CADsite

  • wo 12 12 2018, 04:43:21
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster [OK]  (gelezen 725 keer)

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 52
    • Bekijk profiel

Hoi,
Ik heb vanmorgen autocad symbolen indertijd gemaakt met autocad 10 af diskettes gehaald en op mijn computer gezet.
Als ik nu een nieuwe tekening aanmaak en ik wil één van die symbolen inserteren dan krijg ik in het preview venstertje de afbeelding niet te zien.
Hoe kan ik dit eventueel aanpassen?
Ik heb er een prentje bijgevoegd om het te verduidelijken.
« Laatst bewerkt op: zo 04 03 2018, 12:34:24 door derockere »
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1949
    • Bekijk profiel
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #1 Gepost op: vr 02 03 2018, 13:22:59 »

even openen en opnieuw opslaan in de huidige versie
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2311
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #2 Gepost op: vr 02 03 2018, 13:23:25 »

De dwg's openen en opslaan.
In oudere versies van autocad zat nog niet de mogelijkheid om een preview op te slaan in het bestand.
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2311
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #3 Gepost op: vr 02 03 2018, 13:24:13 »

even openen en opnieuw opslaan in de huidige versie
:lachen: :lachen: :lachen: :lachen: :lachen:
Je was me net voor... :vreegoe:
Gelogd

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 52
    • Bekijk profiel
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #4 Gepost op: za 03 03 2018, 05:45:13 »

Prachtig!!
Ik heb zo gedaan zoals jullie voorstellen. Het werkt!
De symbolen zijn gezien in de verkenner wel aan volume toegenomen.
Een symbool van ervoor van 6Kb is nu wel 20Kb.
Dit zal wel te maken hebben met meer functionaliteit vermoed ik.
Hartelijk dank..
Gelogd

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 52
    • Bekijk profiel
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #5 Gepost op: za 03 03 2018, 06:07:23 »

Hallo,
Ik heb nog één vraagje.
Momenteel werk ik met Windows 10 als O.S.. Op mijn oude PC heb ik Windows 7.
Als ik daar de verkenner open dan kan ik links onderaan de inhoud van de autocad tekening zien.
Zou ik dit in de verkenner van W10 ook kunnen aanpassen?
Ik heb er een prentje van gemaakt, maar kan het hier niet uploaden.
Gelogd

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 52
    • Bekijk profiel
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #6 Gepost op: za 03 03 2018, 06:09:42 »

Hier is het dan.
Gelogd

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 52
    • Bekijk profiel
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #7 Gepost op: za 03 03 2018, 11:35:36 »

Sorry,
Ik heb er nog een probleempje bij.
Het lint bovenaan is geminimaliseerd, ik weet niet hoe ik het terug zichtbaar kan maken.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1949
    • Bekijk profiel
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #8 Gepost op: za 03 03 2018, 16:46:33 »

is autocad in w10 ook geïnstalleerd?
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1949
    • Bekijk profiel
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #9 Gepost op: za 03 03 2018, 16:47:14 »

ps stel nieuwe vragen in een nieuw tropic
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2841
    • Bekijk profiel
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #10 Gepost op: za 03 03 2018, 18:37:51 »

Inderdaad, maak liefst een topic aan per probleem.
Maar goed, je verkenner probleem:


Je lint probeem:
Dubbelklik enkele keren op de tabblad titels. Zo ga je door de verschillende weergaves van je lint.
Gelogd

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 52
    • Bekijk profiel
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #11 Gepost op: zo 04 03 2018, 06:51:26 »

Het probleem met het lint is opgelost. Heel toevallig heb ik rechts in het lint een héél klein pijltje geactiveerd  en plots was het terug in orde.
Bedankt om mee te denken!
In 't vervolg zet ik wel op jullie aanraden zoiets in een nieuw topic. Sorry daarvoor.
En ja, Autocad is in W10 geïnstalleerd geweest.
Moet ik de vraag i.v.m. de afwijkende verkenner óók in een andere topic zetten?
Gelogd

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 52
    • Bekijk profiel
Re: Symbolen gemaakt met oude versie autocad zichtbaar maken in preview venster
« Reactie #12 Gepost op: zo 04 03 2018, 12:30:11 »

Dat met de verkenner heb ik opgelost volgens jullie instructies!
Ik had dat vanmorgen niet gelezen.
Dom hé?
Gelogd

derockere

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 52
    • Bekijk profiel

Ik kreeg het woordje "opgelost" er niet achter!
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog