CADsite

  • do 23 09 2021, 02:19:04
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: attribute/field in dynamisch block  (gelezen 2078 keer)

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
attribute/field in dynamisch block
« Gepost op: ma 06 03 2017, 14:41:44 »

Allen,
Ik ben een dynamische deur aan het maken waarin ik volgende zaken wil verwerken:
Via attributes zou ik graag volgende toevoegen:
  • brandweerstand
  • deurnnummer
  • breedte deurblad

Dit laatste krijg ik echte niet voor elkaar, namelijk het deurblad.
Ik heb mijn block dynamisch opgebouwd met een stretch voor deurblad-breedte.
via een attribute, heb ik een field aangemaakt (block>object> parameter geselecteerd> disctance > ...)

Echter als ik de block gebruik/inlaadt krijg ik steeds ######

Iemand een idee wat ik fout doe?

Bedankt
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2992
    • Bekijk profiel
Re: attribute/field in dynamisch block
« Reactie #1 Gepost op: ma 06 03 2017, 15:02:58 »

Kan je je block online plaatsen? Dat kijkt iets eenvoudiger.  :mrgreen:
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: attribute/field in dynamisch block
« Reactie #2 Gepost op: ma 06 03 2017, 15:28:16 »

jep, zie bijlage  :D
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2992
    • Bekijk profiel
Re: attribute/field in dynamisch block
« Reactie #3 Gepost op: ma 06 03 2017, 16:36:19 »

Ik weet niet wat jij anders deed dan ik, maar bij mij lukt het wel.
Je moet wel een regen doen om de waarde te laten wijzigen.
Gelogd

Reimer

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1323
    • Bekijk profiel
Re: attribute/field in dynamisch block
« Reactie #4 Gepost op: ma 06 03 2017, 21:26:46 »

Bij mij doet hij het niet. Als ik de field wil bewerken krijg ik een foutmelding dat er niet naar een juist object wordt verwezen. Ik heb de field opnieuw aangemaakt. Nu doet hij het bij mij wel.

Uit de bijlage van Julien werkt bij mij alleen de extra toegevoegde field. De oorspronkelijke niet.

Groeten,
Reimer
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: attribute/field in dynamisch block
« Reactie #5 Gepost op: wo 08 03 2017, 14:03:25 »

Die melding krijg ik ook bij mijn block.
Ik weet echter niet wat ik fout heb gedaan met de field
Gelogd

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 856
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re: attribute/field in dynamisch block
« Reactie #6 Gepost op: do 16 03 2017, 16:40:20 »

jouw field heeft de expressie
%<\AcObjProp.16.2 Object(%<\_ObjId 0>%,1).Distance \f "%lu2%pr0%ps[db: ,]">%

waarbij ObjId "0" is...
dus je kijkt naar de distance van een object dat er niet (meer) is...

Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional
Pagina's: [1]   Omhoog