CADsite

  • ma 25 10 2021, 12:42:13
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Layer_Creator aanpassen  (gelezen 2688 keer)

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Layer_Creator aanpassen
« Gepost op: ma 06 08 2012, 14:46:11 »

Hallo allemaal,

Ik ben een fervent gebruiker van de LayerCreator van Tim Spangler.
Echter mis ik hier nog één toepassing in, en dat is de layers iets meer te groeperen binnenin het selectie venster (een beetje zoals bv windows verkenner).
Met wat knip/plakwerk in word heb ik een voorbeeldje gemaakt van wat ik bedoel.

Kan iemand mij hiermee helpen, of me laten weten of het uberhaupt wel mogelijk is om dit zo te doen?  :)
Alvast bedankt, en als er vragen zijn, laat maar weten :vreegoe: :mrgreen:
Cad_user86
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1470
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: Layer_Creator aanpassen
« Reactie #1 Gepost op: ma 06 08 2012, 19:29:00 »

Er zijn denk ik 3 mogelijkheden:

1.
De simpelste methode is om een boomstructuur te maken die niet in of uit te klappen is. Door spaties voor de laagnaam te plakken is een boomstructuur te suggereren.

2.
Je kunt zelf m.b.v. lisp en dcl een boomstructuur programmeren. Ik heb dit gedaan voor een folder-browser. Reken op een flinke klus (15-25 functies alleen voor de boomstructuur). Dit moet overigens nog steeds gedaan worden met spaties en + en - symbolen als tekst.

3.
Je zou van dcl kunnen overstappen naar odcl. Een Tree Control is daarmee standaard mogelijk. Opnieuw een flinke klus omdat de bestaande dcl niet meer gebruikt kan worden.

Succes. :mrgreen:
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Layer_Creator aanpassen
« Reactie #2 Gepost op: di 07 08 2012, 07:34:02 »


3.
Je zou van dcl kunnen overstappen naar odcl. Een Tree Control is daarmee standaard mogelijk. Opnieuw een flinke klus omdat de bestaande dcl niet meer gebruikt kan worden.

Succes. :mrgreen:


Wat is dat en hoe werkt dat, ODCL?
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: Layer_Creator aanpassen
« Reactie #3 Gepost op: di 07 08 2012, 09:11:38 »

Hey allemaal,

Alvast bedankt voor de reacties.
Ik kan zelf geen programma's schrijven, dus dat lijkt me geen doed idee om in het programma aanpassingen te gaan doen   :?
Stiekem hoopte ik dat ik binnen in het notepad documentje waarin je je layers aanmaakt, gewoon bepaalde codes moest typen om een boomstructuur te verkrijgen, maar ik verwachte al wel dat het iets moeilijker zou liggen  :D
Ik heb enkele testen gedaan waarbij ik (zoals roy weergeeft in zijn eerste punt) werk met spaties, of zelf sterretjes voor mijn layernaam, maar dan kan ik de layers binnen het programma in autocad zelf niet uploaden, en krijg ik steeds een foutmelding.

Indien jullie nog tips of ideeën hebben, hoor ik het graag.

groetjes,
Thomas
Gelogd

sschevers

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 275
    • Bekijk profiel
Re: Layer_Creator aanpassen
« Reactie #4 Gepost op: di 07 08 2012, 10:41:28 »

eddy,

check volgende link:
http://opendcl.com/wordpress/

stephan

ps: ik heb er geen ervaring mee.
Gelogd

cadtools@gmail.com

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 318
  • BIM dreamer
    • Bekijk profiel
Re: Layer_Creator aanpassen
« Reactie #5 Gepost op: vr 18 11 2016, 12:41:49 »

Het is zeker een Opendcl project waard. De layercreator  van Tim Spangler is inderdaad erg goed.
Eerste stap zou zijn deze om te zetten. Daarna uit bouwen. Roy_043 heeft mij via het Opendcl geholpen een snap toolbar Te maken. Ik durf te wedden dat er meer mensen van andere nationaliteiten geïnteresseerd zijn in een (bijdrage aan) odcl layercreator. Vraag is.. Wie zet het op het OpenDCL forum en start wat op..?

Ps ik zocht hier even naar ervaringen met Opendcl maar dat leeft nog niet zo blijkbaar.. ;-)  komt vanzelf wel..
« Laatst bewerkt op: vr 18 11 2016, 12:45:35 door cadtools@gmail.com »
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Layer_Creator aanpassen
« Reactie #6 Gepost op: ma 21 11 2016, 09:15:15 »

...
Ps ik zocht hier even naar ervaringen met Opendcl maar dat leeft nog niet zo blijkbaar.. ;-)  komt vanzelf wel..
Nee, bij mij leeft het niet erg.
OpenDCL is krachtig maar moet ook weer op elke computer werken gemaakt worden.
Of werkt het ook van een netwerk?
Ik heb het wel een keer geprobeerd. Maar toen zaten er nog in de verwijzingen fouten, zal wel opgelost zijn...
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog