CADsite

  • ma 25 10 2021, 13:36:29
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: probleem workspace/ribbon (OPGELOST!)  (gelezen 7463 keer)

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
probleem workspace/ribbon (OPGELOST!)
« Gepost op: vr 18 11 2011, 10:41:33 »

Help!
Ik had snel een button aangemaakt die zou dienen om snel een hulplijn aan te maken.
Plots crashed autocad als ik mijn CUI wil sluiten.

Blijkt dat als ik autocad terug opstart, dat mijn toolbars weg zijn (heb ik reeds terug) maar dat ik nergens meer mijn 'menu bar' terug vind hoe die oorspronkelijk was. Enkel Express tool staat er in. Verder niets, geen files, draw, ... absoluut niets.

Hopelijk kunnen jullie me uit de nood helpen!
« Laatst bewerkt op: di 22 11 2011, 13:54:59 door Cad_user86 »
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: Help: deadline en acad flipt!
« Reactie #1 Gepost op: vr 18 11 2011, 10:44:31 »

update:

ik had mijn eigen workspace aangemaakt, waar dus "alles" weg is.
schakel ik over naar de standaard 2D workspace, staat alles er nog wel, maar natuurlijk niet naar mijn manier van werken.
Maakt autocad in mijn workspace de verkeerde link ofzo?
Gelogd

hulpje

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1081
  • Al jaren lang AutoCAD tekenaar met veel plezier!
    • Bekijk profiel
    • CADToppers.com
Re: Help: deadline en acad flipt!
« Reactie #2 Gepost op: vr 18 11 2011, 12:31:36 »

Dit probleem heb ik ook vaak gehad, mijn oplossing: Als je je nieuwe workspace weer op orde hebt, sla je deze op onder de gewenste gebruikersnaam en vervolgens nog een keer opslaan als (bijv.) BEWAREN.
Als AutoCAD crasht, start je deze BEWAREN workspace en die sla je dan weer op onder je eigen gewenste gebruikersnaam.

Dit is misschien niet de beste oplossing, maar het scheelt een hoop frustraties.
Gelogd
HELAAS BESTAAT CADToppers.com niet meer
ACP-er (AutoDesk Certified Professional)

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Help: deadline en acad flipt!
« Reactie #3 Gepost op: vr 18 11 2011, 12:48:10 »

Ik vind "Help: deadline en acad flipt!" nou niet zo'n goede topic titel.
Ik dacht dat er echt gekke dingen gebeurden, maar na opstart kon je gewoon verder werken!
Volgens mij flipte acad niet maar jijzelf???
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
ribbon probleem
« Reactie #4 Gepost op: vr 18 11 2011, 13:19:31 »

Ik kan totaal niet verder werken met mijn login. Mijn ribbon is leeg, en via CUI geprobeerd snel een ribbon zelf te maken, maar zelfs daar staat nergens iets in om ribbon tabs of ribbon panels samen te stellen.
Alles is echt letterlijk léég. (en ja, ik heb ervaring in de CUI aanpassen)

Tegen vanavond moeten plannen buiten zijn, en er is nog massa's werk aan. Ik ben dus inderdaad aan het flippen, maar ACAD toch ook wel.
Ik ben er zéker van dat ik niets fout gedaan heb. Er stond maar één plan open, voor de rest was er niets actief op mijn scherm bezig; geen internet, geen muziek, geen doc of xls, enkel één plan autocad.
Ik open CUI, maak een eenvoudige macro aan:^C^C-la;m;hulplijn;c;210;;;
Druk op apply en dan de crash.
Ik vermoed dat hij bepaalde linken niet meer legt nu.
Ben dan maar ingelogd op een  nieuwe pc met iemand anders zijn login.

oplossen van dit probleem zal voor maandag zijn.

Titel is aangepast.


Edit: Zie nu waarom je dacht dat ik verder kon werken. Nadat ik die workspace 2D had geslecteerd, probeerde ik terug naar mijn workspace over te schakelen. Toen gebeurde er weer onvoorziene dingen en vond hij geen enkele workspace meer terug.
« Laatst bewerkt op: vr 18 11 2011, 13:23:01 door Cad_user86 »
Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: probleem workspace/ribbon
« Reactie #5 Gepost op: vr 18 11 2011, 13:40:00 »

Misschien kun je wat bestanden van de pc waar je nu mee werkt copieren en gebruiken.
Of moet je de "acad.cui(x)" opnieuw laden? (=>> gebruik "CUILOAD" om deze te laden als ze er niet meer zijn)
Deze staan meestal in de map ".../support"

Welke versie van acad gebruik je?
Gelogd

sschevers

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 275
    • Bekijk profiel
Re: probleem workspace/ribbon
« Reactie #6 Gepost op: vr 18 11 2011, 13:40:23 »

Is je Ribbon helemaal leeg?
Kijk eens naar bijgaande link
http://www.autocadexchange.com/U/ACE/Content/TipsTricks/tabid/223/articleType/ArticleView/articleId/2059/De-Ribbon-verschijnt-niet.aspx op het autocad exchangeforum.

Hopelijk krijg je hiermee autocad weer in de originele staat.

stephan
Gelogd

Cad_user86

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 211
    • Bekijk profiel
Re: probleem workspace/ribbon
« Reactie #7 Gepost op: di 22 11 2011, 13:54:44 »

Hallo allemaal,

Nu de druk deels van de ketel is, heb ik eindelijk tijd om te reageren.
Iedereen ontzettend bedankt voor de tips en tricks! Dat apprecieer ik enorm.
Blijkbaar is dit probleem nog al enkele malen voorgekomen, en ben ik geen uitzondering op de regel.
Het moest me gewoon ook eens overkomen, en wanneer beter dan midden in een deadline… :lol:

Blijkbaar gaat er binnen autocad iets mis, zodat hij de linken met de aangemaakt menu’s (menuload) en de daarbij horende CUI’s e.d.  (hoe deze linken in elkaar zitten weet ik ook niet zo zeker) kwijt is. De bestanden zelf stonden nog waar ze horen te staan, maar autocad is er niet meer naar ge-refferenced.

Vreemde toestanden dus :)

Allen bedankt!  :vreegoe:
C_U86
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog