CADsite

  • ma 25 10 2021, 13:26:27
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2   Omlaag

Auteur Topic: OPGELOST Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken  (gelezen 3102 keer)

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
OPGELOST Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Gepost op: za 25 08 2018, 09:58:11 »

Hallo

Door eens lekker op dit form te struinen kwam ik deze topic tegen https://www.cadsite.be/smf/index.php?topic=3523.15
Dit vind ik erg interesant dus heb ik het geprobeerd maar bij mij werkt het niet lekker.
Deze macro zit onder mijn Line button ^C^C^C_-TOOLBAR;MyLayerToolbar;_SHOW;\_-TOOLBAR;MyLayerToolbar;_HIDE;_PLINEen heb een nieuwe Toolbar gemaaakt "MyLayerToolbar" met daar "layer control".

Als ik nu op de button druk komt netjes mijn nieuwe Toolbar kies de juiste layer hierna verdwijnd de Toolbar niet.
Volgens mij heb ik mij het allemaal goed staan als ik de topic goed door lees.
Maar wat is er nu mis.
« Laatst bewerkt op: wo 12 09 2018, 15:45:10 door AKeng »
Gelogd

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #1 Gepost op: zo 09 09 2018, 10:17:28 »

Niemand die een tip heeft  :? :?
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #2 Gepost op: ma 10 09 2018, 09:19:00 »

In Nederland zijn net de vakanties voorbij... Misschien iets meer geduld hebben dan kunnen de mensjes alles uitproberen om je te helpen. Ik heb zelf ook nog geen tijd gehad.
Gelogd

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #3 Gepost op: ma 10 09 2018, 09:36:47 »

Daar heb je gelijk aan, ik staat daar nooit zo bij stil.
In mijn omgeving is jan en alleman altijd aan het werk.
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1470
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #4 Gepost op: ma 10 09 2018, 15:16:28 »

Heb je de alternatieve macro al getest:
^C^C^C(command "_-toolbar" "MyLayerToolbar" "_show")(command "_.pline")(while (= 1 (logand (getvar "cmdactive") 1))(command pause))(command "_-toolbar" "MyLayerToolbar" "_hide")(princ)
Gelogd

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #5 Gepost op: ma 10 09 2018, 16:08:09 »

Deze had ik ook geprobeerd maar spring dan gelijk naar de ".pline" laat wel de toolbar zien maar verder niet.

(command "_-toolbar" "MyLayerToolbar" "_show")(command
"_.pline")(while (= 1 (logand (getvar "cmdactive") 1))(command pause))(command
"_-toolbar" "MyLayerToolbar" "_hide")(princ) _-toolbar Enter toolbar name or
[ALL]: MyLayerToolbar
Enter an option [Show/Hide/Left/Right/Top/Bottom/Float] <Show>: _show
Command: _.pline
Specify start point:
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1470
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #6 Gepost op: di 11 09 2018, 09:24:48 »

Dat gebeurt ook in BricsCAD. Maar op dat punt kan middels de layer control de layer worden gewijzigd.
Gelogd

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #7 Gepost op: di 11 09 2018, 10:11:25 »

Dat lukt bij mijn AutoCad 2009 niet
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1470
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #8 Gepost op: di 11 09 2018, 14:56:44 »

Hier een oplossing die gebruikmaakt van LSP en DCL. Plaats de bestanden in een map die onderdeel uitmaakt van het zoekpad.

Voorbeeldmacro:
^c^c^p(progn (if (not LyrDia) (load "LyrDia")) (LyrDia));_pline^p
« Laatst bewerkt op: di 11 09 2018, 19:08:25 door roy_043 »
Gelogd

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #9 Gepost op: di 11 09 2018, 18:10:48 »

Ik ga het morgenvroeg gelijk proberen.
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1470
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #10 Gepost op: di 11 09 2018, 19:10:26 »

Ik heb nog twee kleine dingen aangepast:
(vl-load-com) toegevoegd (is vereist voor AutoCAD maar niet voor BricsCAD).
Alfabetisch sorteren lijst.

Zie nieuwe bijlage bij mijn vorige bericht.
Gelogd

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #11 Gepost op: wo 12 09 2018, 09:00:05 »

Heb het net uit geprobeerd met:
^c^c^p(progn (if (not LyrDia) (load "LyrDia")) (LyrDia));_pline^pHet menu komt, kan ook een keuze maken, alleen het vervolg "Pline" word niet uit gevoerd.
AutoCad kent ook geen "progn".

Heb het eens veranderd naar mijn eigen idee:
^c^c_LyrDia;_PlineDan krijg ik geen menu maar kan wel de "Pline" uitvoeren.

Ik ben er nog verder mee aan het stoeien.
Gelogd

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #12 Gepost op: wo 12 09 2018, 13:28:36 »

Okay
Dit zou het moeten zijn, het werkt bij  :mrgreen:
^c^c^(load "LyrDia") (LyrDia);_pline
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1470
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #13 Gepost op: wo 12 09 2018, 13:40:21 »

Jouw uitspraak dat AutoCAD progn niet kent is niet correct. Progn is een standaard Lisp-functie.

Misschien werkt deze macro?
^c^c(if (not LyrDia) (load "LyrDia"));(LyrDia);_pline
Gelogd

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Wil graag "MyLayerToolbar" gebruiken
« Reactie #14 Gepost op: wo 12 09 2018, 14:25:04 »

Jouw uitspraak dat AutoCAD progn niet kent is niet correct. Progn is een standaard Lisp-functie.

Ik krijg deze melding in AutoCad 2009
Citaat
progn Unknown command


^c^c(if (not LyrDia) (load "LyrDia"));(LyrDia);_pline
Dit werkt ook  :vreegoe: :vreegoe:
Gelogd
Pagina's: [1] 2   Omhoog