CADsite

  • zo 17 12 2017, 16:35:04
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: vloerhoogte (OPGELOST)  (gelezen 138 keer)

rjarossu

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 3
    • Bekijk profiel
vloerhoogte (OPGELOST)
« Gepost op: do 30 11 2017, 09:23:26 »

Hallo,

Ik probeer een vloerhoogte in mijn tekeningen te automatiseren. Ik heb in de database van deze site wat
gevonden en werkend proberen te krijgen.

Dit is de link naar de desbetreffende site waar het vandaan komt.
https://www.autocad-cursus.info/cad-downloads/peilmaat-plaatsen

als eerste wordt er een nulpunt gecreëerd dmv UCS.
Daarna kun je peilmaten ingeven vanuit de tool palette. Hier gaat het fout. Het peilmaat block wordt geïmporteerd maar er komt geen maat bij te staan.
Dit is wat er in de command regel staat.

Enter block name or [?] <rdm_peilmaat>: rdm_peilmaat
Units: Millimeters
Specify insertion point or [Basepoint/Scale/X/Y/Z/Rotate]:
Enter X scale factor, specify opposite corner, or [Corner/XYZ] <1>: 1
Enter Y scale factor <use X scale factor>: 1
Specify rotation angle <0>: 0
Command: 594+p
Unknown command "594+P".  Press F1 for help

Heeft iemand hier een oplossing voor?


De command string is als volgt:
^C^C-insert;rdm_peilmaat;\1;1;0;$m=$(if, $(=,$(index,1,$(getvar,lastpoint)),0.0),peil,$(if, $(>,$(index,1,$(getvar,lastpoint)),0.0),$(rtos,$(index,1,$(getvar,lastpoint)))+p,$(rtos,$(-,0,$(index,1,$(getvar,lastpoint) ) ) )-p));

Wellicht dat hier een fout zit.

Alvast dank voor het meedenken.

Met vriendelijke groet,

Ronald


« Laatst bewerkt op: do 30 11 2017, 10:02:56 door rjarossu »
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1382
  • BricsCAD 16
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: vloerhoogte
« Reactie #1 Gepost op: do 30 11 2017, 09:38:51 »

Jouw probleem wordt veroorzaakt door een verkeerde ATTREQ setting.
Het is overigens ook mogelijk om een block met fields voor dit doel te maken.
Gelogd

rjarossu

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 3
    • Bekijk profiel
Re: vloerhoogte
« Reactie #2 Gepost op: do 30 11 2017, 09:47:46 »

De attreq settings heb ik proberen aan te passen. Bij 0 krijg je bovenstaande melding. Bij 1 komt er een menu om zelf de waarde in te vullen maar dat is niet zoals het zou moeten werken.
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1382
  • BricsCAD 16
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: vloerhoogte
« Reactie #3 Gepost op: do 30 11 2017, 09:53:54 »

Kijk dan naar ATTDIA.
Gelogd

rjarossu

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 3
    • Bekijk profiel
Re: vloerhoogte
« Reactie #4 Gepost op: do 30 11 2017, 10:01:58 »

Dank je. Hij werkt nu perfect.  :D
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 314
    • Bekijk profiel
Re: vloerhoogte (OPGELOST)
« Reactie #5 Gepost op: do 30 11 2017, 10:06:49 »

Wat moet de waarde van ATTDIA zijn dan?
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2200
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: vloerhoogte (OPGELOST)
« Reactie #6 Gepost op: do 30 11 2017, 12:11:02 »

ATTDIA:
Value Description
0 Issues Command prompts
1 Uses a dialog box

Het moet dus zonder dialoogvenster dus waarde 0
Gelogd

hulpje

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1028
  • Al jaren lang AutoCAD tekenaar met veel plezier!
    • Bekijk profiel
    • CADToppers.com
Re: vloerhoogte (OPGELOST)
« Reactie #7 Gepost op: vr 01 12 2017, 09:35:58 »

Dit is de link naar de desbetreffende site waar het vandaan komt.
https://www.autocad-cursus.info/cad-downloads/peilmaat-plaatsen

En dat is niet de enige mooie download die daar te vinden is!
Gelogd
https://www.CADToppers.com bestaat 5 jaar!
ACP-er (AutoDesk Certified Professional)
Pagina's: [1]   Omhoog