18 02 2019, 13:36:50 »

Bedankt voor je antwoord Eddy, je beschrijft exact hetzelfde als ik hier ervaar op de PC's van mijn collega's, ook al staat daar exact dezelfde plotter geïnstalleerd. De custom paper sizes worden helemaal genegeerd op hun PC's.
De zoekpaden zijn correct ingesteld in AutoCAD.
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1983
    • Bekijk profiel
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #27 Gepost op: ma 18 02 2019, 16:09:33 »

Ik krijg direct de melding dat de printername niet geldig is.

als je deze melding krijg moet je uitzoeken waarom.
bij Eddy is deze melding logische zijn server heet vast anders dan de jouwe.
an als ik het goed begrijp werkt het bij hem na aanpassing.

zijn alle domein en netwerknamen wel correct ingesteld ?

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2336
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #28 Gepost op: ma 18 02 2019, 16:19:28 »

Misschien een rare vraag, maar waarom plot je niet naar PDF en gebruik je SmartStream om te plotten met deze plotter?
Als er 1 pc is met SmartStream kan die een auto plot actie doen voor alle bv PDF's die in een bepaalde map geplaatst worden, incl. het verwijderen als het geplot is.
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
« Reactie #29 Gepost op: ma 18 02 2019, 21:31:12 »

zijn alle domein en netwerknamen wel correct ingesteld ?
De domein en netwerknamen op de andere PC's zijn exact hetzelfde als op mijn PC, maar toch wordt het niet herkend.
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10
Pagina's: 1 [2] 3   Omhoog