CADsite

  • zo 17 12 2017, 16:34:23
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2   Omlaag

Auteur Topic: probleem met arcering  (gelezen 186 keer)

Nonkelberry

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
probleem met arcering
« Gepost op: wo 06 12 2017, 10:16:59 »

Hallo,

Ik ben een nieuwe autocar gebruiker en ik heb onderstaande probleem

Als ik probeer een vak te arceren lukt dit soms wel en soms niet.
De ene keer werkt het perfect en krijg ik de arcering met de juiste kleuren en lijnen.
Ineens in het zelfde document neem ik een volgende vak en wordt het vak volledig gekleurd en zie ik geen arcering meer.

Ik heb een proefversie voor een maand van autocad LT

Alvast dank om mij te helpen,
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2750
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #1 Gepost op: wo 06 12 2017, 10:41:27 »

Er kunnen een aantal dingen spelen. Ten eerste is het aan te raden dat je het volledige te arceren vlak op je scherm ziet. Tot versie 2017 (of was het 16?) kan je anders niet eens arceren.

Daarnaast zou het kunnen dat je arceer schaal te hoog of laag staat.

Als die waarde te klein is zal je een vol vlak zien maar bij afdruk misschien niets. Als dat getal te hoog staat zou is de tussenafstand tussen de arceerlijnen zodanig groot dat ze verder uiteen zitten dan je te arceren zone.

Mocht dit nog niet voldoende helpen kan je een filmpje van je werking online zetten of je bestand uploaden.
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 314
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #2 Gepost op: wo 06 12 2017, 11:11:13 »

Ineens in het zelfde document neem ik een volgende vak en wordt het vak volledig gekleurd en zie ik geen arcering meer.
Verkeerde hatch scale.
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

Nonkelberry

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #3 Gepost op: wo 06 12 2017, 11:51:26 »

Beste allen,

Alvast dank voor de reacties.
Ik wijzig momenteel niets aan de schalen.
Dus in hetzelfde document lukt het bijvoorbeeld in de eerste 2 vierkanten wel, in het volgende niet meer.
Wat is wel het verschil:
De eerste vierkanten maakte ik met het commando "rectangle"
Het volgende maakte ik dmv lijnen en ingaven coordinaten. Ik begon en sloot het vierkant hier met de coordinaten 0,0 en 0,0
(zie bijlage wat er gebeurd, arcering wordt wit)
« Laatst bewerkt op: wo 06 12 2017, 11:58:40 door Nonkelberry »
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2750
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #4 Gepost op: wo 06 12 2017, 12:18:40 »

acad for mac. Is dat ondertussen al wat volwassen geworden? Mijn laatste ervaring is van zo'n 9 jaar geleden.
Ofwel is er een hatch background aan, ofwel is de schaal te laag. Daar kan je wat mee spelen.
Wat zie je in je properties venster van deze hatch?
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 314
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #5 Gepost op: wo 06 12 2017, 12:25:06 »

Upload de dwg eens, dan kan ik het zelf eens wat deftiger bekijken.
Wat bedoelt u met "de eerste 2 vierkanten"?
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

Nonkelberry

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #6 Gepost op: wo 06 12 2017, 13:30:34 »

Upload de dwg eens, dan kan ik het zelf eens wat deftiger bekijken.
Wat bedoelt u met "de eerste 2 vierkanten"?

Beste,

In bijlage de GWG als het goed is.
Gelogd

Nonkelberry

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #7 Gepost op: wo 06 12 2017, 13:31:23 »

Upload de dwg eens, dan kan ik het zelf eens wat deftiger bekijken.
Wat bedoelt u met "de eerste 2 vierkanten"?

Beste,

In bijlage de GWG als het goed is.
Gelogd

Nonkelberry

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #8 Gepost op: wo 06 12 2017, 13:33:25 »

Upload de dwg eens, dan kan ik het zelf eens wat deftiger bekijken.
Wat bedoelt u met "de eerste 2 vierkanten"?

Beste,

In bijlage de GWG als het goed is.
Bizar, als ik het bestand opsla en sluit veranderen de vakken terug in niet gearceerd... Voor het afsluiten staan die op de kleur van de layer.
Wat ik bedoelde met de eerste 2 vierkanten: ik maakte op 1 plan verschillende vierkanten ,dan beginnen arceren en liep goed en volgende kreeg ik ineens de kleur van de desbetreffende layer.
Gelogd

Nonkelberry

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #9 Gepost op: wo 06 12 2017, 13:37:07 »

Voor mij allemaal even nieuw, mijn excuses doch hopelijk in deze bijlage de juiste DWG.
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2200
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: probleem met arcering
« Reactie #10 Gepost op: wo 06 12 2017, 16:00:12 »

Voor mij allemaal even nieuw, mijn excuses doch hopelijk in deze bijlage de juiste DWG.
De arcering is wel te zien met de Hatch scale op 500.0000:



Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1382
  • BricsCAD 16
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: probleem met arcering
« Reactie #11 Gepost op: wo 06 12 2017, 16:29:01 »

De oorzaak van het probleem is het gebruik van een imperial template (inches) waardoor de arceringen en lijntypes uit bijbehorende, op inches gebaseerde, bestanden worden geladen. De OP kan beter beginnen met een metric template (mm).
Voor de specialisten: de MEASUREMENT variabele moet anders worden ingesteld.
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 314
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #12 Gepost op: wo 06 12 2017, 17:26:57 »

Inderdaad zoals roy zegt, en overigens een zeer vaak voorkomende fout: de OP tekent volgens Europese maten maar gebruikt Engelse hatch patronen.
Sysvar MEASUREMENT moet 1 zijn (wordt bewaard in de tekening) en sysvar MEASUREINIT zet je ook best op 1 (wordt bewaard in het register).
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

Nonkelberry

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #13 Gepost op: wo 06 12 2017, 17:31:24 »

Beste allen,

Bedankt, opgelost

Voor mij allemaal even nieuw, mijn excuses doch hopelijk in deze bijlage de juiste DWG.
De arcering is wel te zien met de Hatch scale op 500.0000:




Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 314
    • Bekijk profiel
Re: probleem met arcering
« Reactie #14 Gepost op: do 07 12 2017, 12:19:08 »

Nonkelberry, dit is geen duurzame oplossing, en is zeker niet volgens de regels van de kunst. Als u AutoCAD deftig wil aanleren, leest u zich best in over het gebruik van de Amerikaanse en Europese eenheden in AutoCAD.
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7
Pagina's: [1] 2   Omhoog