CADsite

  • wo 12 12 2018, 04:46:09
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Schaal van viewpoort koppelen aan tekst [Opgelost]  (gelezen 454 keer)

Jacob

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 36
    • Bekijk profiel
Schaal van viewpoort koppelen aan tekst [Opgelost]
« Gepost op: wo 20 06 2018, 07:40:01 »

Beste Forumleden,

Gister heb ik de naam van het tabblad van een lay-out gekoppeld aan een tekst via atribute.
Dus als ik de naam van de lay-out verander werkt dat door in de tekst in de onderhoek.

Nu de vraag:
Kan ik op soortgelijke manier de schaal van de viewpoort aan een tekst koppelen?
Dan klopt de schaal die staat vermeld altijd.

Mvg Jacob

« Laatst bewerkt op: wo 27 06 2018, 14:35:46 door Jacob »
Gelogd
Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder.

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2311
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Schaal van viewpoort koppelen aan tekst
« Reactie #1 Gepost op: wo 20 06 2018, 09:37:58 »

Ja dat kan ook:
Je maakt daarvoor een field aan in je attribute of Mtext, je kunt ook het commando "FIELD" gebruiken om een MText te maken met een field:

Stap 1
Type in het veld "Value" de tekst "1:"
Klik dan rechts in het datzelfde veld en kies voor "Insert Field..."
In het venster dat je nu ziet kies je bij "Field category:" voor "Objects", bij "Field names:" kies je dan voor "Object".
Bij "Object type:" moet je een object gaan selecteren, daarna verschijnen er "Properties"
Bij "Property:" kies je dan voor "Custom scale".

Stap 2
Je moet nu bij "Field expression:" de tekst selecteren die in dat grijze veld staat, het ziet er ongeveer zo uit:
%<\AcObjProp Object(%<\_ObjId 2221685853600>%).CustomScale \f "%lu2%qf2816">%Nu selecteer je terug in  "Field names:" "Formula".
Je ziet nu een veld verschijnen met de naam "Formula:".
Mijn tekeningen zijn in meters, dus ik gebruik dan deze formule:
1000/%<\AcObjProp Object(%<\_ObjId 2221685853600>%).CustomScale \f "%lu2%qf2816">%Dit bestaat uit "1000/" en dan het net gekopieerde er achter plakken. AutoCAD herkent gelijk het geplakte en zet het om in een ander field zodat het er (bij mij) zo uit ziet:
1000/5.

Klik op de knop "Evaluate".
Bij "Preview:" zie jet het resultaat: 200.000

Stap 3
Nu wil je natuurlijk geen decimalen in de schaal zien.
Dat los je op door bij "Precision:" te kiezen voor "0".
Klik op "OK" om te bevestigen.

Stap 4
Kijk en geniet van het zojuist gemaakte.
 :pintje:

Gelogd

Jacob

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 36
    • Bekijk profiel
Re: Schaal van viewpoort koppelen aan tekst
« Reactie #2 Gepost op: wo 20 06 2018, 10:39:26 »

Beste Eddy,

Helemaal geweldig.
Duidelijke uitleg.
Dat wordt genieten  :pintje:

Bedankt!
Gelogd
Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder.

Reimer

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1302
    • Bekijk profiel
Re: Schaal van viewpoort koppelen aan tekst [afgehandeld]
« Reactie #3 Gepost op: wo 20 06 2018, 14:36:20 »

Een aanvullende tip:
Wanneer je in het vak 'Formula' staat dan kun je met Ctrl+F of via de rechtermuisknop een nieuwe field invoegen in dit vak. Je hoeft dan niet met kopiƫren en plakken te werken wanneer je bijv. meerdere fields in een formule wilt stoppen.

Reimer
Gelogd

Jacob

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 36
    • Bekijk profiel
Re: Schaal van viewpoort koppelen aan tekst [Opgelost]
« Reactie #4 Gepost op: ma 02 07 2018, 14:36:48 »

Dat was mij ook opgevallen.
Bedankt.
Gelogd
Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder.

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2311
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Schaal van viewpoort koppelen aan tekst [Opgelost]
« Reactie #5 Gepost op: ma 02 07 2018, 16:15:00 »

Een aanvullende tip:
Wanneer je in het vak 'Formula' staat dan kun je met Ctrl+F of via de rechtermuisknop een nieuwe field invoegen in dit vak.
:vreegoe: :vreegoe: :vreegoe: :vreegoe:
Ik wist dat niet. Helemaal top!!!
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog