CADsite

  • di 16 10 2018, 08:40:07
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Draadkruis schokerd  (gelezen 302 keer)

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Draadkruis schokerd
« Gepost op: di 07 08 2018, 08:51:15 »

Goedemorgen,

Sinds gisteren heb ik AutoCad 2010 geïnstalleerd voorheen was het 2008.
Nu loop ik tegen een probleem aan, en weet niet waar ik het nu moet zoeken.
Namelijk mijn draadkruis (crosshair) loopt niet vloeiend het is net of "snap to grid" aan staat maar dat is niet het geval.

Iemand een idee wat dit kan zijn en hoe ik het kan oplossen?

Met vriendelijke groet,
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2828
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #1 Gepost op: di 07 08 2018, 09:08:34 »

Als je F9 effectief uit staat zou het kunnen te maken hebben met je grafische instellingen of driver.
Al lijkt me dat eigenaardig aangezien 2010 toch al een behoorlijk oude versie is.

Staat hardware acceleration aan?
Heb je een autodesk gecertificeerde driver van je grafische kaart? Nieuwer is niet per definitie beter.
Gelogd

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #2 Gepost op: di 07 08 2018, 09:27:39 »

Daar had ik ook al aan gedacht dit staat allemaal goed.
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2828
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #3 Gepost op: di 07 08 2018, 10:45:31 »

Heb je dat in elke tekening? Ook in een lege nieuwe?
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 409
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #4 Gepost op: di 07 08 2018, 12:16:29 »

Staat "Dynamic input" (F12) af?
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #5 Gepost op: di 07 08 2018, 13:36:07 »

Staat "Dynamic input" (F12) af?

Nu werkt het een stuk beter.

Heb je dat in elke tekening? Ook in een lege nieuwe?

Had het bij elke tekening.
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2828
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #6 Gepost op: di 07 08 2018, 14:42:17 »

Als dynamic input het probleem deels oplost dan kan je nog een paar van die preview settings uitzetten.
Hier meer lectuur:
https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Optimize-Performance-within-Windows-7-Environments.html

Zou het kunnen dat je op een oude basic pc bezig bent?
Gelogd

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #7 Gepost op: di 07 08 2018, 15:05:08 »

Zou het kunnen dat je op een oude basic pc bezig bent?

Inderdaad het is niet de snelste PC meer maar met AutoCad 2008 had ik negens geen last van.
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 409
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #8 Gepost op: di 07 08 2018, 18:23:18 »

Programma's worden alsmaar krachtiger en vragen daardoor ook meer code. Voldoe je wel aan de minimumvereisten voor acad 2010? Is er nog voldoende schijfruimte vrij?
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

AKeng

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 37
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #9 Gepost op: wo 08 08 2018, 06:56:43 »

Ik voldoe nog steeds aan de systeemeisen voor AutoCad 2010
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2828
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #10 Gepost op: wo 08 08 2018, 08:20:35 »

Vroeger had je een gewone PC nodig om grote autocad tekeningen te maken.
Tegenwoordig heb je een straffe PC nodig om gewone tekeningen te maken...

Vanaf versie 2010 ongeveer zijn er redelijk wat stoorzenders bijgekomen die het visueel allemaal wat aantrekkelijker maken maar wel nogal wat van je CPU & GPU vergen. F12 is er eentje van. Andere zijn bijvoorbeeld ook al die preview settings, zoals HPQUICKPREVIEW en konsoorten.
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 409
    • Bekijk profiel
Re: Draadkruis schokerd
« Reactie #11 Gepost op: wo 08 08 2018, 10:45:25 »

Is er nog voldoende vrije schijfruimte?
Als de C-schijf bijna vol is, wordt een PC ook enorm veel trager.
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7
Pagina's: [1]   Omhoog