CADsite

  • wo 12 12 2018, 04:45:08
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 [2]   Omlaag

Auteur Topic: Vraagtekens ipv icoon  (gelezen 369 keer)

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1949
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #15 Gepost op: do 15 11 2018, 09:56:58 »

ik heb nog even gezocht de standaard iconen blijken in ACADBTN.XMX te zitten in onder c:\programfiles\autocad…
Dit is een versleuteld dll bestand daar zou ik me niet zomaar aan wagen

misschien help het als je je cui verplaats naar de standaard support map
en hem vandaar opnieuw inlaad.
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #16 Gepost op: do 15 11 2018, 15:33:17 »

Beide opties lukken niet om alles te herstellen.
Back-up files geprobeerd → geen verandering
.mnr hernoemen geprobeerd → geen verandering
Bij het opvragen van de back-up files hebben ze mij ook gemeld dat er verleden week zelfs geen .mnr file aanwezig was in die bewuste map.

Wat ik al wel gemerkt heb is dat er in het menu customize user interface veel button images verdwenen zijn en vervangen door wolkjes met vraagtekens. (zie bijlage)
Ligt daar de fout niet?
Is daar een andere oplossing voor misschien?
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2311
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #17 Gepost op: do 15 11 2018, 16:17:29 »

Ik zou zeggen begin eens bij de basis.
Zet het profile eens actief waar jou versie van AutoCAD ooit mee gestart is (dus die van direct na de installatie).
Ben je dan nog steeds in de wolken? Dan mis je inderdaad bestanden.

Gaat het wel goed dan zou je met dat profile jouw eigen cuix kunnen laden en eventueel zoekpaden goed zetten die je daarvoor nodig hebt.
Werkt het dan goed... ga dan een stapje verder om daar een profiel van te maken waar je mee kunt werken, denk aan plotter instellingen e.d.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1949
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #18 Gepost op: do 15 11 2018, 16:42:31 »

Als je op basis van een cuix werkt is er een mnr na 1* opstarten.

het zou zomaar in de naam kunnen zitten.
autocad koppelt bepaalde menuelement puur op de naam
standaard iconen zitten niet in je mnr alleen de eigen iconen
hernoem jou bestand eens naar acad.cuix in de verkenner en verplaats hem naar de basis map
(hernoem de orgineel acad.cuix naar acadoud.cuix)

unload alle menu's
met menuload of cuiload
laad vervolgens jouw naar acad.cuix hernoemde bestand.  (de mnr was er niet dus hoeft je ook niet te verwijderen)

misschien wordt de koppeling naar de standaard iconen dan automatische hersteld
de gewijzigde zal je zelf moeten doen door deze in je cui editor opnieuw te koppelen


 
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1949
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #19 Gepost op: do 15 11 2018, 16:57:43 »

in options staan overigens ook paden voor icons en menu bestanden heb je deze wel juist ingesteld
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #20 Gepost op: do 15 11 2018, 17:50:45 »

Ik moet het opgeven, ik ga terug vanaf 0 herstarten, welke .cuix file gebruik ik best om te starten van de mechanical versie?
Pas ik dan best gewoon de file location pad aan?
Gelogd

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #21 Gepost op: vr 16 11 2018, 08:50:29 »

Ik heb autocad dus gerest naar default.
Hebben jullie een simpele of beknopte handleiding om je eigen toolbars, menu's, commando's, ... te customizen?
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2311
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #22 Gepost op: vr 16 11 2018, 09:29:48 »

Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1949
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #23 Gepost op: vr 16 11 2018, 11:58:09 »

sla je huidige workspace op onder hakke of iets dergelijks en wijzigingen automatishe opslaan aanzetten bij de settings van je workspace als dit uit staat

pas de standaard commando’s gewoon aan in acad.cuix.
versleep ze op je scherm of in de cui editor wat je makkelijk vind

je eigen commando’s stop je in een apparte cuix.
Die maak je het snelst met het transfer tabblad in de cui editor
neem als basis je oude verpeste cuix. in het linker venster
sleep je eigen commando’s daaruit naar het rechtervenster onder de juiste tab
je moet uitbraadt hier nog wel je iconen in orde maken

sla de rechter cui op als hakke.cuix
laad deze vervolgens bij acad.cuix met cuiload

deel je scherm goed in
je hebt nu een eigen cui

set automatisch opslaan van je workspace weer uit als je dat zo gewend bent
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2311
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #24 Gepost op: vr 16 11 2018, 15:47:59 »

pas de standaard commando’s gewoon aan in acad.cuix.
versleep ze op je scherm of in de cui editor wat je makkelijk vind
Doe dit maar niet!!!
Pas GEEN commando's in de acad.cuix

Als je dingen wil veranderen zet ze dan in een eigen cuix anders ben je ze voor de volgende acad versie weer kwijt!
Maak daarvoor een copy van de commando's door ze met de transfertab in je eigen cuis te zetten en maak er een eigen commando van:
je eigen commando’s stop je in een apparte cuix.
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 429
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #25 Gepost op: vr 16 11 2018, 15:53:11 »

inderdaad, van de acad.cuix blijf je best af
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1949
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #26 Gepost op: vr 16 11 2018, 16:19:57 »

Daar over verschillen we dan van mening

Maar misschien bedoel je iets anders als ik
ik doel hier eigenlijk alleen op de indeling van je scherm niet daadwerkelijk op het commando
ik heb bijvoorbeeld 1 grote toonbar waar ik alle veelgebruikte standaard zaken bij elkaar heb gezet


Een je bent het ook niet kwijt bij een update.
die transferfuncties van je oude installatie werken tegenwoordig 99% foutloos
(wat er mis gaat is meestal je eigen schuld stukje slordig aangepast )




Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2841
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #27 Gepost op: vr 16 11 2018, 16:40:12 »

Gebruik gewoon de alias. Geen knoppen nodig.  :mrgreen:
Gelogd
Pagina's: 1 [2]   Omhoog