CADsite

  • do 23 09 2021, 02:22:09
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Workstation samenstellen  (gelezen 3933 keer)

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Workstation samenstellen
« Gepost op: do 23 04 2015, 08:43:42 »

Hallo,

Ik was dringend toe aan een niewe workstation om de laatste versie van autocad te gebruiken en om ineens in 3d te leren tekenen en renderen.

Aangezien ik hier zelf niets van ken heb ik een vriend een pc laten samenstellen en hij stelde volgende onderdelen/ combinatie voor:

-AMD Black Edition - AMD FX 6300 - 3.5 GHz - 6-kern - 6 threads- 8 MB cache - Socket AM3+ - Box
   
- Moederbord:  ASRock 990FX Extreme3 - ATX - Socket AM3+ - AMD 990FX - USB 3.0 - Gigabit Ethernet - HD Audio (8-kanaals)

- Vaste schijf: Toshiba MG03ACA100 - 1 TB - intern - 3.5" - SATA 6Gb/s - 7200 tpm -buffer: 64 MB
 
- Grafische kaart :MSI N750Ti TF 2GD5/OC - GeForce GTX 750 Ti - 2 GB GDDR5 - PCI Express 3.0 x16 - DVI, HDMI, VGA
   
-AeroCool PGS V Series V3X - Midtowermodel - ATX - geen voeding ( ATX ) - USB/Audio - Devil Red Edition
 
-CoolerMaster GM Series G550M - Voeding ( intern ) - ATX12V 2.31 - 80 PLUS Bronze - 100-240 Volt AC - 550 Watt - Actieve PFC
   
-Windows 8.1 - Licentie en media - 1 PC - OEM - DVD - 64-bit - Nederlands    

-Samsung SH-224DB - Schijfstation - DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM - 24x/24x/12x - Serial ATA - intern - 5.25" - zwart
   
-Kingston HyperX FURY Black Series - Geheugen - 16 GB : 2 x 8 GB - DIMM 240-pins - DDR3 - 1866 MHz / PC3-14900 - CL10 - 1.5 V - n




Denken jullie dat dit een goede samenstelling is?

Alvast bedankt!
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2992
    • Bekijk profiel
Re: Workstation samenstellen
« Reactie #1 Gepost op: do 23 04 2015, 08:57:12 »

Je vriend is een gamer zeker?  :mrgreen:
De grafische kaart is een spelletjes kaart. Niet aan te raden dus.
Je krijgt hier een HDD van 1Gb, allemaal goed voor "domme opslag", maar een SSD lijkt me tegenwoordig voor een workstation toch een minimum.
Gelogd

jimpie

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 182
    • Bekijk profiel
Re: Workstation samenstellen
« Reactie #2 Gepost op: do 23 04 2015, 09:34:32 »

SSD is inderdaad echt wel nuttig bij autocad. sinds ik een SSD schijf gebruik bijna geen crashes meer. ik heb een SSD schijf van 180GB enkel voor programma te draaien opslag doe ik op een sata schijf van 1000GB.
een AMD CPU zou ik ook niet nemen, deze worden namelijk snel warm waardoor systeem soms lijkt te hangen.
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: Workstation samenstellen
« Reactie #3 Gepost op: do 23 04 2015, 10:22:32 »

Ok, bedankt voor de info.

Welke grafische kaart wordt dan aangeraden?

CadUser86
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2992
    • Bekijk profiel
Re: Workstation samenstellen
« Reactie #4 Gepost op: do 23 04 2015, 10:37:08 »

Gelogd

winnes

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 31
    • Bekijk profiel
Re: Workstation samenstellen
« Reactie #5 Gepost op: do 23 04 2015, 13:17:42 »

Ik heb zelf al geruimer tijd AMD quad- en hexacore werkstations, goede ervaringen met zowel verschillende Nvidia Quadro als AMD FirePro grafische kaarten.

Heb geen enkel idee waar jimpie het haalt als zou AMD snel warm worden en systeem lijkt te hangen.
Dit kan afhankelijk zijn van zoveel verschillende factoren, die niet noodzakelijk de AMD processor zijn.
Ikzelf heb alvast zeer goede ervaringen met AMD.
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2117
    • Bekijk profiel
Re: Workstation samenstellen
« Reactie #6 Gepost op: do 23 04 2015, 15:06:58 »

goed is relatief.
Wat wil je uitgeven?

Een systeem rond een i7 is uiteraard van een andere orde
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

jimpie

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 182
    • Bekijk profiel
Re: Workstation samenstellen
« Reactie #7 Gepost op: do 23 04 2015, 15:13:44 »

@ Winnes AMD staat er om gekend veel warmer te worden dan een intel CPU wat de levensduur ook inkort. een CPU die te warm wordt zal niet meer voor de volle 100% presteren. bij de meeste programma's zal je dit niet voelen, maar als je programma's draait die veel van je CPU vraagt zal je dit snel ontdekken.

Dit kan afhankelijk zijn van zoveel verschillende factoren, die niet noodzakelijk de AMD processor zijn. dit klopt helemaal wat je zegt. echter als je puur prestatiegericht kijkt (ik bedoel veel rekenkracht) is Intel beter dan AMD.

Intel voor productivity (photoshop, sony vegas, etc..)
AMD voor gaming en budget
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: Workstation samenstellen
« Reactie #8 Gepost op: do 30 04 2015, 08:18:14 »

Bedankt voor de info!

ik bekijk even verder wat we kunnen aanpassen. Het is dus vooral de videokaart die van belang is?

CadUser86
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog