CADsite

  • di 21 08 2018, 09:49:28
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Start point - Perpendicular  (gelezen 278 keer)

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2812
    • Bekijk profiel
Start point - Perpendicular
« Gepost op: wo 13 06 2018, 13:21:29 »

Een probleempje dat ik al heel lang ondervind en nergens een verklaring voor zie.

Als ik iets van actie doe, maakt niet veel uit dan moet je meestal een startpunt kiezen.
Hoe komt AutoCAD ertoe om die perpenticular daar tussen te gooien???
Object snap tracking staat uit en toch komt er een perpendicular snappoint om van te starten.  :auw:
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1408
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Start point - Perpendicular
« Reactie #1 Gepost op: wo 13 06 2018, 13:27:21 »

AC onthoudt het laatst ingevoerde punt. En van daaruit is een PER snap mogelijk.
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2812
    • Bekijk profiel
Re: Start point - Perpendicular
« Reactie #2 Gepost op: wo 13 06 2018, 13:44:07 »

Dat moet zowat mijn grootste irritatie zijn van autocad...
Een idee of dat uit te zetten is?
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1408
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Start point - Perpendicular
« Reactie #3 Gepost op: wo 13 06 2018, 22:28:40 »

De verklaring die ik gaf is waarschijnlijk niet correct. Mogelijk gaat het om een AutoCAD bug:
https://forums.autodesk.com/t5/autocad-forum/perpendicular-snap-problems/td-p/3911409
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2812
    • Bekijk profiel
Re: Start point - Perpendicular
« Reactie #4 Gepost op: do 14 06 2018, 08:46:57 »

bedankt!
Ben ik nu aan het zagen of irriteert jullie dat ook?  :mrgreen:
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2268
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Start point - Perpendicular
« Reactie #5 Gepost op: do 14 06 2018, 11:24:03 »

zagen
(vrije vertaling voor de nederlanders:) Zeuren ->>  :evil:
 :engel: :lachen:  :nigoe:
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2268
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Start point - Perpendicular
« Reactie #6 Gepost op: do 14 06 2018, 11:26:24 »

Helpt het niet om AutoCAD af te sluiten, minuutje wachten en weer starten?
Ik ben het ook als eens tegen gekomen en JA, DAT IS VERVELEND!!!
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2812
    • Bekijk profiel
Re: Start point - Perpendicular
« Reactie #7 Gepost op: do 14 06 2018, 11:27:14 »

Neen hoor.
Ik heb dit op verschillende PC's, verschillende versies en verschillende OS'en.
Gelogd

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 848
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re: Start point - Perpendicular
« Reactie #8 Gepost op: do 14 06 2018, 14:29:56 »

Zet Perpendicular gewoon uit?
zelf gebruik ik die ook helemaal niet graag. Mits een kleine tekenfout, zal je met perpendicular deze overnemen naar de volgende lijn..; ik vertrouw meer op mijn polar en tracking lines.

ALS ik dan toch eens een perpendicular nodig heb, gebruik ik CTRL-rechtermuisklik of het command PER

:)

Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2812
    • Bekijk profiel
Re: Start point - Perpendicular
« Reactie #9 Gepost op: do 14 06 2018, 15:41:17 »

Ik heb perp niet vaak nodig, dus meestal staat dat inderdaad uit, maar als het aan staat verwacht ik dat dit enkel invloed heeft op het 2de selectiepunt.
Lastig...
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1900
    • Bekijk profiel
Re: Start point - Perpendicular
« Reactie #10 Gepost op: vr 15 06 2018, 12:27:39 »

nooit last van.


Bij mij staat alleen intersecton bijna altijd running de rest uit
de rest heb ik onder de functietoetsen geprogrammeerd.

het is geen bug de software doet gewoon wat je vraagt en maakt een intersection op een lijn vanaf de positie van je muisaanwijzer het laaste punt heeft er niets mee te maken
Als hij dit al van ver doet staat je pickboxsize (te)groot
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart
Pagina's: [1]   Omhoog