CADsite

  • ma 25 10 2021, 12:04:30
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Dynamic block met array  (gelezen 11641 keer)

H@rm

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 346
    • Bekijk profiel
    • Mijn LinkedIn adres
Dynamic block met array
« Gepost op: wo 27 05 2009, 11:20:07 »

Hieft iemand een oplossing voor het probleem met het lijntje bij elementen kleiner als 1?

Zie bijlage

Michel
Gelogd
Acad 10 t/m 2015
Revit 2010 t/m 2015
autodidact lisp

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 856
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re:Dynamic block met array
« Reactie #1 Gepost op: wo 27 05 2009, 12:05:15 »

Hieft iemand een oplossing voor het probleem met het lijntje bij elementen kleiner als 1?

Zie bijlage
Michel
Michel,

zet dat lijntje eens aan de linkerkant, ipv aan de rechterkant.
je "begint" je array op 2500; net waar je dat lijntje niet wil zien als je parameter kleiner is dan 2500
dus gewoon een "move" en het is opgelost :) (als je wenst, kan je ook nog dat lijntje "send to back" doen ;) )
« Laatst bewerkt op: wo 27 05 2009, 12:07:04 door jo-king »
Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional

H@rm

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 346
    • Bekijk profiel
    • Mijn LinkedIn adres
Re:Dynamic block met array
« Reactie #2 Gepost op: wo 27 05 2009, 12:24:42 »

Jo-King

Nu gaat het nog fout bij een element met een lengte van tussen de 1 en de 2. Pas als het element meer als 2 keer is (>5000) dan komt het lijntje er bij. Voor die tijd lijkt het dus of het 1 element is.

Michel
Gelogd
Acad 10 t/m 2015
Revit 2010 t/m 2015
autodidact lisp

H@rm

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 346
    • Bekijk profiel
    • Mijn LinkedIn adres
Re:Dynamic block met array
« Reactie #3 Gepost op: do 28 05 2009, 08:45:20 »

Jo-King

Nu gaat het nog fout bij een element met een lengte van tussen de 1 en de 2. Pas als het element meer als 2 keer is (>5000) dan komt het lijntje er bij. Voor die tijd lijkt het dus of het 1 element is.

Michel

Zie bijlage.
Gelogd
Acad 10 t/m 2015
Revit 2010 t/m 2015
autodidact lisp

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 856
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re:Dynamic block met array
« Reactie #4 Gepost op: vr 29 05 2009, 11:28:27 »

Zie bijlage.

ah ja... ik had je verkeerd begrepen. :)

wat is de minimum afmeting van zulk element?
Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional

H@rm

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 346
    • Bekijk profiel
    • Mijn LinkedIn adres
Re:Dynamic block met array
« Reactie #5 Gepost op: vr 29 05 2009, 11:53:20 »

Jo-king,

Praktisch zal die maat niet kleiner zijn als 1000mm maar je weet maar nooit. Voor het block zou ik dan willen dat de minimale maat 1mm is.
Het blijft mij mateloos iriteren dat ik het niet voor elkaar krijg om dat lijntje weg te krijgen. Of is het domweg niet mogelijk om dat te realiseren in Acad.

Michel
Gelogd
Acad 10 t/m 2015
Revit 2010 t/m 2015
autodidact lisp

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 856
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re:Dynamic block met array
« Reactie #6 Gepost op: di 02 06 2009, 11:29:14 »

Jo-king,

Praktisch zal die maat niet kleiner zijn als 1000mm maar je weet maar nooit. Voor het block zou ik dan willen dat de minimale maat 1mm is.
Het blijft mij mateloos iriteren dat ik het niet voor elkaar krijg om dat lijntje weg te krijgen. Of is het domweg niet mogelijk om dat te realiseren in Acad.

Michel

Michel,


ik zit er ook op te piekeren :s
Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional

H@rm

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 346
    • Bekijk profiel
    • Mijn LinkedIn adres
Re:Dynamic block met array (opgelost!)
« Reactie #7 Gepost op: di 02 06 2009, 11:48:24 »

Michel,


ik zit er ook op te piekeren :s


Ik denk dat ik de (een) oplossing heb. :D :D
Ik ben als volgt te werk gegaan.:
- teken 1 element groote
- zet aan de linkerzijde het verdeellijntje
- voeg in de blockeditor een linear stretch parameterset toe en strech de rechter kant
- voeg aan de parameter een array toe en selecteer het lijntje links
- vergroot de parameter tot 2 maal elementgroote en zet het blauwe driehoekje weer terug.

zie ook de bijlage

Eeen opgeluchte Michel
Gelogd
Acad 10 t/m 2015
Revit 2010 t/m 2015
autodidact lisp

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 856
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re:Dynamic block met array (opgelost!)
« Reactie #8 Gepost op: wo 03 06 2009, 09:09:12 »

Ik denk dat ik de (een) oplossing heb. :D :D
Eeen opgeluchte Michel

Proficiat!


echt een mooie prestatie :)
Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional
Pagina's: [1]   Omhoog