CADsite

  • za 13 08 2022, 12:20:02
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - GeOpus

Pagina's: [1] 2
1
Voor een commerciële applicatie zoek ik iemand die op freelance basis kan helpen aan het verbeteren van de GUI, updaten en/of schrijven van nieuwe functies etc...

Rechtstreeks mailen kan naar info at (zie logo) .be

Vast bedankt.

2
Algemeen / CAD Workstations
« Gepost op: ma 09 09 2013, 20:31:40 »
Wist niet waar ik dit moest plaatsen, daarom maar algemeen.

Mijn ervaring met oude workstations van Dell is dat ze gigantisch veel lawaai maken...
Heeft iemand ervaring met de nieuwe DELL workstation T1700 in SFF ?

thx

3
Bricscad leest en schrijft het .dwg formaat en biedt een hoge compatibiliteit met AutoCAD®. Bricscad biedt Direct Modeling in native .dwg. Bricscad is daarmee veel meer dan zomaar een alternatief.

Download de 30 dagen trial versie.
http://www.bricsys.com/common/download.jsp?ref=470&p=BCAD&l=en_US&site=32

Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte van single of multiple licences.

GeOpus bvba
Groenpoort 2
3980 Tessenderlo
www.geopus.be

GeOpus is Authorized BricsCAD dealer en developer.

4
Helaas zijn je voorwaarden niet GIS gerelateerd...

5
AutoCAD probleem / Re:hallo mensen
« Gepost op: zo 07 02 2010, 13:57:22 »
natuurlijk is er een norm qua beheerspakket , maar dit gaat mij om inzicht te krijgen in het principe van de blocks met atributes en niet om het beheerspakket mee te vullen, als ik met dit principe sneller kan tekenen, kan ik daarna met laytrans de norm handhaven voor evt. export.

ok, maar jij moet toch die bok's, dia etc  ingeven als tekst, waarom dan niet in een bestand waar je ook dia, soort, putnummer etc opgeeft. Een vrij eenvoudige routine kan dan alles uittekenen op basis van dat bestand. Het kan dan ook nog gewoon tekst zijn en simpele blocks zonder attribs. Alleen moet dan de put een block met attribuut zijn die de nummer bevat.

6
AutoCAD probleem / Re:hallo mensen
« Gepost op: za 06 02 2010, 14:23:14 »
AQUAFIN MOET de GRB standaard (gaan) gebruiken en dat is sowieso ZONDER blocks  :roll:

7
AutoCAD probleem / Re:hallo mensen
« Gepost op: za 06 02 2010, 14:05:48 »
bedenk dat dan alles automatisch in de juiste layers staat, labels altijd leesbaar geplaatst etc... Je kan controles inbouwen zoals tegenhelling (vb lijn dan dikker weergeven) ...

8
AutoCAD probleem / Re:hallo mensen
« Gepost op: za 06 02 2010, 14:00:37 »
Mijn idee hierover is het volgende:
De metingen moeten ergens sowieso genoteerd worden, nu waarschijnlijk op een plan (ik zou dan zelfs bv opteren voor een rugged pocket pc o.d. en deze bv in excel of kleine andere toepassing registeren, maar soit).
Uit die tabel en putnummers (weliswaar blokken met attributen dan) kan alles automatisch uitgetekend worden. Wel kunnen er dan ook nog tools zijn om manueel correcties aan te brengen. Jij werkt voor een overheidsinstelling ? Is dat een algemene werkwijze in NL ? Is er geen beheersmaatschappij zoals bv AQUAFIN in Vlaanderen die bepaalde normen vastlegt over hoe zulke plannen moeten opgemaakt worden ?

9
AutoCAD probleem / Re:hallo mensen
« Gepost op: za 06 02 2010, 13:22:55 »
ok, dat geeft al een beter beeld. Is zie veronderstel ik een gescheiden rioolstelsel. Wat mij opvalt is dat elke put dus een naam heeft en ook een maaiveldpeil. Zie ik daar ook een jaartal ? Op welke manier moet jij nu die tekening maken, in bedoel welk input krijg je ? Zijn dat meetcijfers van een werkplan ? De hoogte gemeten van elke BOK van de rioleurs ? Ik wil gewoon een beter beeld krijgen over uw werkprocess. Worden deze plannen   gewoon gebruikt voor inventaris, AS-BUILD plannen ? Wordt hier verder nog iets mee gedaan. Op zich is dit natuurlijke een vrij "dode" tekening.

10
AutoCAD probleem / Re:hallo mensen
« Gepost op: za 06 02 2010, 08:02:11 »
Maaiveldpeilen, leidinglengte en helling is niet van toepassing ? Kan je eens geen (stukje) afgewerkte tekening als bijlage geven ? Dan hebben we toch een beter beeld van wat juist de bedoeling is.

11
AutoCAD probleem / Re:hallo mensen
« Gepost op: vr 05 02 2010, 11:54:46 »
Net zoals in Vlaanderen een 'waterslikker' in Nederland een 'straatkolk' is...    :wink:

12
AutoCAD probleem / Re:hallo mensen
« Gepost op: vr 05 02 2010, 09:31:54 »
Wij hebben een tool in GeOpus die het tekenen van riolering in AutoCAD of BricsCAD grotendeels automatiseert. Dit werkt in principe met in het terrein opgenomen posities van knopen (onderzoekschouwen) maar zou je ook kunnen simuleren door manueel punten aan te maken. Deze punten hebben een nummer (bv. putnummer). Op basis van een eenvoudig ASCII bestand waarin de gemeten BOK's, diameters, materialen e.d. worden opgegeven en de verbanden tussen de putten (inkomend (abc..)/uitgaand(xy..)) wordt de tekening automatisch gegenereerd. De leidingen (gewoon lines) krijgen labels (gewoon text) met de berekende lengte, helling en eventueel andere eigenschappen. Ook alle putlabels worden getekend. Alles volgens GRB (Vlaams) richtlijnen. Deze tool wordt vnl. gebruikt om riolering bestaande toestand van opmetingen te genereren. Maar als je enkel dat gebruikt is de eventuele aanschaf van een module GeOpus natuurlijk wat overkill...

Maar we doen ook maatwerk natuurlijk...(ook in NL maar dan voornamelijk mbt (nuts)leidingregistratie).

13
Algemeen / Re:ervaring NLCS
« Gepost op: do 28 01 2010, 17:58:15 »
Ik heb er geen ervaring mee.

Als ik dat zo bekijk dan is het voornamelijk een definitie van layerstructuur (bijzonder complex en uitgebreid...)

Klopt het dat men gewoon eigen symboliek mag blijven gebruiken, dus de voorstelling van een boom, verlichtingspaal, hondentoilet...

Volgens mij bevat deze standaard nog veel te veel vrijheden.

14
Je kan ook de gratis McNeel DOSLIB library gebruiken, daar kan je beep's op toon voor een bepaalde tijd maar ook zelfs WAV's mee laten weerklinken in AutoCAD en uw fantasie de vrije loop laten gaan...  :D

http://download.rhino3d.com/download.asp?id=doslib


15
Algemeen / Re:Online Bestandsbeheer
« Gepost op: do 28 01 2010, 14:34:40 »
Vondle van Bricsys. Helaas geen beveiliging op LAYOUT niveau. Maar U zou ook PDF's kunnen maken van elke layout.

Pagina's: [1] 2