CADsite

  • ma 26 06 2017, 12:35:25
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Dynamic blocks / vaste maataanduiding  (gelezen 145 keer)

kurt5

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 46
    • Bekijk profiel
Dynamic blocks / vaste maataanduiding
« Gepost op: ma 29 05 2017, 14:54:40 »

Ik maak verschillende tekeningen voor klanten waarbij ik graag dynamic blocks wil gebruiken samen met parametrische maataanduiding. De opbouw van de tekeningen verschillen niet zo veel van elkaar. De
buitenste rechthoek blijft 900x2100 maar de kleinere rechthoeken zijn wat langer of korter. Nu gebruik ik stretch om de rechthoeken en maat aanduidingen te veranderen. Heb nu van de rechthoeken een dynamisch blok gemaakt zodat ik gewoon de lengte invul en alles vanzelf verandert. Behalve mijn maataanduidingen die blijven niet op hun vaste positie staan of doen niets of iets helemaal wat ik niet wil. Wat doe ik verkeerd en wat kan ik eraan verhelpen. Dit zou mij heel wat tijdswinst opleveren.
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2714
    • Bekijk profiel
Re: Dynamic blocks / vaste maataanduiding
« Reactie #1 Gepost op: ma 29 05 2017, 16:09:46 »

Staat dit vinkje aan in je opties?


In bijlage mijn herwerkte versie, het lijkt me logisch dat die rechthoeken vanuit het midden symmetrisch gestretched worden, neen?
« Laatst bewerkt op: ma 29 05 2017, 16:13:21 door julien »
Gelogd

kurt5

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 46
    • Bekijk profiel
Re: Dynamic blocks / vaste maataanduiding
« Reactie #2 Gepost op: di 30 05 2017, 15:25:40 »

Dit staat idd aangevinkt. De rechthoeken zou ik vanaf de onderkant stretchen zodat ik de onderste maat kan ingeven, dan de hoogte van de onderste rechthoek, dan de tussenmaat tussen de onderste en bovenste rechthoek als die gevraagd word en dan zal de bovenste maat automatisch aangepast worden.
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2714
    • Bekijk profiel
Re: Dynamic blocks / vaste maataanduiding
« Reactie #3 Gepost op: di 30 05 2017, 16:48:46 »

Gelogd

kurt5

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 46
    • Bekijk profiel
Re: Dynamic blocks / vaste maataanduiding
« Reactie #4 Gepost op: di 30 05 2017, 17:17:07 »

Ja inderdaad, ben der nog niet lang mee bezig en probeer een beetje via youtube bij te leren, maar kunnen de X & Y posities geregeld worden vanaf rechtsonder van de grote rechthoek en kunnen de maataanduidingen vast blijven staan? Want nu veranderen ze van plaats als de grootte van de rechthoeken veranderd.
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2714
    • Bekijk profiel
Re: Dynamic blocks / vaste maataanduiding
« Reactie #5 Gepost op: di 30 05 2017, 20:23:25 »

Iedereen is begonnen in de kleuterklas met een potlood, al de rest heeft iedereen moeten leren.  :wink:
Je maakt een aantal fouten als je wil bereiken wat je nu zegt.
Je plaatst dan best de linker onderhoek van je deur op de absolute 0,0 positie van je tekening. Nu staat deze ergens 'gesmeten'.
Daarnaast is het van belang dat je het 'Insertion point' van je block goed kiest. Dat is het 0,0 punt van je block. Als je merkt dat die niet goed gekozen is achteraf, dan kan je dat in de block editor nog aanpassen met 'Base Point'.
Pas maar aan wat je kan en upload maar wat je hebt als je vast zit, we helpen je met plezier verder!
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog