CADsite

  • do 23 09 2021, 02:07:34
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Irritante inches  (gelezen 2939 keer)

hubruja

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 98
    • Bekijk profiel
Irritante inches
« Gepost op: wo 02 05 2012, 12:18:05 »

Is het mogelijk om inches uit Autocad te rukken.

Ik wordt er helemaal niet goed van dat elke, voor mij, nieuwe tekening open de units in inches staan.
Ik kan het wel veranderen met ddunits, maar het is irritant.

Ik wil gewoon dat alle tekeningen die ik open in mm. zijn.

Inches is voor Yanks, niet voor ons Europeanen.
Gelogd
A progammer is a device to turn coffee into programms.

Deefje85

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 82
    • Bekijk profiel
Re: Irritante inches
« Reactie #1 Gepost op: wo 02 05 2012, 12:46:19 »

als je een nieuwe bestand maak staat dat toch automatisch in MM?
ik verranderd dat nooit en dat staat altijd goed bij mij
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Irritante inches
« Reactie #2 Gepost op: wo 02 05 2012, 13:43:09 »

Even de template aanpassen waar acad mee start.
Zie bijlage.
Gelogd

hubruja

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 98
    • Bekijk profiel
Re: Irritante inches
« Reactie #3 Gepost op: do 03 05 2012, 12:08:30 »

Even voor de duidelijkheid.
Het gaat niet om tekeningen die ik zelf nieuw maak, dat gaat perfect.
Het gaat om alle tekeningen die ik van derden krijg en hele oude van mijzelf (uit bijvoorbeeld 1999).
Daar staan de units altijd op Architectural. (dat wil ik kwijt)
Ook de scalelist is in inches, ook nadat ik de units in decimal (mm.) heb gezet.
Gelogd
A progammer is a device to turn coffee into programms.

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 856
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re: Irritante inches
« Reactie #4 Gepost op: do 03 05 2012, 12:23:09 »

Even voor de duidelijkheid.
Het gaat niet om tekeningen die ik zelf nieuw maak, dat gaat perfect.
Het gaat om alle tekeningen die ik van derden krijg en hele oude van mijzelf (uit bijvoorbeeld 1999).
Daar staan de units altijd op Architectural. (dat wil ik kwijt)
Ook de scalelist is in inches, ook nadat ik de units in decimal (mm.) heb gezet.


in dat geval zou ik een opteren voor een kleine opstart-lisp in mijn acaddoc.lsp bestand.
waarbij autocad bij elke tekening eerst het commando -units uitvoert & op decimaal zet + scalelist reset...

Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional

hubruja

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 98
    • Bekijk profiel
Re: Irritante inches
« Reactie #5 Gepost op: do 03 05 2012, 13:23:32 »

Dat gaat me even te ver.
Het moet gewoon een instelling zijn.
Ik zoek geen workaround.
Ik dacht misschien iets met defaultscalelist, alleen autocad vult dat commando wel automatisch aan, maar zegt vervolgens dat het commando niet bestaat.

Het ziet er steeds meer naar uit dat dit een niet ver genoeg ontwikkelde versie is. (Zoals vroeger AutoCad 13)
Dit is de meest irritante (en instabile) versie, waarmee ik tot nu toe mee heb gewerkt. (ik ben begonnen met AutoCad 12)

Ik ben zeker geen AutoCad fan.
Gelogd
A progammer is a device to turn coffee into programms.

Indo_Jim

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 173
  • Beter is best, maar best is beter
    • Bekijk profiel
Re: Irritante inches
« Reactie #6 Gepost op: do 10 05 2012, 12:25:54 »

INSUNITS          4
INSUNITSDEFSOURCE 4
INSUNITSDEFTARGET 4

Kun je automatisch met je eigen menu laten opstarten in *.mnl bestand.



Hierdoor worden bestanden die als eenheid bv. feet hebben bij inserten autom. omgezet in mm.
en bestanden zonder eenheid (INSUNITS 0) kommen dan 1 op1 binnen
Gelogd
Praat geen poep,
want er is al genoeg schijt in de wereld.

hubruja

  • ervaren poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 98
    • Bekijk profiel
Re: Irritante inches
« Reactie #7 Gepost op: ma 14 05 2012, 12:05:47 »

Indo_jim

Helaas verandert dat niets.
Deze instellingen staan allemaal al op 4.
Gelogd
A progammer is a device to turn coffee into programms.
Pagina's: [1]   Omhoog