CADsite

  • ma 20 11 2017, 16:02:53
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Layout met viewport kopiëren probleem  (gelezen 237 keer)

Eyebright

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 5
    • Bekijk profiel
Layout met viewport kopiëren probleem
« Gepost op: za 28 10 2017, 22:38:53 »

Dag iedereen,

Ik zit met het volgend probleem

Ik maak mijn tekening.
Ik plaats mijn tekening in mijn lay-out.
Vervolgens kopieer ik dit alles in paperspace (gewoon vlak ernaast)
Maar wanneer ik nu iets in de viewport van het gekopieerde wil verwijderen gebeurt dit ook in het origineel
En ook vice versa.

Even kaderen. Ik volg les technisch tekenen, hebben dit ook in de les gedaan zonder problemen...
Thuis proberen gaat niet (werk zowel in de les als thuis met mijn laptop)


Alvast bedankt,

Benjamin
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 301
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #1 Gepost op: za 28 10 2017, 22:49:41 »

Ik maak mijn tekening.
In modelspace?

Ik plaats mijn tekening in mijn lay-out.
Via een viewport?

Vervolgens kopieer ik dit alles in paperspace (gewoon vlak ernaast)
Dus een kopie van de viewport?

Maar wanneer ik nu iets in de viewport van het gekopieerde wil verwijderen gebeurt dit ook in het origineel
En ook vice versa.
Indien het voorgaande klopt, is dit normaal.
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

Eyebright

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 5
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #2 Gepost op: za 28 10 2017, 23:02:36 »

Zal even goed omschrijven

Dus ik maak mijn tekening in model als dit goed is ga ik naar mijn A4 tabblad (presentatieblad) hierin plaats ik mijn tekening via tabblad lay-out —> rectangular van hoek tot hoek waar ik het wil en dan staat mijn tekening in mijn A4. Tot daar alles goed. In paperspace kan ik dan het A4 blad met viewport kopiëren maar als ik dan wil aanpassen werkt het vice versa

In de les was dit niet.
Is nu niet zo erg maar moet toch verklaring voor zijn?
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 301
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #3 Gepost op: za 28 10 2017, 23:14:36 »

Dus ik maak mijn tekening in model als dit goed is ga ik naar mijn A4 tabblad (presentatieblad)
Met "A4 tabblad" bedoelt u toch een layout met de naam "A4"?

hierin plaats ik mijn tekening via tabblad lay-out —> rectangular van hoek tot hoek waar ik het wil en dan staat mijn tekening in mijn A4.
Wat bedoelt u met "via tabblad lay-out —> rectangular"?

In paperspace kan ik dan het A4 blad met viewport kopiëren maar als ik dan wil aanpassen werkt het vice versa
U bedoelt dat u een kopie maakt van de layout-tab "A4"?
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 301
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #4 Gepost op: za 28 10 2017, 23:23:36 »

Kan u de tekening hier posten?
Ikzelf gebruik AutoCAD 2012. Dus bewaren in 2010 formaat.
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

Eyebright

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 5
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #5 Gepost op: za 28 10 2017, 23:41:46 »

Zal ze morgen posten. Zit nu niet aan laptop

Bedankt voor de moeite,

Fijne avond nog!
Gelogd

Eyebright

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 5
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #6 Gepost op: zo 29 10 2017, 09:47:14 »

Dit is de tekening. Onderaan links zie je A4 vertikaal daar zit het origineel met kopie.

Wanneer je nu naar modelspace gaat en bv buiten muur wil selecteren/verwijderen of wat dan ook heeft dit wisselwerking.

Enig idee?

In de les ging dit zonder probleem :?
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 301
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #7 Gepost op: zo 29 10 2017, 11:32:11 »

Dat is de normale werking van paperspace/viewports. In beide viewports in layout-tab "a4 vertikaal" gebruikt u het model als achtergrond, als er dan iets aan het model gewijzigd wordt, dan is dit in alle (relevante) viewports zichtbaar.

Ik heb zo het idee dat u het concept "paperspace/viewports" niet zo goed begrijpt.

Trouwens, wàt ging in de les zonder probleem? Hoe werkt het daar anders?

Tip: probeer zoveel mogelijk op snap/grid te tekenen.
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1868
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #8 Gepost op: zo 29 10 2017, 13:18:07 »

een gekopieerde viewport is geen kopie van de tekening maar alleen een ander kijkgat naar het model.
een echte kopie kan je alleen in modelspace maken.

je kan in je viewport echter wel zaken verbergen bijvoorbeeld door de laag waar e.a op staat in die viewport uit te zetten.



Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Eyebright

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 5
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #9 Gepost op: zo 29 10 2017, 14:36:56 »

Ja lijkt me wel duidelijk nu. Misschien heb ik iets verwisseld wat we wel of niet gedaan hebben

Moest ik er nog achter komen wat ik dan wel bedoelde of wat de bedoeling was zal ik het meedelen.

Bedankt iedereen!
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2194
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #10 Gepost op: zo 29 10 2017, 18:27:24 »

Misschien is het goed om eens naar dit deel van de site te kijken?
https://cadsite.be/cursus/curlessen.php
Gelogd

Willem84

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 5
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #11 Gepost op: vr 17 11 2017, 12:36:53 »

Ook ik heb een vergelijkend probleem

Misschien is het goed om eens naar dit deel van de site te kijken?
https://cadsite.be/cursus/curlessen.php

Ben ik geweest,

nu rest de vraag nog: hoe krijg ik nu mijn viewport gekopieerd naar een andere tekening of moet ik dit toch telkens opnieuw in stellen.

in dit geval viewport met titelblok

Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 301
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #12 Gepost op: vr 17 11 2017, 15:57:10 »

Een viewport kan je kopiëren naar een andere (doel)tekening d.m.v. copy/paste (dus via clipboard), maar je kan enkel het "venster" kopiëren, de "inhoud" van dat venster staat in modelspace van de doeltekening.

Hopelijk heb ik het duidelijk genoeg uitgelegd.
Gelogd
AutoCAD 2012 - Windows 7

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1868
    • Bekijk profiel
Re: Layout met viewport kopiëren probleem
« Reactie #13 Gepost op: vr 17 11 2017, 21:25:39 »

je kan eigenlijk beter een goede template aanmaken.
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart
Pagina's: [1]   Omhoog