CADsite

  • do 17 01 2019, 04:59:59
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2   Omlaag

Auteur Topic: Vraagtekens ipv icoon  (gelezen 556 keer)

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Vraagtekens ipv icoon
« Gepost op: ma 12 11 2018, 16:35:33 »

Beste,

mijn icoontjes in mijn toolbar zijn wolkjes met vraagtekens geworden (zie bijlage).
Hoe kan ik dit oplossen?
Wat is de oorzaak hiervan zodanig dat ik deze fout nooit meer maak?

Mvg
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1952
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #1 Gepost op: ma 12 11 2018, 18:42:20 »

Zijn dat door jouw zelf aangepaste iconen?
autocad kan de iconen niet meer vinden.

Dat kan verschillende oorzaken hebben
Heb je iets gewijzigd aan de installatie?
als het zelf gemaakte iconen zijn heb je ze dan ergens opgeslagen?

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #2 Gepost op: di 13 11 2018, 08:20:42 »

Dit zijn standaard iconen van basis commando's in het standaard menu.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1952
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #3 Gepost op: di 13 11 2018, 08:32:11 »

oke dan is er waarschijnlijk iets intern mis gegaan in autocad (niet jouw fout)

als opnieuw opstarten niet heeft geholpen

ga naar
C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Autodesk\AutoCAD 2018\R22.0\enu\Support
terwijl autocad is afgesloten

en hernoem acad.mnr naar acadoud.mnr
start autocad dan wordt acad.mnr opnieuw opgebouwd.
en zouden de vraagtekens weg moeten zijn


Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #4 Gepost op: wo 14 11 2018, 08:51:08 »

Bart,

alvast bedankt voor je reacties en je hulp.
Onder de map support kan ik geen file vinden met de extensie .mnr (zie bijlage)
Ik heb ook eens gezocht onder de map autocad 2018 maar daar ook niets gevonden.
Onder de map support heb ik wel een file acad.mnl gevonden.
Mag ik hetzelfde daar op toepassen of is dat iets compleet anders?

Alvast bedankt !
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1952
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #5 Gepost op: wo 14 11 2018, 12:28:58 »

Dat is niet de goede map.
je moet in de mappen van je userprofiel zijn
kan zijn dat je hiervoor verborgen bestanden aan moet zetten in je verkenner
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #6 Gepost op: wo 14 11 2018, 15:54:30 »

De juiste map heb ik ondertussen gevonden (je had gelijk, deze stonden verborgen )
Maar de juiste file zie ik nog steeds niet (zie bijlage)
Er staan wel files met de extensie .mnr maar niet de file acad.mnr
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1952
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #7 Gepost op: wo 14 11 2018, 17:16:43 »

Dat is raar acad.cuix is ook al knap oud
gebruik je wel acad.cuix als menubestand?

kan je zien met het comando cui en links boven even klikken op het balkje om te zien welke menu's er geladen zijn.



« Laatst bewerkt op: wo 14 11 2018, 17:20:47 door bart »
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #8 Gepost op: wo 14 11 2018, 17:57:01 »

Ok ik begin te begrijpen waar je naartoe wilt, sorry maar ik ben echt een leek als het komt op instellingen.
Het klopt dat ik alles gepersonaliseerd heb maar ik heb heb hetzelfde probleem in mijn eigen settings net als bij de standaard menu's.
Ik heb mijn persoonlijke file cuix elders opgeslagen op onze server, daar staan 4 files, zie bijlage.
Ik veronderstel dat ik hier iets zal moeten veranderen?
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 432
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #9 Gepost op: wo 14 11 2018, 19:01:13 »

Zijn die vraagtekens verschenen nadat je je eigen cui als "main customization file" hebt ingesteld?
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1952
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #10 Gepost op: wo 14 11 2018, 20:36:34 »

Hoe heb je die eigen cuix gemaakt?
Als hij goed gemaakt is werkt de mnr truc hier ook maar als de iconen er gewoon niet inzitten helpt dat niet
en is het denk ik het makkelijkste om opnieuw met acad.cuix te beginnen en deze keer gewoon een workspace aan te maken

en eigen cuix moet je alleen maken als er ook echt eigen dingen in zitten
persoonlijk laad ik deze dan nooit als main cui maar altijd bij de standaard cui.
zodat alle basis zaken bewaard blijven en je ook makkelijker mee gaat met een upgrade naar de volgende versie
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #11 Gepost op: do 15 11 2018, 06:57:47 »

Zijn die vraagtekens verschenen nadat je je eigen cui als "main customization file" hebt ingesteld?

Geen flauw idee dat ik dit zou gedaan hebben maar dat zou best kunnen
Gelogd

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #12 Gepost op: do 15 11 2018, 06:59:21 »

Hoe heb je die eigen cuix gemaakt?
Als hij goed gemaakt is werkt de mnr truc hier ook maar als de iconen er gewoon niet inzitten helpt dat niet
en is het denk ik het makkelijkste om opnieuw met acad.cuix te beginnen en deze keer gewoon een workspace aan te maken

en eigen cuix moet je alleen maken als er ook echt eigen dingen in zitten
persoonlijk laad ik deze dan nooit als main cui maar altijd bij de standaard cui.
zodat alle basis zaken bewaard blijven en je ook makkelijker mee gaat met een upgrade naar de volgende versie

Ik heb eigen commando's hier aan toegevoegd maar dit zijn vooral standaard commando's.
In de standaard menu's staan er ook wolkjes met vraagtekens ipv de icoontjes
Gelogd

Hakke

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #13 Gepost op: do 15 11 2018, 07:04:53 »

Hoe heb je die eigen cuix gemaakt?
Als hij goed gemaakt is werkt de mnr truc hier ook maar als de iconen er gewoon niet inzitten helpt dat niet
en is het denk ik het makkelijkste om opnieuw met acad.cuix te beginnen en deze keer gewoon een workspace aan te maken

en eigen cuix moet je alleen maken als er ook echt eigen dingen in zitten
persoonlijk laad ik deze dan nooit als main cui maar altijd bij de standaard cui.
zodat alle basis zaken bewaard blijven en je ook makkelijker mee gaat met een upgrade naar de volgende versie

Ik heb eigen commando's hier aan toegevoegd maar dit zijn vooral standaard commando's.
In de standaard menu's staan er ook wolkjes met vraagtekens ipv de icoontjes

Als ik back-files vind van deze files van verleden week en deze terug zet, dan heb ik kans dat het in orde is?
« Laatst bewerkt op: do 15 11 2018, 08:02:48 door Hakke »
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1952
    • Bekijk profiel
Re: Vraagtekens ipv icoon
« Reactie #14 Gepost op: do 15 11 2018, 08:34:59 »

Proberen kan altijd als het vorige week nog goed was is de kans aanwezig dat het lukt.
Maar ik zou eerst de mnr hernoemen en de huidige cuix proberen.


Eigen iconen kan je ook gewoon opnieuw laden (mits je ze netjes een naam hebt gegeven en opgeslagen)
De standaard iconen misschien ook maar hoe dat dan moet is mij niet bekend.
standaard iconen zitten samen in een systeembestand welke naar ik meen niet in de cuix container zit.
eigen iconen zijn volgens mijn nog steeds losse bitmaps in de cuix
« Laatst bewerkt op: do 15 11 2018, 08:49:55 door bart »
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart
Pagina's: [1] 2   Omhoog