CADsite

  • di 19 09 2017, 22:31:19
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: hoe voorkomen dat drawing1 autom. gesloten w. bij openen andere tek. (OPGELOST)  (gelezen 109 keer)

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 277
    • Bekijk profiel

Bij het starten van AutoCAD 2012 wordt automatisch drawing1 aangemaakt/geopend. Bij het openen van een andere tekening wordt drawing1 automatisch gesloten. Hoe kan ik dit laatste automatisch(!) voorkomen? M.a.w. ik wil te allen tijden drawing1 constant open houden.
« Laatst bewerkt op: do 31 08 2017, 19:55:54 door gery »
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1371
  • BricsCAD 16
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl

Heb je al aan de SDI variabele gedacht?
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 277
    • Bekijk profiel

Heb je al aan de SDI variabele gedacht?
SDI = 0
STARTUP = 0
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1371
  • BricsCAD 16
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl

Die instellingen lijken correct (ik moest STARTUP even opzoeken).
Ik neem aan dat Drawing1.dwg wel open blijft als er een wijziging heeft plaatsgevonden.
Als dat zo is dan zou je dit via het acaddoc.lsp bestand kunnen oplossen:
Na een controle van DWGTITLED en DWGNAME wijzig je de tekening (bijv. een zoom actie).
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 277
    • Bekijk profiel

Opgelost!

Ik heb een acad.lsp aangemaakt met daarin een simpele "zoom extents". Hierdoor wordt aan systeemvariabele "dbmod" een waarde toegekend, en wordt de tekening "drawing1" niet meer automatisch gesloten. Bij bewust sluiten van "drawing1" wordt nu wel gevraagd of deze moet bewaard worden, maar dat stoort me niet.

Bedankt allen.
« Laatst bewerkt op: do 31 08 2017, 19:56:51 door gery »
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1371
  • BricsCAD 16
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl

Wordt deze "zoom extents" nu ook uitgevoerd als je AC start door te dubbelklikken op een bestand?
Gelogd

gery

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 277
    • Bekijk profiel

Wordt deze "zoom extents" nu ook uitgevoerd als je AC start door te dubbelklikken op een bestand?
bij mij niet (acad 2012)
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog