CADsite

  • za 10 12 2022, 00:52:56
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Jockey van cadsite.be tekenen  (gelezen 12435 keer)

flashman

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Jockey van cadsite.be tekenen
« Gepost op: vr 18 08 2006, 20:24:11 »

Ik ben vandaag begonnen met AC 2007 en heb via deze site een aantal lessen en handleidingen gevonden..
Nu wil ik heel simpel een lijn tekenen die in het begin staat beschreven bij het tekenen van een Jockey, maar deze doet niet wat de bedoeling is.

Ik voer gewoon het eerste coördinaat in, die staat goed, maar dan bij "Specify next point" voer ik het tweede coördinaat in van de lijn en die komt op een heel verkeerde plaats te staan .?!

Zal waarschijnlijk iets simpels zijn, maar ik kom er niet uit..

Bvd.
Gelogd

Gene

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 312
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #1 Gepost op: vr 18 08 2006, 23:30:55 »

heb je de template die hievoor gebruikt wordt ook?(het tekengebied van 100x100)
Gelogd

flashman

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #2 Gepost op: za 19 08 2006, 12:07:23 »

Die heb ik van deze site gedownload '1-sporttemplate.dwt'

Mvg
Gelogd

Gene

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 312
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #3 Gepost op: ma 21 08 2006, 20:18:46 »

Als je de instructies juist volgt zou het allemaal moeten kloppen
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 3022
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #4 Gepost op: ma 21 08 2006, 22:34:24 »

Normaal is alles correct, maar missen is menselijk natuurlijk...

Kan je die lijn even tekenen volgens de instructies en die tekening dan even opslaan en online plaatsen?
Dan zien we onmiddellijk waar er wat is fout gegaan.
Gelogd

flashman

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #5 Gepost op: di 22 08 2006, 13:48:36 »

-
« Laatst bewerkt op: di 22 08 2006, 21:12:39 door flashman »
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 3022
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #6 Gepost op: di 22 08 2006, 14:02:49 »

Ik zie het al...
Ik maak zelf nog niet zo lang gebruik van acad 2007 en merk nu pas dat er automatisch een @ wordt toegevoegd, dus dat je automatisch de relatieve waarde ingeeft. Tot voor kort was de standaard invoer absoluut.
Ik vind niet onmiddellijk waar je dit kan aanpassen maar ik zoek even verder.
Gelogd

flashman

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #7 Gepost op: di 22 08 2006, 14:08:38 »

Oké, bedankt voor het snelle antwoord ! Ik wacht het nog even af
Gelogd

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 3022
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #8 Gepost op: di 22 08 2006, 14:13:25 »

Gevonden ondertussen.
Als je de coördinaten laat voorafgaan door een hekje #
Dan kiest autocad de absolute coördinaten.
Je moet dus #62,86 ingeven.  :wink:
Gelogd

flashman

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #9 Gepost op: di 22 08 2006, 15:03:02 »

Dat is het inderdaad, bedankt voor de moeite..  :D
Gelogd

Reimer

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1334
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #10 Gepost op: di 22 08 2006, 16:57:53 »

Of je dynamic input uitzetten (dyn).   :mrgreen:

Reimer
Gelogd

flashman

  • forum groentje
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
    • Bekijk profiel
Re: Jockey van cadsite.be tekenen
« Reactie #11 Gepost op: di 22 08 2006, 19:56:17 »

Dat is makkelijker ja  :mrgreen:
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog