CADsite

  • za 26 09 2020, 19:25:44
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: dialogbox Hatch  (gelezen 2464 keer)

peter smith

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 42
    • Bekijk profiel
dialogbox Hatch
« Gepost op: ma 02 03 2015, 21:56:04 »

beste allen,

Momenteel werk ik met autocad 2015. De layout van de Hatch-functie is iets anders geworden dan een aantal jaar geleden. Als ik nu "H" typ, wil ik graag de diologbox van het hatchmenu op mijn beeldscherm te voorschijn komen. zoals het rood gemarkeerde dialogbox in de bijlage.
Nu moet ik telkens op "H" en vervolgens "T" drukken om dit menu op te roepen.

Mijn vraag:
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dit menu in één keer (lees: met één handeling/knop") oproepen, dus niet telkens eerst "h" en vervolgens "'t" te typen?

Groeten,
peter smith
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2398
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: dialogbox Hatch
« Reactie #1 Gepost op: di 03 03 2015, 07:40:38 »

Maak een knopje met de macro:
^C^CH;T;

Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2929
    • Bekijk profiel
Re: dialogbox Hatch
« Reactie #2 Gepost op: di 03 03 2015, 08:11:50 »

Of een combinatie van EddyBeerke zijn oplossing.
Maak een lisp aan met zijn oplossing en geef dit het commando hatchclassic en pas in aliasedit de alias "h" aan dat deze linkt naar jouw hatchclassic.
Gelogd

hulpje

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1073
  • Al jaren lang AutoCAD tekenaar met veel plezier!
    • Bekijk profiel
    • CADToppers.com
Re: dialogbox Hatch
« Reactie #3 Gepost op: di 03 03 2015, 08:34:05 »

Julien,

Hatchclassic bestaat volgens mij niet.....
Gelogd
HELAAS BESTAAT CADToppers.com niet meer
ACP-er (AutoDesk Certified Professional)

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1459
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: dialogbox Hatch
« Reactie #4 Gepost op: di 03 03 2015, 08:47:14 »

Is dit misschien de oplossing?:
When the ribbon is active, the Hatch Creation contextual tab is displayed. When the ribbon is off, the Hatch and Gradient dialog box is displayed. If you prefer using the Hatch and Gradient dialog box, set the HPDLGMODE system variable to 1.
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2929
    • Bekijk profiel
Re: dialogbox Hatch
« Reactie #5 Gepost op: di 03 03 2015, 09:12:19 »

Julien,

Hatchclassic bestaat volgens mij niet.....
Vandaar dat hij dat eerst via lisp moet maken.  :mrgreen:
 :wink:
Gelogd

hulpje

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1073
  • Al jaren lang AutoCAD tekenaar met veel plezier!
    • Bekijk profiel
    • CADToppers.com
Re: dialogbox Hatch
« Reactie #6 Gepost op: di 03 03 2015, 09:27:40 »

Is dit misschien de oplossing?:

Dit is idd de oplossing, goed gedaan roy.

Zelf blijf ik gewoon de ribbon gebruiken, ben er in middels aan gewend.
Gelogd
HELAAS BESTAAT CADToppers.com niet meer
ACP-er (AutoDesk Certified Professional)

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2929
    • Bekijk profiel
Re: dialogbox Hatch
« Reactie #7 Gepost op: di 03 03 2015, 10:16:20 »

Zelf blijf ik gewoon de ribbon gebruiken, ben er in middels aan gewend.
Ik ook, het was even wennen, maar nu ben ik er blij mee.
Net hetzelfde voor "array". In het begin was ik er allergisch aan, maar eigenlijk wel goed.
Gelogd

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 855
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re: dialogbox Hatch
« Reactie #8 Gepost op: di 03 03 2015, 12:30:16 »

zet je HPDLGMODE op 1 en je hebt een "classic" versie van de hatch-functie.


eventueel zet je het in de acaddoc.lsp om altijd zeker te zijn dat dit goed staat:

(setvar "hpdlgmode" 1)


hoewel ik echt zou aanbevelen om de hatch-ribbon te gebruiken :)
Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional

peter smith

  • regelmatige poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 42
    • Bekijk profiel
Re: dialogbox Hatch
« Reactie #9 Gepost op: di 03 03 2015, 13:19:05 »

Hoi jo-king,

Het is gelukt. Het probleem is opgelost.

thx. :)
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog