CADsite

  • di 19 09 2017, 22:31:45
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2   Omlaag

Auteur Topic: Object snaps naar enkele keyboardtoets  (gelezen 557 keer)

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 201
    • Bekijk profiel
Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Gepost op: ma 04 09 2017, 14:53:38 »

Hoi allemaal,

Ik merk dat ik steeds ontzettend veel tijd verlies als ik wil dat acad naar een bepaald snap gaat.
Ofwel type ik de shortcut in (END, PER, MID, CEN,...)  of SHIFT + muisklik, maar ook dit werkt vertragend vind ik.

Nu vroeg ik me af of er geen mogelijkheid was om de object snaps aan bepaalde toetsen te combineren (ik zou opteren om deze toe te wijzen aan de keyboard cijfers boven de letters)
Bestaat er een mogelijkheid om dit te doen?

Bedankt!
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2726
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #1 Gepost op: ma 04 09 2017, 15:24:55 »

Via aliasedit vind ik niets terug.
Ik heb het op kantoor opgelost door een panel bij te maken:


Aan mijn cursisten geef ik meestal mee om de klassieke toolbar 'Object snap' er bij te zetten:
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 201
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #2 Gepost op: ma 04 09 2017, 15:38:03 »

ik heb ontdekt dat dit nog wel kan via temp.override .....(iets).
Het werkt als volgt (voor OSNAP):

Zet OSNAP uit (F3)
activeer een commando, in mijn geval polyline
hou SHIFT+E ingedrukt om een endpoint te slecteren
Klikken maar...


Op zich zou dit voor mij kunnen werken als ik de combinaties een beetje kan aanpassen in de CUI.
Echter stoor ik mij er aan dat je SHIFT+E zeker 1 a 2 seconden moet ingedrukt houden voor het reageert.

Kan dit versneld worden?
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1371
  • BricsCAD 16
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #3 Gepost op: ma 04 09 2017, 16:25:26 »

Het is verstandiger en efficiƫnter om met een vaste OSMODE setting te werken.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1853
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #4 Gepost op: ma 04 09 2017, 16:44:56 »

functie toetsen ook goed (f2 t/m f12)
dit kan je in de cui instellen onder shortcut keys
weken wij al heel lang mee

f1 kan ook maar daar zit standaard de help onder

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Reimer

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1277
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #5 Gepost op: ma 04 09 2017, 16:47:29 »

Met TAB kun je wisselen van snap-functie. Wanneer autocad een mid-point aangeeft terwijl ik een dichtbij gelegen intersection wil hebben dan druk ik op TAB. Hierdoor springt de snap naar de volgende optie. Dit werkt met de ingestelde snap modes (OSMODE). Als ik intersection niet aan heb staan wordt deze ook niet gebruikt.

Groeten,
Reimer
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 277
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #6 Gepost op: ma 04 09 2017, 21:22:52 »

Als ik me niet vergis kan je de "osnaps" onder de rechter muisknop zetten.

Ikzelf heb continu de osnap toolbar open staan.
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 201
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #7 Gepost op: wo 06 09 2017, 11:49:17 »

functie toetsen ook goed (f2 t/m f12)
dit kan je in de cui instellen onder shortcut keys
weken wij al heel lang mee

f1 kan ook maar daar zit standaard de help onder

Hallo,
De toetsen F1-F12 behoud ik liever zoals ze zijn (otho aan/uit; snap aan/uit; ...)

Ik zou mijn snaps liever onder de cijfers plaatsen net onder de toetsen F1-F12. Deze worden bij mijn weten niet gebruikt. Echter kan ik dit niet zomaar aanpassen in de cui. Enkel als ik hierbij ook SHIFT + ... doe lukt het wel, maar dit wil ik net niet.

Eigenlijk wil ik gewoon het commando "END" vervangen door "&"
                                                        "MID" vervangen door "Ć©"
                                                        "PER" vervangen door """
                                                        "INT" vervangen door "'"
                                     en ten slotte "CEN" vervangen door "("

Kan dit?
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1853
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #8 Gepost op: wo 06 09 2017, 19:54:11 »

je vervangt het commando niet door een enkele toets dat kan alleen met de functie knoppen
toetsencombinaties met ctrl of alt kan wel

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2178
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #9 Gepost op: do 07 09 2017, 08:29:35 »

Ja je kunt heel makkelijk een toets instellen, als er maar een shift bijzit.
Zie de volgende afbeelding (genomen met AutoCAD civil 3d, maar werkt in alle AutoCAD).



Je komt hier met het commando: CUI

Als je hier andere toetsen wilt instellen dan is dat mogelijk.
Gelogd

Joram76

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 42
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #10 Gepost op: di 12 09 2017, 10:18:45 »

Je kunt ctrl+shift+click (rechter muisknop) gebruiken in je commando (bijv. line), dan opent het snap menu zich. Dit staat standaard in civil 3d zo ingestelD (zie bijlage).
Gelogd
Tekenaar voor verkeersmaatregelen bij Heijmans

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2726
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #11 Gepost op: di 12 09 2017, 10:50:45 »

Ik vrees dat hetgeen jij wilt (nog?) niet kan.
Als ik zo'n zaken tegen kom plaats ik dit als wens op:
https://www.augi.com/wish-list
Tot hiertoe zonder succes, maar je weet nooit.  :mrgreen:
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1853
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #12 Gepost op: di 12 09 2017, 16:07:02 »

Een enkele toets of cijfer kan niet omdat dit alle invoer met die letter of cijfer onmogelijk maakt.
snel toetsen werken namelijk zonder enter of andere bevestiging

daarom altijd een combinatie met alt of ctrl of eventueel shift
met uitzondering van de eerder genoemde functie toetsen.

(als je die toets grepen gewend bet maat het niet uit dat het twee toetsen zijn in plaats van 1)



Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2726
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #13 Gepost op: di 12 09 2017, 16:31:39 »

Als je (veel) geld over hebt kan je natuurlijk ook gaan voor een uitgebreide 3D muis, daarop kan je de knoppen volledig zelf aanpassen.
Je kan dan voor bijvoorbeeld "end" een sneltoets shift+alt+e maken en deze sneltoetsencombinatie onder een knop van je 3D muis hangen.
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 201
    • Bekijk profiel
Re: Object snaps naar enkele keyboardtoets
« Reactie #14 Gepost op: do 14 09 2017, 13:05:47 »

Hallo,

Bedankt allemaal voor jullie reacties...
Een 3D muis zal ik hier niet meteen krijgen denk ik. jammer genoeg...

Ik heb er geen probleem mee dat ik eerst CTRL, SHIFT of ALT moet drukken in combinatie met een toets, maar dit duurt een tijd (2-tal seconden) voor deze combinatie reageert.
Dit vind ik zeer storend en had liever dat dit meteen reageerde als ik de combinatie maak.
Valt dit ergens in te stellen?

bedankt!
Gelogd
Pagina's: [1] 2   Omhoog