CADsite

  • za 21 09 2019, 11:41:52
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - H

Pagina's: [1] 2
1
AutoCAD probleem / plot probleem (opgelost)
« Gepost op: di 26 02 2019, 16:32:23 »
Ik heb het volgende

DGW bestand met meerdere x-refs.
Het gaat om een gebouw met 10 plattegronden, voor elke plattegrond gebruik ik onderlegger > DWG file gekoppeld als xref. In totaal dus ook 10 xerfs.

Vervolgens staan per plattegrond een aantal opmerkingen en lijnen van mij getekend.
Per plattegrond heb ik een layout aangemaakt.

Alle layouts plotten goed, behalve 1tje. Daar zie ik bij de plot mijn getekende lijnen in modelspace en paperspace niet staan op de pdf. Het licht aan de xref, daar ben ik al achter. Maar wat gaat er fout.

De objecten die ik zelf heb getekend worden wel geplot (zie bijlage) maar ze zijn niet zichtbaar.


Autocad 2018
Acad to PDF priner

gr H

PS. ik kan het autocad bestand helaas niet uploaden.

2
AutoCAD probleem / recht trekken "schuine" lijnen
« Gepost op: ma 02 07 2018, 16:22:18 »
Hoi,

Is er een manier om een polyline uit te vlakken? Ik heb een polyline met een aantal segmenten. Deze hebben een zeer lichte hellingshoek t.o.v. de x-as.

Dit is ontstaan tijdens het tekenen. De lijn is overgetrokken van een pdf onderligger waarbij door het snappen soms net een verkeerd punt aangegrepen wordt. Osnap off is wellicht een oplossing hiervoor; maar ik ben benieuwd of het volgende ook mogelijk is:

Ik wil van de polyline een volledig rechte lijn maken (180*), met behoud van de segmenten/grips. En dan daarbij de grips (min of meer) op dezelfde posities. Zie bijlage voor een voorbeeld. Rood=getekende lijn, Groen=wat ik wil.  Ik heb de hellingshoeken in het voorbeeld zeer overdreven getekend, zodat het duidelijk is. In werkelijkheid zal de afwijking max. 0,5 graden zijn.

gr H.

3
AutoCAD probleem / Match orientation to layout VS dynamic block
« Gepost op: ma 07 05 2018, 11:54:11 »
Gaat de optie voor annotative blocks match orientation to layout samen met een dynamic block? Bij mij werkt het niet. Als ik een annotative block aanmaak met deze optie, dan werkt het prima. Zodra ik er een willekeurige dynamische partamter bij in gooi gaat het mis, en is bij de eigenschappen de optie match orientation to layout automatisch op "no" gezet. Wanneer je dit in het block op "yes" wilt zetten, flipt ie gelijk terug naar "no".

Iemand een idee wat hier de oorzaak van is :vraagteken:

gr H.

4
AutoCAD probleem / viewport in viewport [ opgelost ]
« Gepost op: do 03 05 2018, 16:27:21 »
Ik heb een viewport met daarin een viewport. Normaal enter ik een viewport door binnen de viewport te dubbelklikken. Als ik dit nu doe ga ik echter altijd naar dezelfde (de buitenste) viewport toe. De binnenste viewport lijkt niet meer toegankelijk.

Hoe kom ik hier in?

gr H :roll:

5
AutoCAD probleem / object altijd in zelfde richting - opgelost -
« Gepost op: di 03 04 2018, 15:27:49 »
Hallo,

Ik zoek een oplossing voor het volgende probleem:

Ik wil graag een object altijd in dezelfde richting hebben. Dat object is als het ware ongevoelig voor een rotate actie.

Het gaat om een plattegrond van een gebouw die in verschillende variaties (rotatiehoeken) in de modelspace staat. Op die plattegrond staan symbolen. Maar als ik de plattegrond rotate, wil ik dat de symbolen niet mee draaien. Althans: wel meedraaien maar niet van richting veranderen. De bijlage verduidelijkt wat ik wil.

Op dit moment doe ik dit met een dynamic block. Na rotatie van de plattegrond kan ik het symbool dan weer eenvoudig "recht" zetten - zie hiervoor ook de bijlage.

Kan dit ook op een andere eenvoudigere manier?

gr H.

6
AutoCAD probleem / OPGELOST Xref - arceren
« Gepost op: do 18 01 2018, 10:04:53 »
Hoi,

Vaak maak ik gebruik van het inladen van een x-ref, om daar vervolgens vierkanten en rechthoeken overheen te tekenen (bijvoorbeeld voor het indelen van een gebouw in gebieden). De vierkanten arceer ik vervolgens met een solid fill. Daarvoor sleep ik nu vaak de xref naar rechts (of ik zet alle xref layers uit) en dan arceer ik de vlakken.

Is er ook een mogelijkheid dat bij het arceren alle lijnen van de xref genegeerd worden? Dan hoef ik niet moeilijk te doen met slepen en layers uitzetten.

gr H

7
AutoCAD probleem / Background mask bij tekst
« Gepost op: wo 21 06 2017, 13:33:58 »
Hallo,

Ik heb een tekeing waarbij ik gebruik maak van de funcite background mask bij teksten. Via het properties menu van het text object selecteer ik 'yes' en vervolgens 'use drawing background color'.

Ik werk in Autocad 2016 met een witte achtergrond (white).

Dit werkt allemaal prima, ook als ik het in plot preview bekijk. Als ik vervoglens print naar PDF worden de vlakken achter de tekst zwart :cry:.

Iemand een idee hoe dit kan? Het lijkt dus mis te gaan bij het printen. Ik maak gebruik van de printer AutoCAD pdf (High quality)

Gr. H.8
AutoCAD tips / Solid Hatch PDF - lijnen in arcering
« Gepost op: do 13 10 2016, 11:21:03 »
Hoi,

Dit is een probleem wat velen wel zullen herkennen. Je hebt een solid hatch in AutoCAD, je print je tekening als PDF en in de PDF viewer zie je allemaal 'rare, schuine lijnen' in de hatch. Op dit forum en op andere forums zijn al vaak oplossingen aangedragen. Deze oplossingen hebben vaak nog wel nadenlen, namelijk:
- instellingen PDF viewer aanpassen; nadeel: als je je bestand naar klanten verstuurd kun je er niet vanuit gaan dat zijn hun instelilngen aanpassen
-andere, lijnen arcering gebruiken; nadeel: de transparantie van deze arcering kan niet ingesteld worden

Ook het argument dat het bij probleem zich niet voordoet als je het document fisiek print vindt ik niet geldig; het zou in de PDF ook gewoon goed weergegeven moeten worden.

Daarom nu een tip die ik nog nergens anders gevonden had en die voor mij wel werkt:

Gebruik in plaats van een solid hatch een gradient met twee dezelfe kleuren. Dan zie je de lijnen niet in de PDF terug. Tevens kun je de transparantie van de gradient instellen.

Nu de vraag aan jullie: werkt dit bij jullie ook of werkt deze oplossing voor jullie niet? Ik ben erg benieuwd.

Gr. H

9
AutoCAD probleem / Xref - kleuren (opgelost)
« Gepost op: ma 18 07 2016, 14:58:41 »
Hoi,

Ik wil graag een x-ref als grijze onderlegger in een tekening hebben.

Is er een manier om de objecten die in het originele bestand bij kleur niet op 'by layer' staan, in het werkbestand aan te passen? Dus zonder het originele bestand van de x-ref aan te passen?

Gr. H

10
AutoCAD probleem / commando pline, move etc.
« Gepost op: vr 19 02 2016, 09:56:39 »
Nieuwe dag, nieuw probleem,

Veel commando's beginnen met "select start point" (of iets wat hierop lijkt)

Bijvoorbeeld: polyline, move, copy

AutoCAD beslist nu zelf voor mij dit punt, als ik het commando polyline start is dit het eerset wat in de commandbar staat: specify NEXT point or...

Erg irritant want ik wil gewoon zelf bepalen waar mijn lijn start.

Iemand enig idee wat hier het probleem zou kunnen zijn? Het begon zomaar opeens..
Gr H.

11
AutoCAD probleem / pdf printer - grote bestanden (opgelost)
« Gepost op: di 16 02 2016, 12:22:40 »
Ik heb een PDF ingevoerd in AutoCAD 2016. Daar heb ik ‘overheen’ getekend. De originele PDF die ingevoerd is heeft een bestandsgrootte van 4,5MB. Dat bestand heeft 7 pagina’s (A0). Elke pagina heb ik separaat (los) ingevoerd.
Per pagina dus gemiddeld 4,5 / 7 = 0,65 MB.
Als ik nu mijn layout’s print wordt de PDF file die ik print ongeveer 5 MB per pagina. Dit is te groot. Is er een manier om dit te verkleinen, zonder de kwaliteit te verlagen (dus geen lagere DPI)?

Ik vind het vreemd dat de bestanden zo groot worden. De informatie die ik toevoeg bestaat overigens maar uit een paar lijnen en arceringing. Dus dat stelt niet zoveel voor.

opmerking: in de x-ref manager hebben de losse PDF bestanden elk een grootte van 4,5 MB.

Printinstellingen:
Printer: DGW to PDF
formaat: A2
vector quality: 1200 dpi
raster image quality: 1200 dpi

12
AutoCAD probleem / Polyline grips
« Gepost op: za 02 05 2015, 21:28:15 »
Hallo,

Ik maak vaak gebruik van het aanpassen van polylinen door met de grips te slepen.

Maar heel vaak gebeurt dit (zie plaatje) tegen? Ik wil graag dat die vorm gesloten blijft. Weet iemand hoe je dit op kunt lossen? Het punt wat "open splijt" is overigens wel het start/eindpunt van de polyline.

vr. gr. H

AutoCAD 2015
Windows 7

13
AutoCAD probleem / Traag bij hatchen
« Gepost op: do 31 01 2013, 15:39:41 »
Hallo,

Als ik in AutoCAD werk gaat dat meestal goed. Alleen bij het hatchen gaat het vaak mis. Als ik het icoontje van het hatch commando aan klik duurt het ongeveer 4 seconden dat autocad stil valt (ik kan dan de cursor niet bewegen). Dit geldt ook voor als ik 'pick point' doe en als ik een hatch wil selecteren.

Opmerkelijk is dat het dit probleem veel minder erg is in de classic workspace. Maar daar wil ik liever niet in werken.

Overige details:
AutoCAD versie: 2013
Acer laptop met windows 7 64 bit
Video kaart: AMD Radeon HD 6520G
Processor: AMD A6-3420M APU 1.5 GHz
RAM: 8 gb

vr. gr. H

14
AutoCAD probleem / Text style verwijderen (opgelost)
« Gepost op: wo 02 05 2012, 17:38:23 »
Hallo,

Ik wil graag en paar textstyles verwijderen uit mijn tekening. Hiervoor ga ik naar het Text Style dialoogvenster. Ik klik dan met de rechter muisknop op de style en klik op delete. AutoCAD kan de layers dan niet verwijderen omdat ze in use zijn. Ik zou niet weten waar want ik heb 0 objecten in mijn tekening staan. Bestaat er een commando om deze styles tog te verwijderen ondanks dat ze in use zijn. Ik wil nl. mijn tekening graag 'schoon' houden.

Gr.

15
AutoCAD probleem / Batting SSSSSSS arcering?
« Gepost op: do 29 03 2012, 22:20:17 »
Hallo,

Als ik in een tekening iets als isolatie wil arceren gebruik ik meestal de arcering met lijnen onder 60 graden. Ik heb nu echter een tekening waar ik twee verschillende isolaties toe pas (harde persing en zachte isolatie). Deze wil ik graag verschillend arceren. De arcering voor "zachte isolatie" kan ik alleen nergens vinden. Deze bestaad wel als linetype (batting), maar dit werkt niet goed omdat je erg met de lt scale moet prutsen en hem nooit helemaal mooi krijgt.

Vraag: weet iemand of er een arcering is die hetzelfde is als de batting linteype?

Gr. H

PS. ik heb een plaatje bijgevoegd van welke arcering ik bedoel.

Pagina's: [1] 2