CADsite

  • do 18 07 2019, 09:40:05
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: 3D tekening naar 2D Autocad  (gelezen 10366 keer)

Hepa

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 74
    • Bekijk profiel
3D tekening naar 2D Autocad
« Gepost op: do 19 12 2013, 09:00:11 »

Beste,

Weet iemand hoe je een 3D autocad tekening makkelijk en sneller naar een autocad 2D tekening kan omzetten? En hoe je van al die stukkjes lijnen af kan zijn? Want ik heb begrepen dat als je van 3D naar 2D gaat dan bestaat de 2D tekening alleen uit stukkjes lijnen.

Hoop dat iemand hiermee kan helpen.

Alvast bedankt.
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2347
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: 3D tekening naar 2D Autocad
« Reactie #1 Gepost op: do 19 12 2013, 11:30:50 »

Komt de tekening uit een ander programma dan AutoCAD? dan is dat inderdaad mogelijk.
Je kunt met het command "pedit" lijnen aan elkaar maken en er een polylijn van maken.
Gelogd

HofCAD

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1525
    • Bekijk profiel
Re: 3D tekening naar 2D Autocad
« Reactie #2 Gepost op: vr 20 12 2013, 08:50:29 »

Weet iemand hoe je een 3D autocad tekening makkelijk en sneller naar een autocad 2D tekening kan omzetten?
Beste Hepa,

Geeft het commando SOLPROF of de combinatie van de commando's SOLVIEW
en SOLDRAW geen oplossing?

Met het commando SOLDRAW kan men in een kijkvenster wat aangemaakt
is met het commando SOLVIEW een 3D SOLID model(volumemodel) omzetten
naar o.a. lijnen en bogen.

Bij het commando SOLPROF krijgt men in mspace twee blocks voor resp.
de zichtbare en de niet zichtbare lijnen.
Nadat men: SOLPROF 'selecteer' <Enter> Y Y Y heeft gedaan, krijgt men de twee blocks die op twee aparte lagen staan
met de laagnamen PV-#### en PH-#### (hierbij is #### de handle van het zwevend kijkvenster).
Bij de laag PH-#### voor de niet zichtbare lijnen kan men nu o.a. kleur en lijntype veranderen.

Met vriendelijke groet, HofCAD CSI.
« Laatst bewerkt op: vr 20 12 2013, 09:00:53 door HofCAD »
Gelogd
ACADcadabra

Reimer

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1305
    • Bekijk profiel
Re: 3D tekening naar 2D Autocad
« Reactie #3 Gepost op: vr 20 12 2013, 11:39:28 »

Het commando FLATTEN uit de expresstools zou dit moeten doen maar werkt bij mij nooit.
Ik denk dat op internet wel varianten van FLATTEN te vinden zijn die wel werken.

Ik gebruik zelf vaak een lisproutine genaamd PL32 (convert 3Dpolyline to 2Dpolyline). (http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-2010-2011-2012-DWG/3D-Polyline-to-2D-polyline/td-p/2561183)
Daarnaast selecteer ik (met qselect) alle blocks en (m)teksten en verander bij de properties de z-waarde in 0.
Dit doe ik ook voor alle lines (start-z en end-z naar 0 via properties).

Reimer.
Gelogd

delangstevandestraat

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 176
  • a penny for your thoughts
    • Bekijk profiel
Re: 3D tekening naar 2D Autocad
« Reactie #4 Gepost op: vr 20 12 2013, 11:52:55 »

Ik dacht eigelijk ook meer in de richting van FLATSHOT...

maar waarom zou je van de 3d-info die er in je tekening zit vanaf willen ?
Gelogd
Ik hou van werken,
ik kan er uuuren naar kijken...
daarom zorg ik ook dat er altijd genoeg overblijft voor morgen :-)

Hepa

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 74
    • Bekijk profiel
Re: 3D tekening naar 2D Autocad
« Reactie #5 Gepost op: wo 15 10 2014, 16:18:59 »

Beste Hofcad,

Als ik de handelingen uitvoert zoals je heb beschreven, zie ik niet twee verschillende lagen. Kun je misschien een voorbeeld plaatsen aub?

De reden om van 3D naar 2D is omdat ik in 2D tekend. En Soms krijg ik bepaalde blokken  in 3D model.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog