CADsite

  • ma 22 04 2019, 17:07:59
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: OPGELOST: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window  (gelezen 482 keer)

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
OPGELOST: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Gepost op: vr 01 02 2019, 10:18:04 »

Op mijn werk zijn we sinds kort overgeschakeld van AutoCAD 2012 naar AutoCAD 2017. Echter nu zijn niet alle CTB's zichtbaar in de keuzelijst in het "Plot" venster. Iemand een idee wat er mis zou kunnen zijn?
Het zoekpad is juist, de meeste CTB's zijn wel zichtbaar.

EDIT: AutoCAD 2012 draaide onder Windows 7, AutoCAD 2017 draait nu onder Windows 10.
« Laatst bewerkt op: di 05 02 2019, 09:11:59 door gery »
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2334
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #1 Gepost op: vr 01 02 2019, 12:24:25 »

Na het verplaatsen van ctb-files even autocad herstarten gaf bij mij eens de oplossing.
Of het pad moet echt niet goed zijn.
Kijk eens het in de options even na, zie bijlage.

Versie 2017? hmm... dan lopen jullie alsnog een dwg-breuk op, maar ja daar hebben we TrueView 2019 voor.

Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #2 Gepost op: vr 01 02 2019, 12:51:52 »

Bedankt voor je antwoord.

AutoCAD herstarten levert geen resultaat (meermaals geprobeerd), zelfs computer volledig herstarten helpt niet (ook meermaals geprobeerd).
De zoekpaden staan correct ingesteld, er worden tenslotte een heleboel CTB's wel correct getoond.
Ik heb de bewuste CTB's eens opnieuw bewaard en dat lukt op mijn PC, maar als ik dan die "nieuwe" CTB's doorstuur naar collega's lukt het op hun PC maar bij enkele CTB's.

Wat versie betreft heb ik niet te kiezen, dat wordt opgelegd door het bedrijf.
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

jimpie

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 181
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #3 Gepost op: vr 01 02 2019, 14:11:52 »

Zijn het toevallig geen STB's die je in de lijst ziet? ik heb het nl ook eens voorgehad dat ik niet alle CTB's zag en toen viel me plots op dat ik STB's zag.
indien dat het probleem is kan je het oplossen met volgend commando: CONVERTPSTYLES.
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #4 Gepost op: vr 01 02 2019, 14:38:35 »

Het zijn CTB's.
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1977
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #5 Gepost op: vr 01 02 2019, 16:58:29 »

staan ze locaal op de pc?
Vertrouwd autocad het pad (de paden) waar ze staan
heb je gecontroleerd of ze er werkelijk staan?
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #6 Gepost op: vr 01 02 2019, 17:07:27 »

Ze staan er wel degelijk, in een lokale folder die in de "Trusted Locations" staat.
Zoals ik al zei, de meeste zijn gewoon zichtbaar, een 7-tal zijn niet zichtbaar, en ze staan in dezelfde folder.
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2863
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #7 Gepost op: vr 01 02 2019, 19:20:05 »

Het enige dat ik dan kan bedenken is dat de namen 'exotische' tekens bevatten, zou dat kunnen?
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1977
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #8 Gepost op: vr 01 02 2019, 20:37:15 »

haal die folder eens helemaal leeg verdwijnen degene die je nu wel ziet dan ook?
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #9 Gepost op: vr 01 02 2019, 22:47:44 »

De bestandsnamen bevatten geen exotische tekens, in AutoCAD 2012 werkte het perfect.
Zal maandag de folder eens volledig leegmaken, want het is op mijn PC op 't werk.
Iedereen alvast bedankt voor het meedenken!  :vreegoe:
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1431
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #10 Gepost op: za 02 02 2019, 09:23:12 »

Eventueel kan het ook met lees- en schrijfrechten te maken hebben.
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #11 Gepost op: za 02 02 2019, 10:24:25 »

Zou kunnen, OS = Windows 10, en daarin lijken meer beveiligingen te zitten dan in Windows 7.
Ervoor gebruikten we AutoCAD 2012 op Windows 7.
« Laatst bewerkt op: za 02 02 2019, 10:26:40 door gery »
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1977
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #12 Gepost op: za 02 02 2019, 14:43:06 »

Als alleen de bestanden die je er bij hebt geplaatst niet zichtbaar zijn kan dat.
Soms worden bestanden van het netwerk geisoleerd als je ze rechtstreeks in een systeemmap plaatst

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 460
    • Bekijk profiel
Re: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #13 Gepost op: di 05 02 2019, 09:11:39 »

Het probleem is opgelost. Het had te maken met het file attribute "O".

Bedankt voor het meedenken allen!
Gelogd
AutoCAD 2017 - Windows 10

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1977
    • Bekijk profiel
Re: OPGELOST: Niet alle CTB's zichtbaar in "Plot" window
« Reactie #14 Gepost op: di 05 02 2019, 14:08:16 »

Waarschijnlijk deze
Dit is een nieuwe beveiliging voor win 10 die bij ons voor bepaalde users aan staat
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart
Pagina's: [1]   Omhoog