CADsite

  • ma 25 10 2021, 12:01:09
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Dynamic block met attribute  (gelezen 3626 keer)

tekenaar

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 21
    • Bekijk profiel
Dynamic block met attribute
« Gepost op: wo 04 02 2015, 10:36:54 »

Ik ben een danymic block aan het maken met parameters en actions. Hierin heb ik het volgende aan de hand:
in het danymic block bevindt zich een kadertje met vaste tekst, dit kadertje met tekst is verplaatsbaar door de parameter: point en action: move. in datzelfde kadertje wil ik aanpasbare tekst zetten, een attribute. Als ik mijn block wil gebruiken: al ik de verschuifbare tekst met attribute wil verschuiven, verschuift de tekst wel maar het attribute blijft op zijn plaats.

kan iemand mij hiermee helpen?
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2993
    • Bekijk profiel
Re: Dynamic block met attribute
« Reactie #1 Gepost op: wo 04 02 2015, 11:03:10 »

Het is zeker mogelijk, dus we komen er wel uit.
Een handleiding vind je hier:
http://www.cadsite.be/cursus/les_4/les04.php

Kan je je voorlopige resultaat even uploaden?
Gelogd

Reimer

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1324
    • Bekijk profiel
Re: Dynamic block met attribute
« Reactie #2 Gepost op: wo 04 02 2015, 11:05:19 »

Mijn eerste gedachte is dat het attribuut de eigenschap Lock position op No heeft staan. Door deze op Yes te zetten wordt hij wel verplaatst.
Je kunt dit aanpassen door je block te bewerken, het attribuut te selecteren en in het properties venster onderaan de optie aan te passen.

Reimer
Gelogd

tekenaar

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 21
    • Bekijk profiel
Re: Dynamic block met attribute
« Reactie #3 Gepost op: wo 04 02 2015, 15:16:23 »

in bijlage het probleem. Ik krijg het niet opgelost.
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Dynamic block met attribute
« Reactie #4 Gepost op: wo 04 02 2015, 15:56:17 »

in bijlage het probleem. Ik krijg het niet opgelost.
Hier heb je m terug...
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Dynamic block met attribute
« Reactie #5 Gepost op: wo 04 02 2015, 15:57:57 »

O ja , de oplossing...
Ik heb het attrbute uit de selectie van de move-actie gehaald en daarna weer toegevoegd.
En eerst het attribute op niet assosiative gezet.
Gelogd

tekenaar

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 21
    • Bekijk profiel
Re: Dynamic block met attribute
« Reactie #6 Gepost op: do 05 02 2015, 11:23:16 »

bedankt voor de info het is gelukt!
Gelogd

CADtopper

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: Dynamic block met attribute
« Reactie #7 Gepost op: do 18 05 2017, 10:35:09 »

Attributen zonder parameters zijn al in de tekening verschoven en ik wil ze zo laten staan.

Nu maak ik gebruik van parameter point en action move + lock position.

Na het commando ATTSYNC zijn attributen weer terug op de plaats??

Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog