CADsite

  • do 20 06 2019, 07:54:53
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - H

Pagina's: [1] 2 3 ... 6
1
AutoCAD probleem / Re: Dezelfde blocken, verschillende namen
« Gepost op: di 21 05 2019, 17:42:48 »
In het verlengde van de reactie van Bart kun je met quickselect zoeken naar andere gedeelde parameters.

Selecteer een paar blocks, kijk in het properties venster in velden waar geen *VARRIES* in staat en je hebt een gedeelde parameter.

Dan heb je ze in ieder geval allemaal geselecteerd en kun je dan wellicht gemakkelijk alles vervangen.

gr H.

2
AutoCAD probleem / Re: plot probleem (opgelost)
« Gepost op: di 12 03 2019, 21:01:10 »
De oplossing bleek het kiezen van een andere printer ipv de standaard DWG to PDF.
Het vreemde is dat de overige layouts nog wel steeds op de standaard Acad printer staan; daar geen problemen.

Bedankt voor het meedenken.

gr H

3
AutoCAD probleem / Re: plot probleem
« Gepost op: ma 04 03 2019, 17:40:17 »
Dank voor alle reacties.
Ik ga de oplossingen van Eddy en Bart nog proberen.
Als het iets oplevert zal ik dat laten weten.

gr H

4
AutoCAD probleem / Re: plot probleem
« Gepost op: wo 27 02 2019, 17:26:29 »
het zijn geen eigen tekeningen,

niet-autocad componenten zou best kunnen; ik krijg geen meldingen bij het opnenen van de xref

purge/recover/audit > geen resultaat, helaas

ik denk dat de mogelijkheden op beginnen te raken, bedankt voor het meedenken

5
AutoCAD probleem / Re: plot probleem
« Gepost op: wo 27 02 2019, 16:13:30 »
Wipe-out is het ook niet.

Ik heb een plaatje toegevoegd ter illustratie.

Links zie je een deel van de xref in beeld, daar gaat het nog goed. Het renvooi wat ik in modelspace heb getekend (en wat overigens in een andere viewport staat dan de xref) wordt geplot.

Rechts zie je dat ik een groter deel van de xref het viewport heb "ingesleept". Dan valt ineens alles weg.

De zwarte vlakken heb ik er zelf in gezet ivm info die in niet mag delen.



Ik vermoed toch een bug ofzo in de xref file.

gr h

6
AutoCAD probleem / Re: plot probleem
« Gepost op: wo 27 02 2019, 14:05:36 »
Dit stond inderdaad aangevinkt.
Het uitvinken lost al wel een deel op.
Objecten in paperspace worden nu wel meegeplot, objecten in modelspace nog steeds niet.

gr H

7
AutoCAD probleem / Re: plot probleem
« Gepost op: wo 27 02 2019, 12:06:34 »
DWG

8
AutoCAD probleem / Re: plot probleem
« Gepost op: wo 27 02 2019, 11:35:37 »
Dit is het niet. Ik zal mijn vraag verduidelijken.

Als ik de layout plot dan:
is de xref wel zichtbaar
maar zijn mijn getekende lijnen en symblen over de xref heen niet zichtbaar (deze lijnen staan in zowel model als paperspace)

Als ik de xref delete, en dezelfde layout plot, dan zijn opeens wel alle lijnen zichtbaar.


De xref lijkt dus als het ware over alles heen te liggen, maar ik zie hier niets van terug in het bestand.

gr H

9
AutoCAD probleem / plot probleem (opgelost)
« Gepost op: di 26 02 2019, 16:32:23 »
Ik heb het volgende

DGW bestand met meerdere x-refs.
Het gaat om een gebouw met 10 plattegronden, voor elke plattegrond gebruik ik onderlegger > DWG file gekoppeld als xref. In totaal dus ook 10 xerfs.

Vervolgens staan per plattegrond een aantal opmerkingen en lijnen van mij getekend.
Per plattegrond heb ik een layout aangemaakt.

Alle layouts plotten goed, behalve 1tje. Daar zie ik bij de plot mijn getekende lijnen in modelspace en paperspace niet staan op de pdf. Het licht aan de xref, daar ben ik al achter. Maar wat gaat er fout.

De objecten die ik zelf heb getekend worden wel geplot (zie bijlage) maar ze zijn niet zichtbaar.


Autocad 2018
Acad to PDF priner

gr H

PS. ik kan het autocad bestand helaas niet uploaden.

10
AutoCAD probleem / Re: Spiegelen in DB
« Gepost op: ma 23 07 2018, 22:41:01 »
Jacob,

Dit lijkt me de variabele MIRRTEXT.
Die kun je op 0 of 1 zetten.
Bij 0 heeft spiegelen geen invloed op tekst, bij 1 wel.

Ik zie dat je in het vorige topic ook al met deze variabel bezig bent geweest, maar wellicht is dit het probleem:

Dat het per tekening verschilt komt doordat je deze variabele (blijkbaar) per tekening in kunt instellen.

gr H

11
AutoCAD probleem / Re: recht trekken "schuine" lijnen - opgelost -
« Gepost op: do 12 07 2018, 14:33:28 »
DAnk voor de antwoorden.
Vooralsnog is het verslepen van de grids naar een hulplijn wellicht nog wel de makkelijkste oplossing

gr H

12
AutoCAD probleem / recht trekken "schuine" lijnen
« Gepost op: ma 02 07 2018, 16:22:18 »
Hoi,

Is er een manier om een polyline uit te vlakken? Ik heb een polyline met een aantal segmenten. Deze hebben een zeer lichte hellingshoek t.o.v. de x-as.

Dit is ontstaan tijdens het tekenen. De lijn is overgetrokken van een pdf onderligger waarbij door het snappen soms net een verkeerd punt aangegrepen wordt. Osnap off is wellicht een oplossing hiervoor; maar ik ben benieuwd of het volgende ook mogelijk is:

Ik wil van de polyline een volledig rechte lijn maken (180*), met behoud van de segmenten/grips. En dan daarbij de grips (min of meer) op dezelfde posities. Zie bijlage voor een voorbeeld. Rood=getekende lijn, Groen=wat ik wil.  Ik heb de hellingshoeken in het voorbeeld zeer overdreven getekend, zodat het duidelijk is. In werkelijkheid zal de afwijking max. 0,5 graden zijn.

gr H.

13
AutoCAD probleem / Re: Match orientation to layout VS dynamic block
« Gepost op: ma 07 05 2018, 12:42:13 »
Zie bijlage. Opgeslagen als AC 2013 versie.

gr H

14
AutoCAD probleem / Match orientation to layout VS dynamic block
« Gepost op: ma 07 05 2018, 11:54:11 »
Gaat de optie voor annotative blocks match orientation to layout samen met een dynamic block? Bij mij werkt het niet. Als ik een annotative block aanmaak met deze optie, dan werkt het prima. Zodra ik er een willekeurige dynamische partamter bij in gooi gaat het mis, en is bij de eigenschappen de optie match orientation to layout automatisch op "no" gezet. Wanneer je dit in het block op "yes" wilt zetten, flipt ie gelijk terug naar "no".

Iemand een idee wat hier de oorzaak van is :vraagteken:

gr H.

15
AutoCAD probleem / Re: viewport in viewport
« Gepost op: ma 07 05 2018, 09:07:00 »
Gelukt. Mijn dank is groot.

Pagina's: [1] 2 3 ... 6