CADsite

  • ma 25 10 2021, 11:46:17
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: slecht spacing hidden lines  (gelezen 3292 keer)

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
slecht spacing hidden lines
« Gepost op: wo 23 11 2011, 14:55:43 »

Hallo allemaal.
ik heb omtrent dit onderwerp al vragen gesteld, maar nog steeds zit ik met problemen die ik niet opgelost krijg:
steeds opnieuw zit ik te sukkelen met PSLT,MSLT, LT-scale en measurement.

Vandaag was niet anders.
ik heb een tekening met een heleboel hidden lines in. hierbij staan bovengenoemde variabelen allen op 1
In een nieuwe, lege tekening heb ik ook al deze variabelen op 1 staan.
Neem ik nu mijn eerste tekening met de HIDDEN lines en laad ik deze in als Xref, dan worden deze hidden lines in de 2 tekeningen verschillend weergegeven.

Heeft iemand hier een verkalring voor?

Bedankt!
Gelogd

JMD

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 149
    • Bekijk profiel
Re: slecht spacing hidden lines
« Reactie #1 Gepost op: wo 23 11 2011, 15:38:54 »

Dag,

Wat even snel bij mij op komt:
- maak je soms gebruik van annotatie (schaal onderin AutoCAD)?
- staat je LTSCALE van de objecten wel op 1 (via propertiesmanager)?

Gr JMD
Gelogd

hulpje

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1081
  • Al jaren lang AutoCAD tekenaar met veel plezier!
    • Bekijk profiel
    • CADToppers.com
Re: slecht spacing hidden lines
« Reactie #2 Gepost op: do 24 11 2011, 10:14:54 »

Beste Cad_user86,

Linetypes worden geladen uit een *.lin bestand.
AutoCAD gebruikt er 2, te weten de acadiso.lin en acad.lin
Ogenschijnlijk heb je dan 2 identieke tekeningen, maar AutoCAD gebruikt een ander bron bestand.
Logische oplossing zou dan zijn, door in beide tekeningen de zelfde *.lin actief te maken.

Linetypes kun je laden door LT in te tikken en te kiezen voor Load...
Kies het gewenste *.lin bestand en laad je hidden linetypes opnieuw.

Na een regenall en een reload van je x-ref, zouden de problemen opgelost moeten zijn. (Althans, dat hoop ik  :D)

Succes!

Richard
Gelogd
HELAAS BESTAAT CADToppers.com niet meer
ACP-er (AutoDesk Certified Professional)

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: slecht spacing hidden lines
« Reactie #3 Gepost op: do 24 11 2011, 15:14:06 »

Hallo,

ik heb geprobeerd wat Richard zei, de .lin bestanden te selecteren zodat deze helzelfde zijn.
Helaas veranderd dit niets aan de zaak.
De enige manier hoe ik het netjes opgelost krijg is door de LTSCALE aan te passen.

Omdat ik nu twee plannen heb, stel +0 en +1, wil ik deze op één blad krijgen.
Ik maak daarom een derde bestand aan, waarin ik +0 en +1 inlaad via X-ref.
Blijkt hier dus dat de lijnen (hidden, dashdot, etc.) niet hetzelfde worden weergegeven in beide tekeningen.
De enige manier dat ik ze goed krijg, is door LTSCALe bij beide basisbestanden anders in te stellen, bv de ene 0.1, de andere 0.5.

Verschrikkelijk vervelend dus als je weet dat dit enkel maar een voorbeeld is, en ik dus spreek over veel meer bestanden :-s

In ieder geval bedankt voor de tips!
C_U86
Gelogd

roy_043

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1470
  • BricsCAD 18
    • Bekijk profiel
    • www.b-k-g.nl
Re: slecht spacing hidden lines
« Reactie #4 Gepost op: do 24 11 2011, 16:09:56 »

ik heb geprobeerd wat Richard zei, de .lin bestanden te selecteren zodat deze hetzelfde zijn.
Je moet alle lijn-definities in de tekening vanzelfsprekend ook overschrijven met de definities uit het bestand (zoals hulpje al zei) anders gebeurt er inderdaad niets.

Vergeet ook het bericht van JMD niet: controleer de LTSCALE van de xref-plaatsingen in de 'samenstel-tekening'.
Gelogd

Reimer

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1324
    • Bekijk profiel
Re: slecht spacing hidden lines
« Reactie #5 Gepost op: vr 25 11 2011, 09:14:29 »

Ik heb eens met hetzelfde probleem gezeten.
http://www.cadsite.be/smf/index.php?topic=4851.msg25656#msg25656
Ik had een verschil in weergave in tekening A en B. Ik heb tekening A gecopieerd als A2. Tekening A2 heb ik leeggemaakt. Daarna heb ik de inhoud van tekening B in tekening A2 geplakt.
Misschien kun je hier iets mee.

Reimer
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: slecht spacing hidden lines
« Reactie #6 Gepost op: vr 25 11 2011, 09:32:37 »

hoi allemaal,

Bij alle tekeningen heb ik ACADISO.lin geselecteerd.
In de 2 "werkplannnen" staan zowel PSLT-, MSLT-, LT-scale op 1.
In het plan met de layouts staat MSLT-, LT-scale op 1, PSLT-scale op 0.

Toch zit er dan nog verschil in de 2 plannen.

Je moet alle lijn-definities in de tekening vanzelfsprekend ook overschrijven met de definities uit het bestand (zoals hulpje al zei) anders gebeurt er inderdaad niets.

Vergeet ook het bericht van JMD niet: controleer de LTSCALE van de xref-plaatsingen in de 'samenstel-tekening'.

Dit begrijp ik helaas niet zo goed. Misschien dat het probleem toch hier zit?

Ik heb eens met hetzelfde probleem gezeten.
http://www.cadsite.be/smf/index.php?topic=4851.msg25656#msg25656
Ik had een verschil in weergave in tekening A en B. Ik heb tekening A gecopieerd als A2. Tekening A2 heb ik leeggemaakt. Daarna heb ik de inhoud van tekening B in tekening A2 geplakt.
Misschien kun je hier iets mee.

Reimer

Helaas zit ik met 28 presentatie plannen, die bestaan uit een totaal van 58 werkplannen. om deze allemaal op deze maniet om te zetten zal een helse karwei zijn. Ik hoop dus stiekem op een eenvoudigere manier ;-)

Alvast allemaal bedankt om mee te zoeken!
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: slecht spacing hidden lines
« Reactie #7 Gepost op: vr 25 11 2011, 09:49:36 »

...
Dit begrijp ik helaas niet zo goed. Misschien dat het probleem toch hier zit?
...

De bedoeling is dat je de linetypes uit het bestand importeert net als of je een nieuw linetype in de tekening haalt alleen selecteer je ze allemaal. Als acad zegt dat er lintypes al in de tekening zitten dan moet je die heladen.
Hier een voorbeeld (in rood mijn invoer):
Citaat
Command: -LTYPE
-LINETYPE
Current line type:  "ByLayer"

Enter an option [?/Create/Load/Set]: load

Enter linetype(s) to load: ~

Na de "~" selecteer je het bestand.
Acad vraagt nu of je de geladen lintypes wilt herladen.
Citaat
...
Linetype "DOT" loaded.
Linetype "DOT2" loaded.
Linetype "DOTX2" loaded.

Linetype "HIDDEN" is already loaded.  Reload it? <Y> Y
Linetype "HIDDEN2" is already loaded.  Reload it? <Y> Y Linetype "HIDDENX2"
loaded.
Linetype "PHANTOM" loaded.
...
Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2119
    • Bekijk profiel
Re: slecht spacing hidden lines
« Reactie #8 Gepost op: vr 25 11 2011, 10:57:43 »

zorg dat de systeemvariabele MEASUREMENT op 1 staat in beide tekeningen

Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: slecht spacing hidden lines
« Reactie #9 Gepost op: ma 28 11 2011, 08:59:11 »

Beste EddyBeerke, ik test het zo snel mogelijk uit.

@Bart; measurement staat op <1>, dat is het vind ik ook raar dat het dan aan ACADISO of ACAD.lin zou liggen. :-s
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog