CADsite

  • ma 25 10 2021, 13:13:00
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Titelkader  (gelezen 11576 keer)

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2993
    • Bekijk profiel
Titelkader
« Gepost op: di 26 05 2009, 09:30:37 »

In bijlage onze titelkader. Dit is een dynamisch block. Sommige zaken zijn rechtstreeks aan te passen, anderen via de 'properties'.
Kommentaar, tips, vragen? Laat maar komen!  :wink:
Gelogd

H@rm

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 346
    • Bekijk profiel
    • Mijn LinkedIn adres
Re:Titelkader
« Reactie #1 Gepost op: di 26 05 2009, 10:19:21 »

Julien,

lijkt mij goed. Zelf heb ik een kader waar ik nog een paar fields heb toegevoegd.
- datum van de laatste opslag
- blad nummer wat gelijk is aan mijn layoutnaam
- volledige lokatie van het bestand.

Michel
Gelogd
Acad 10 t/m 2015
Revit 2010 t/m 2015
autodidact lisp

Manu

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 588
  • gek zijn mAg!
    • Bekijk profiel
Re:Titelkader
« Reactie #2 Gepost op: di 26 05 2009, 10:25:07 »

Julien, ik wil niet moeilijk doen.. maar waarom zijn er zoveel verschillende Text-styles gebruikt?
Ook het gebruik van de 'standard-textstyle' zorgt ervoor dat style TXT.shx door autocad wordt gebruikt... en die vind ik (louter persoonlijk) niet meer van deze tijd.... meer iets voor een dxf uit een R14-pakket... :wink:

groeten,

Manu
Gelogd
AutoCad 2000 - 2007 - 2008
Sketchup 4-5-6

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2993
    • Bekijk profiel
Re:Titelkader
« Reactie #3 Gepost op: di 26 05 2009, 10:44:50 »

Bedankt alvast voor jullie tijd, meer mensen zien meer dan 1tje.

Datum laatste opslag: goed idee!
Blad nummer: nu werk ik omgekeerd, ik ga dit nakijken.
Volledige locatie: Die staat er op, links onder in 't klein.
text-styles:  :oops: Dit is een kader die al mee gaat van versie 12 (of zelfs nog vroeger), ik zou dit inderdaad eens moeten nakijken.

BTW, je wil niet moeilijk doen, maar dat is nu net wel de bedoeling van dit onderdeel.  :mrgreen:
Gelogd

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 856
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re:Titelkader
« Reactie #4 Gepost op: di 26 05 2009, 11:52:14 »

effe muggeziften:

de layer hulplijnen is de enigste layer zonder hoofdletter. :)


verder:
waarom de kader in layer "fibrocit" ?
in de hoeken staan er POINTS op de layer "defpoints"
ik dacht dat het  een regel was in autocad om nooit op deze layer te tekenen; omdat dit een systeem-layer is (ik blijf daar althans af)


verder: nice :)
Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2993
    • Bekijk profiel
Re:Titelkader
« Reactie #5 Gepost op: di 26 05 2009, 14:35:38 »

Ik heb het een en ander aangepast na jullie aanmerkingen:
-puntjes zijn van layer defpoints naar mview
-Extra: Laatst bewaard
-Textstyle 'standard' is er denk ik uit.
-Layer Hulplijnen heeft een hoofdletter gekregen.  :roll:


Het plan nummer heb ik proberen aan te passen dat dit automatisch de naam krijgt van de lay-out, maar dat vind ik niet.
Gelogd

H@rm

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 346
    • Bekijk profiel
    • Mijn LinkedIn adres
Re:Titelkader
« Reactie #6 Gepost op: di 26 05 2009, 14:48:24 »

Julien,

Binnen je blockeditor voeg je een field toe.
Selecteer Other > ctab.
De rest moet jou wel lukken denk ik.

Michel
Gelogd
Acad 10 t/m 2015
Revit 2010 t/m 2015
autodidact lisp

jo-king

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 856
  • Architect-Assistent
    • Bekijk profiel
Re:Titelkader
« Reactie #7 Gepost op: wo 27 05 2009, 10:39:24 »

bij het openen krijg ik nog devolgende melding:
Opening an AutoCAD 2007 format file.
Substituting [TECHL___.TTF] for [C:\R13\COM\FONTS\TEL_____.PFB].
Regenerating layout.
Gelogd
CAD/BIM consultant
Autodesk Reseller
Revit Certified professional

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2427
  • 1d CADSITE.be niet bezoeken = 1 dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re:Titelkader
« Reactie #8 Gepost op: di 02 06 2009, 08:27:06 »

...
in de hoeken staan er POINTS op de layer "defpoints"
ik dacht dat het  een regel was in autocad om nooit op deze layer te tekenen; omdat dit een systeem-layer is (ik blijf daar althans af)
...

Sommigen maken een layer aan bv "Hulplijnen" of zo, anderen werken "gewoon" in de laag "defpoints".
Dit is door dat "defpoints" niet geplot wordt en fungeert (voor Acad) als "Hulp-laag".
De vraag die je je kunt stellen is moet je dan een (extra) laag aan maken met "Hulp" die niet geplot wordt?

Mijn visie is dat in een kader zo goed als alles op layer "0" getekend moet worden en verder heel weinig aldere "rommel" (lagen, hulplijnen e.d.) in moet zitten dat niet geplot wordt.
Eenmaal een kader of titelblock goed opgezet kunnen die er uit.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog