CADsite

  • do 19 07 2018, 17:20:27
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Dynamisch block: stretch schuin, maar rechte maat  (gelezen 551 keer)

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2808
    • Bekijk profiel
Dynamisch block: stretch schuin, maar rechte maat
« Gepost op: wo 13 12 2017, 11:47:23 »

Naar aanleiding van dit topic:
https://www.cadsite.be/smf/index.php?topic=6678.0
een vraag waar ik zelf ook al een hele tijd mee worstel.


Ik wil graag de schuine lijn manipuleren (rode pijl) door de maat in te geven van de horizontale lijn. Iemand een gedacht hoe dat netjes op te lossen?
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1406
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Dynamisch block: stretch schuin, maar rechte maat
« Reactie #1 Gepost op: wo 13 12 2017, 20:37:49 »

Als ik het goed begrijp: je wilt geen verticale hulplijn gebruiken?
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1406
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Dynamisch block: stretch schuin, maar rechte maat
« Reactie #2 Gepost op: wo 13 12 2017, 21:55:52 »

Als BricsCAD gebruiker heb ik geen ervaring met het maken van dynamische blocks. Maar ik heb de indruk dat veel 2D constraints concepten ook hierbij toegepast worden.

Dit werkt voor 2D constraints:
Lengte hor. lijn: d1=100
Hoek: ang1=15
Lengte schuine lijn: d2=d1/cos(ang1)
Gelogd

hulpje

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1051
  • Al jaren lang AutoCAD tekenaar met veel plezier!
    • Bekijk profiel
    • CADToppers.com
Re: Dynamisch block: stretch schuin, maar rechte maat
« Reactie #3 Gepost op: do 14 12 2017, 09:32:48 »

Ik moet het nog even testen, maar koppelen van acties is hier waarschijnlijk het toverwoord.....
Je hoort het zo nog


Getest, maar volgens mij moet je simpel denken.
I.p.v. stretch, kun je dit probleem oplossen met SCALE.
Dan heb je genoeg aan 1 parameter en actie.
« Laatst bewerkt op: do 14 12 2017, 09:59:14 door hulpje »
Gelogd
https://www.CADToppers.com bestaat 5 jaar!
ACP-er (AutoDesk Certified Professional)

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1897
    • Bekijk profiel
Re: Dynamisch block: stretch schuin, maar rechte maat
« Reactie #4 Gepost op: do 14 12 2017, 13:14:09 »

Voor dit specifieke blok kan scala prima,
maar dat is geen algemene oplossing
kleine wijziging in het Block





Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

hulpje

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1051
  • Al jaren lang AutoCAD tekenaar met veel plezier!
    • Bekijk profiel
    • CADToppers.com
Re: Dynamisch block: stretch schuin, maar rechte maat
« Reactie #5 Gepost op: do 14 12 2017, 14:53:04 »

Voor dit specifieke blok kan scala prima,
maar dat is geen algemene oplossing
kleine wijziging in het Block
Bart,
Wat is dan jouw wijziging?
Gelogd
https://www.CADToppers.com bestaat 5 jaar!
ACP-er (AutoDesk Certified Professional)

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2808
    • Bekijk profiel
Re: Dynamisch block: stretch schuin, maar rechte maat
« Reactie #6 Gepost op: do 14 12 2017, 14:57:48 »

scale kan in mijn voorbeeldje, maar ik heb dit soort actie nodig bij een complexere block.
Hier heb ik het 'opgelost' met een lookup table.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog