CADsite

  • do 23 09 2021, 00:48:44
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: No Path  (gelezen 2709 keer)

Indo_Jim

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 173
  • Beter is best, maar best is beter
    • Bekijk profiel
No Path
« Gepost op: vr 04 05 2012, 11:49:06 »

Hallo

Wanneer ik in AutoCAD 2006 een autocad met tiff-bestand(no path ) Qsave geen probleem tiff bestand blijft no path

Nu in 2012 zelfde bestand Qsave dan wordt de tiff-bestand wel path afhankelijk?
Gelogd
Praat geen poep,
want er is al genoeg schijt in de wereld.

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: No Path
« Reactie #1 Gepost op: vr 04 05 2012, 11:58:19 »

Is dit een vraag of opmerking.
Je kunt toch het path relatief maken?
command: redir (uit de expresstools)
Gelogd

Indo_Jim

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 173
  • Beter is best, maar best is beter
    • Bekijk profiel
Re: No Path
« Reactie #2 Gepost op: vr 04 05 2012, 12:09:44 »

Probleem is met autoCAD 2006 konden we de bestanden (dwg/tiff) van de ene dir. verplaatsen naar een andere dir.
Bij het saven van de aangepaste bestanden werden ze netjes in de juiste dir. gesaved.
 
Nu met autocad 2012 maakt hij het weer path afh. waardoor de tiff. in de oude(verkeerde dir) wordt gesaved.


Weet iemand hoe het kan dat de no path word overruled.   
« Laatst bewerkt op: vr 04 05 2012, 14:47:34 door Indo_Jim »
Gelogd
Praat geen poep,
want er is al genoeg schijt in de wereld.

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 856
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re: No Path
« Reactie #3 Gepost op: wo 09 05 2012, 15:44:40 »

volgens mij heeft dit niets te maken met "nieuwere versie"; maar met standaard instellingen.

Ik vermoed dat je het moet zoeken in de richting van "absolute-path" <-> "relative path" bij het importeren van je xref/image
bij absolute path zoekt autocad steeds naar de exacte locatie van het bronbestand (uw exacte directory op uw pc/netwerk) ; indien je nadien dus je bestanden verplaatst, zal autocad de bestanden niet meer vinden.

bij relative path zoekt autocad naar het doelbestand tov het bronbestand (bv "zelfde map" of "een mapje hoger/lager")
als je je bestanden nadien verplaatst, vindt autocad de bestanden steeds terug, indien de structuur dezelfde blijft.


je kan in je xref-manager je path aanpassen
bv
Citaat
saved path:
c:\temp\test.tiff
found path:
c:\temp\test.tiff

waarbij je found path kan aanpassen naar:
.\test.tiffen dit zal zich nadien omzetten naar saved path.
 

succes

Jo.
Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional

Indo_Jim

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 173
  • Beter is best, maar best is beter
    • Bekijk profiel
Re: No Path
« Reactie #4 Gepost op: do 10 05 2012, 11:19:29 »

In AutoCAD 2006 en 2010 als ik een .tif bestand no path had gearchiveerd, hoefde ik geen extra handeling te doen wanneer ik de bestanden verplaatst/kopieer.
Tiff werd gevonden in de map waar de dwg ook in staat.

vb.
Stap1
s:/Voorbereiding/tek1.dwg (rev0.0)
                     /tek1.tif (rev0.0)
bestanden aangepast en gesaved  tiff (no path)


Stap2  Kopieren naar
s:/to-built/tek1.dwg (rev0.1)
              /tek1.tif  (rev0.1)
bestanden aangepast en gesaved

Stap3 Kopieren naar
s:/as-built/tek1.dwg  (rev1.0)
              /tek1.tif  (rev1.0)
bestanden aangepast en gesaved

Zo geen het met AutoCAD 2006 en 2010


Nu met  Autocad2012

Stap1
s:/Voorbereiding/tek1.dwg (rev0.0)
                     /tek1.tif (rev0.0)
bestanden aangepast en gesaved  tiff (no path)

Stap2
s:/to-built/tek1.dwg (rev0.1)
              /tek1.tif  (rev1.0)
bestanden aangepast en gesaved

Stap3
s:/as-built/tek1.dwg  (rev1.0)
              /tek1.tif  (rev0.1)
bestanden aangepast en gesaved

Waarom werkt dit niet in AutoCAd2012 met dezelfde commando's.
Path heeft hij afhankelijk gemaakt in stap 2



« Laatst bewerkt op: do 10 05 2012, 11:23:42 door Indo_Jim »
Gelogd
Praat geen poep,
want er is al genoeg schijt in de wereld.

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: No Path
« Reactie #5 Gepost op: di 15 05 2012, 14:36:02 »

Het "." in "./bestand.ext" geeft aan dat het op de locatie gevonden moet worden waar de tekening staat.
"../" geeft dan een map hoger aan.

Heb je al getest of er een "." voor staat, zo nee test dat dan eens.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog