CADsite

  • do 20 06 2019, 07:50:09
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Meerdere punten vervangen door block  (gelezen 853 keer)

DianaF

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
Meerdere punten vervangen door block
« Gepost op: vr 09 11 2018, 20:22:42 »

Is het mogelijk om in 1x meerdere punten te selecteren en te vervangen door een block?

Als ik alle punten één voor één moet vervangen door een block via insert block met ik ontzettend lang bezig.
Dit moet toch wel makkelijker kunnen?

Ik gebruik autocad 2017
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2875
    • Bekijk profiel
Re: Meerdere punten vervangen door block
« Reactie #1 Gepost op: za 10 11 2018, 13:36:36 »

Die punten, heb je die zelf gemaakt of zijn die aangebracht door derden?
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1987
    • Bekijk profiel
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

DianaF

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
Re: Meerdere punten vervangen door block
« Reactie #3 Gepost op: ma 12 11 2018, 16:16:20 »

@Bart,  klopt het dat ik ergens een lips moet invoegen dan?

Ik heb helemaal geen verstand van lips dus wie weet kan iemand mij daar mee helpen.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1987
    • Bekijk profiel
Re: Meerdere punten vervangen door block
« Reactie #4 Gepost op: ma 12 11 2018, 18:48:54 »

in de link zit inderdaad een stuk code dat je kan opslaan als pt2block.lsp in een map die in je zoekpad zit.

de lisp kan je laden met apload
en dan uitvoeren met het commando pt2block

autocad zonder lisp is net als een kettingzaag zonder benzine
het is ontzettend lonend om je in ieder geval de basis eigen te maken
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2875
    • Bekijk profiel
Re: Meerdere punten vervangen door block
« Reactie #5 Gepost op: di 13 11 2018, 08:47:25 »

Als je wil leren wat die benzine is en hoe je ze moet gebruiken:
https://cadsite.be/lisp/lisp.php
 :wink:
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2344
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Meerdere punten vervangen door block
« Reactie #6 Gepost op: di 13 11 2018, 16:52:07 »

Ik gebruik vaak een lisp-functie om een getal uit te rekenen.
Een voorbeeld:
Type op de commando regel eens dit om een lijn een offset te geven:
Command: OFFSET
(* (getdist) 3.321)
Met (getdist) vraag je een afstand op -> [opgegeven afstand]
De rest is een berekening: [opgegeven afstand] * 3.321

Om niet al te veel te moeten typen (en naruurlijk voor veel complexe routines) zet ik sommige dingen onder een knopje of in een lsp bestand.


Gelogd

DianaF

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
Re: Meerdere punten vervangen door block
« Reactie #7 Gepost op: wo 14 11 2018, 11:05:01 »

Het is nog niet helemaal wat ik wil.

Is het niet mogelijk op eerst de punten te selecteren (dit doe ik via laag) en dan te laten vervangen door een symbool.

Met de lips van Bart heb ik nog niet het gewenste resultaat.
(Of ik moet het niet goed doen) maar als ik de blocknaam intyp en ik selecteer dan de punten via de lasso (omdat ik niet weet hoe ik het anders moet doen in dit geval) verdwijnen mijn punten en komt er geen block voor in de plaats.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1987
    • Bekijk profiel
Re: Meerdere punten vervangen door block
« Reactie #8 Gepost op: wo 14 11 2018, 12:32:25 »

Als je de punten vooraf hebt geselecteerd kan je die selectie in de Lisp weer actief maken met l van last
(het is niet mijn lisp ik heb alleen een linkje geplaast)

je zou hem even in het lisp deel van het forum kunnen zetten voor meer hulp
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart
Pagina's: [1]   Omhoog