CADsite

  • ma 20 11 2017, 16:04:37
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Polyline gedeelte selecteren  (gelezen 192 keer)

robincad

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
Polyline gedeelte selecteren
« Gepost op: di 07 11 2017, 21:44:26 »

Goedeavond,

ik heb een vraag over polyline, voorheen kon ik een specifiek gedeelte selecteren van een getekende polyline met shift of ctrl en linker muis knop.
Echer nu ik een nieuwe autocad heb (2018 LT) met een nieuwe acount zonder mijn oude instellingen lukt dit niet meer.
Zou het eraan kunnen liggen dat ik nu de 2018 LT gebruik of is dit ergens in te stellen?

Groet Robin
« Laatst bewerkt op: di 07 11 2017, 21:51:55 door robincad »
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 301
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #1 Gepost op: di 07 11 2017, 21:53:39 »

In AC2012 lukt dit met ctrl-linkermuisknop.
Was uw vorige AC ook een LT?
« Laatst bewerkt op: di 07 11 2017, 21:56:29 door gery »
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

robincad

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #2 Gepost op: di 07 11 2017, 22:02:59 »

Nee, dit was de volledige versie AC 2018 welke ik via de demo heb geprobeerd.
Ik heb nu de LT 2018.

via google kom ik uit op gripmodi, maar krijg het nog steeds niet goed ingesteld.
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 301
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #3 Gepost op: di 07 11 2017, 22:49:58 »

Sysvar LEGACYCTRLPICK mag niet 1 zijn, bij mij staat die op 2.
Met dank aan google.
« Laatst bewerkt op: di 07 11 2017, 22:55:24 door gery »
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

robincad

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #4 Gepost op: wo 08 11 2017, 15:53:32 »

Deze werkt alleen niet in autocad 2018 LT.
In de volledige autocad kan je wel standaard met ctrl + muisklik een specifiek gedeelte selecteren van een polyline.
heeft iemand nog een tip hoe dit het makkelijkste gaat in de LT versie?
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2194
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #5 Gepost op: wo 08 11 2017, 16:18:43 »

Wat is het nut van een selectie van een deel vd polyline?
Of eigenlijk wat wil jij ermee doen?
« Laatst bewerkt op: wo 08 11 2017, 16:23:30 door EddyBeerke »
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 301
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #6 Gepost op: wo 08 11 2017, 16:19:21 »

Deze werkt alleen niet in autocad 2018 LT.
In de volledige autocad kan je wel standaard met ctrl + muisklik een specifiek gedeelte selecteren van een polyline.
heeft iemand nog een tip hoe dit het makkelijkste gaat in de LT versie?

Dan vermoed ik dat dit één van de beperkingen in de light versies is.
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2737
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #7 Gepost op: wo 08 11 2017, 16:50:04 »

Wat is het nut van een selectie van een deel vd polyline?
Of eigenlijk wat wil jij ermee doen?
Een stukje eruit verwijderen bijvoorbeeld.
Ik doe dat ook geregeld. Dat komt vooral voor bij geïmporteerde bestanden. Die zitten vaak vol van de polylines.
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 301
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #8 Gepost op: wo 08 11 2017, 17:26:24 »

Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

robincad

  • forum starter
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #9 Gepost op: wo 08 11 2017, 19:34:22 »

ik haal inderdaad stukken eruit om iets aan te passen.
nu kan ik het met explode doen maar dan worden alle lijnen losse delen.
Gelogd

Reimer

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1283
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #10 Gepost op: do 09 11 2017, 07:54:06 »

Je kunt in dit geval ook TRIM gebruiken. Selecteer als cutting edge alleen de pline. Kies daarna het segment dat je wilt verwijderen.
Ik moet zeggen dat de methode met ctrl+klik ook goed werkt. Dit kende ik nog niet. Jammer dat het niet in LT zit.

Reimer
Gelogd

Chiel

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 46
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #11 Gepost op: Vandaag om 15:07:27 »

Klopt Reimer
Trim werkt ook of break ,wat iets omslachtiger is voor een recht stuk lijn verwijderen van een polyline.
 Voor een bepaald gedeelte daar weer van is het wel makkelijker.

Ik deed het ook nooit met de ctrl toets, maar in het eerste geval is dit wel net zo'n snelle oplossing als trrim.
Weer wat geleerd :D
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 301
    • Bekijk profiel
Re: Polyline gedeelte selecteren
« Reactie #12 Gepost op: Vandaag om 15:23:00 »

TS wil geen delen "trimmen" maar delen "aanpassen".
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7
Pagina's: [1]   Omhoog