CADsite

  • di 16 10 2018, 08:39:13
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Lijn haaks tekenen zonder F8 (opgelost)  (gelezen 138 keer)

Jacob

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 32
    • Bekijk profiel
Lijn haaks tekenen zonder F8 (opgelost)
« Gepost op: do 27 09 2018, 10:55:28 »

Beste forumleden,

Op dit forum zie ik wel eens de kreet:
"Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel."

Maar nu heb ik het gevoel dat ik toch een domme vraag heb.

Bij het tekenen van een haakse lijn zet je de orthomode aan met de F8-toets.
Bij het pannen kan je ook in de lijn van de X-as en de Y-as blijven door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het pannen.
Dus dacht ik (al heel lang) dan kan dat met een lijn toch ook...
Niet dus.

Met collega 's gebrainstormd en geprobeerd.
Bij 1 collega werkt het wel.

Nu de ..... vraag:
Kan ik ergens iets aan of uitvinken om dit te activeren?

Vast bedankt.
« Laatst bewerkt op: do 27 09 2018, 14:53:25 door Jacob »
Gelogd
Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder.

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 409
    • Bekijk profiel
Re: Lijn haaks tekenen zonder F8
« Reactie #1 Gepost op: do 27 09 2018, 11:43:50 »

Command: TEMPOVERRIDES
Enter new value for TEMPOVERRIDES <0>: 1

Of: Command: (setvar 'tempoverrides 1)
Deze parameter wordt bewaard in het register, dus bovenstaande dient eenmalig per gebruiker uitgevoerd te worden.
« Laatst bewerkt op: do 27 09 2018, 11:52:12 door gery »
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

Jacob

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 32
    • Bekijk profiel
Re: Lijn haaks tekenen zonder F8
« Reactie #2 Gepost op: do 27 09 2018, 14:52:39 »

Beste Gery,

Helaas mag alleen dat niet werken.

We zijner wel uit ondertussen (we hebben hier met 3 man zitten zoeken  :mrgreen:)
Onder het commando CUI
en dan:
Keyboard Shortcuts
Temporary Ovverride Keys
Toggels Orthogonal Mode

Vervolgens rechts:
Bij  "Macro 2 (key up)" het volgende intypen
^P'_.orthomode M=$(if,$(and,$(getvar,orthomode),0),$(-,$(getvar,orthomode),0),$(+,$(getvar,orthomode),0))

Bedankt voor het meedenken.
Gelogd
Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder.

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 409
    • Bekijk profiel
Re: Lijn haaks tekenen zonder F8 (opgelost)
« Reactie #3 Gepost op: do 27 09 2018, 20:46:20 »

Dit staat in mijn CUI in Macro 1 (key down):
^P'_.orthomode $M=$(if,$(and,$(getvar,orthomode),1),$(-,$(getvar,orthomode),1),$(+,$(getvar,orthomode),1))

In Macro 2 (key up) staat niets, en toch werkt het zoals het hoort.
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

Jacob

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 32
    • Bekijk profiel
Re: Lijn haaks tekenen zonder F8 (opgelost)
« Reactie #4 Gepost op: vr 28 09 2018, 07:00:30 »

Bij mij was die ook leeg en werkte het toch niet.
Na het intypen van de code werkte het wel.

Software en pc's blijven soms rare dingen  :shock:
Gelogd
Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder.

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2284
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Lijn haaks tekenen zonder F8 (opgelost)
« Reactie #5 Gepost op: vr 28 09 2018, 09:29:59 »

Zou het een instelling kunnen zijn zoals, zie afbeelding:
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1920
    • Bekijk profiel
Re: Lijn haaks tekenen zonder F8 (opgelost)
« Reactie #6 Gepost op: vr 28 09 2018, 14:59:23 »

Naar 20 jaar toch weer iets nieuws op basis niveau ondekt  :D
volgens mij zou het gewoon moeten werken en hoeft je er niets aan in te stellen

werkt het gebruik van shift in andere situaties wel zoals je verwacht (zou ook aan je toetsenbord instellingen binnen Windows kunnen leggen)

uit de help

Druk op F8 of klik op de statusbalk op de knop Ortho.   Vinden
OPMERKING:Wanneer u de orthogonaal vergrendelen inschakelt, wordt polaire tracking automatisch uitgeschakeld.
U kunt Ortho tijdelijk in- of uitschakelen door de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl u werkt. Via deze opheffingshandeling is de invoer van de directe afstand niet beschikbaar.
Verwante referenties
Opdrachten voor Ortho Mode
Verwante begrippen
Orthogonaal vergrendelen (Orthod Mode)
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart
Pagina's: [1]   Omhoog